rejoin blooddrive
Με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ της αντίστοιχης περσινής περιόδου (794 φιάλες αίματος), προσελκύοντας περισσότερους εθελοντές αιμοδότες, εξελίσσεται η οργανωμένη και συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκινά μεθαύριο,Σάββατο 4 Μαρτίου.

Πρόκειται για την πρώτη εκστρατεία του έτους, που έρχεται να προστεθεί στον αγώνα διαρκείας που καταβάλλει εδώ και χρόνια με συνέπεια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και οι κοινωνικές Υπηρεσίες, με στόχο να ενισχύσει τη συμβολή του στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας αίματος που καταγράφεται στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι οι αγωνιώδεις εκκλήσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και των νοσοκομείων, που με κάθε τρόπο απευθύνονται στους φορείς και του πολίτες για ενδυνάμωση του κινήματος των εθελοντών. 
«Το μήνυμα αυτό στο δήμο μας βρίσκει κάθε φορά εκατοντάδες αποδέκτες, κυρίως νέους ανθρώπους, που συντάσσονται στις γραμμές του εθελοντισμού, αποδεικνύοντας έτσι το βαθμό της ευαισθησίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης που τους διακρίνει. Σε κάθε εξόρμηση κοινωνικής προσφοράς ανεβάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα καθώς τα προβλήματα σε ανάγκες, όχι μόνο αίματος αλλά αιμοπεταλίων, μυελού των οστών, οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων δυστυχώς εντείνονται. Έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι στον αγώνα της ανθρωπιάς θα συστρατευθούν περισσότεροι συμπολίτες και συνδημότες μας», αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας έκκληση για μαζική προσέλευση στα σημεία αιμοδοσίας που θα λειτουργήσουν και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.
Η αισιοδοξία του δημάρχου, αλλά και των στελεχών του δήμου ενισχύεται από τα μηνύματα που καταφθάνουν στο δήμο, αλλά κυρίως από την ανταπόκριση που γνωρίζουν οι ομάδες ενημέρωσης που «οργώνουν» τις γειτονιάς. Τέτοιο θετικό κλίμα καταγράφηκε και στη σημερινή εξόρμηση ενημέρωσης-προσκλητηρίου που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 6ου Δημ. Σχολείου Συκεών με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη και εκπαιδευτικούς, ενώ καθημερινά οργανωμένες ομάδες εθελοντών, μαθητών και προσκόπων, με επικεφαλής αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, μεταφέρουν το μήνυμα σε όλες τις περιοχές του δήμου.
«Πρόκειται για μια κορυφαία στάση ζωής που σηματοδοτεί την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας. Οι ανάγκες είναι τόσο πιεστικές που δεν μπορούν να προσπεραστούν, για αυτό και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι το κίνημα εθελοντών στο δήμο μας διαρκώς ενισχύεται και σε κάθε εκστρατεία αιμοδοσίας, προσφοράς αιμοπεταλίων, δωρεάς οργάνων σώματος, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων υποδεχόμαστε όλο και περισσότερους νέους εθελοντές», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης. 

Το πρόγραμμα 
Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνεται από μεθαύριο Σάββατο 4 Μαρτίου έως και το Σάββατο 11 Μαρτίου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγ. Παύλου), με αφετηρία τα Πεύκα και τον Αγ.Παύλο. 
Οι εθελοντές και εθελόντριες που θα προσέλθουν για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους χαρίζοντας ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μπορούν να δηλώσουν ταυτόχρονα δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος. 
Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ.Παπανικολάου, έχει ως εξής:
• Σάββατο 4 Μαρτίου, 9 π.μ.-2 μ.μ., Δημ. κατάστημα Πεύκων, και 
Δημ. Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14)
• Κυριακή 5 Μαρτίου, 8 π.μ.-2 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Δευτέρα 6 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Τρίτη 7 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Τετάρτη 8 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Πέμπτη 9 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Παρασκευή 10 Μαρτίου, 10π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Σάββατο 11 Μαρτίου, 9π.μ.-2μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυροπόλεως, οι Ιεροί Ναοί δήμου του Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο «Εργάνη», τα Συστήματα Προσκόπων του δήμου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.
Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.


Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr