rej seix

Σε πολύ καλό επίπεδο επιτυγχάνει να διατηρεί το σύνολο των χώρων ευθύνης της, αλλά και όχι μόνο, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες προκλήσεις της καλοκαιρινής περιόδου.

Το μέγεθος του έργου που αναλογεί στην Υπηρεσία είναι τέτοιο που απαιτεί διαρκείς και συνεχείς προσπάθειες, οι οποίες άρχισαν πριν ακόμη ξεκινήσει η φετινή αντιπυρική περίοδος με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και περιορισμό της αυτοφυούς βλάστησης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που πρόκειται να επικρατήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργεία του δήμου, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλέκου Σιμητόπουλου, επιχειρούν επαναληπτικές εξορμήσεις καθαρισμού σε όλες τις περιοχές του δήμου, αλλά κυρίως σε αυτές που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος, όπως π.χ. η οδός Ελευθερίας στη Δ.Ε. Πεύκων, καλύπτοντας έκταση 200 στρεμμάτων ακάλυπτων και αδιαμόρφωτων χώρων με αυτοφυή βλάστηση. Ιδιαίτερη βαρύτητα, ωστόσο, επιδεικνύεται στην προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου, όπου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και την αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, γίνεται αποψίλωση της ποώδους βλάστησης και απομάκρυνση των ξερόχορτων, ώστε να αποτρέπονται αιτίες πυρκαγιάς.

Αυτό έγινε και σήμερα με την «εξόρμηση» στις δασικές τοποθεσίες «Πηγή μπάρμπα-Γιώργη», του Καρα-Τεπέ και τις Ατλαντίδας. Σε αυτούς τους χώρους κόβονται χόρτα στις εκτάσεις με γήπεδα, όργανα παιδικών χαρών, παγκακίων, κιοσκιών, μονοπατιών, κλπ. τα οποία χρησιμοποιούνται για δασική αναψυχή.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος κ.Σιμητόπουλος, κύριο μέλημα είναι η «αποσόβηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς με αποτέλεσμα τη διατήρηση του πολύτιμου περιαστικού δάσους για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα». Να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν και χώρους εκτός των ορίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την ορθότερη υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού και το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Γίνεται πολύ καλή δουλειά, υπάρχει συνεργασία και με την Υπηρεσία Καθαριότητας και το αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο ασφαλείς περιορίζοντας τις πιθανές εστίες πυρκαγιάς, αλλά και να ομορφαίνει και να γίνεται λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά μας», επισημαίνει ο κ. Σιμητόπουλος δηλώνοντας ικανοποιημένος για την κατάσταση που βρίσκονται αστικές και περιαστικές περιοχές, οι χώροι αναψυχής του Σέιχ-Σου (Ατλαντίδα, Πηγή μπάρμπα-Γιώργη, Καρά-Τεπέ), καθώς και οι παρυφές (οδοί Ελευθερίας και Κρυονερίου), έπειτα από επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου. 


Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr