rejoin paidia

Την εξασφάλιση μιας θέσης στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ διεκδικούν από σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, χιλιάδες γονείς, καθώς άνοιξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

«Συνεπείς στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, με προσεκτική, συντονισμένη και ανεξάντλητη προσπάθεια εξασφαλίζουμε σταθερά κάθε χρόνο τις περισσότερες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας, δίνοντας  την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας να φιλοξενούνται δωρεάν σε δομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας φροντίδα, σε παιδιά σχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του δήμου μας μέσα από τα ΚΔΑΠ και σε άτομα με αναπηρία να βιώνουν συνθήκες ισότιμης δημιουργικής συμμετοχής μέσα από τα ΚΔΑΠμεΑ»,  σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους γονείς «να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται κι αυτή τη χρονιά προκειμένου τα παιδιά σας να μετάσχουν δωρεάν σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, με την πολύτιμη αρωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτών και εμψυχωτών του δήμου μας».

Το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρίσκονται από καιρό σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία τους, να τους βοηθήσουν στην πληρέστερη συμπλήρωση του φακέλου και την υποβολή της αίτησης. Στο πλαίσιο αυτό τυπώθηκε και διανέμεται πολυσέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα, ενώ οι γονείς καθημερινά ενημερώνονται και με τηλεφωνικά μηνύματα.

Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικά

Την περίοδο αυτή, από σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν σε συνεχόμενο ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ακόμη και το Σαββατοκύριακο 27- 28 Μαΐου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχουν καθορισθεί έξι σημεία υποδοχής και υποβολής των αιτήσεων, τα οποία βρίσκονται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, και είναι τα εξής:
Δ.Ε. Αγ. Παύλου:

Συμβουλευτικός Σταθμός  Αγ. Παύλου

Δημοτικό κατάστημα Αγ. Παύλου (Ηπείρου 9-11) - Τηλ.: 2313.300206

Δ.Ε. Νεάπολης:

  1. Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης

 Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

 Τηλ.: 2313.329525, -523, -527, -529, -599

  1. Ωδείο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 72) - Τηλ.: 2310.616710

Δ.Ε. Συκεών:

  1. Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών

Ισόγειο του δημαρχείου (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Τηλ.:  2313.313151, -117, -162, -164, -153

  1. Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38, Συκιές) - Τηλ.: 2310.638058

Δ.Ε. Πεύκων:

Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων

Δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19) - Τηλ.: 2313.502226 

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες και άνεργες και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι τα εισοδήματα των ενδιαφερόμενων που αποκτήθηκαν το 2016 να μην ξεπερνούν τα 27.000€ για μητέρες που έχουν έως δυο παιδιά, τα 30.000€ για μητέρες που έχουν τρία παιδιά, τα 33.000€ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά και τα 36.000€ για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και πάνω.

Στο δήμο μας το πρόγραμμα υλοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Μαζί με την αίτηση-δήλωση συμμετοχής, όλες οι ενδιαφερόμενες μητέρες θα πρέπει να υποβάλλουν καθαρά και ευανάγνωστα, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (και άδεια διαμονής σε ισχύ για αλλοδαπές μητέρες από χώρες εκτός ΕΕ),
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (έκδοση εντός τελευταίου εξαμήνου),
  • Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος για το φορολογικό έτος 2016 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2016-31.12.2016),
  • Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης.

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και οι πατέρες εφόσον είναι χήροι ή έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας.


Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr