rejoin wall1Οι «τοίχοι της καλοσύνης» πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Η ιδέα ξεκίνησε, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Έτσι, ενώ οι τοίχοι συνήθως χωρίζουν τους ανθρώπους, «οι τοίχοι της καλοσύνης» έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά τον έναν στον άλλο. Η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άρχισε να βρίσκει «εφαρμογή» και σε άλλες χώρες. Από το Δεκέμβριο του 2015 «Οι τοίχοι της καλοσύνης» έφτασαν και στη χώρα μας. Πρόκειται για μια απλή μα πολύ πρακτική ιδέα. Πολίτες που έχουν περίσσεια φαγητού και θέλουν να το δώσουν σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, αντί να το αφήνουν μέσα στη βρομιά του δρόμου ή δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες, το κρεμάνε μέσα σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα σε εμφανή σημεία των πόλεων. Σκοπός η καθαριότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός σε αυτόν που πεινάει και η βοήθεια από απόσταση, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή. Εκτός από φαγητό, στον τοίχο της καλοσύνης οι πολίτες μπορούν να αφήνουν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και ό,τι άλλο επιθυμούν να προσφέρουν, για να τα παραλάβουν συμπολίτες τους που τα έχουν ανάγκη.

Ο τοίχος της καλοσύνης «εξαπλώνεται» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και πριν από λίγους μήνες έφτασε και στη πόλη της Σκύδρας, στον νομό Πέλλας. Συγκεκριμένα, παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκύδρας με τη βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου, Γεωργίας Αβραμίδου, ζωγράφισαν με περίσσεια διάθεση και όρεξη σε κρεμάστρες, οι οποίες στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν ο, τι επιθυμούν και να παίρνουν ο, τι χρειάζονται!

Τα σημεία στα οποία λειτουργεί ο τοίχος καλοσύνης στη Σκύδρα:
1. Στον τοίχο του κτηρίου του Δημαρχείου στην οδό Δαβάκη (πίσω απο το Δημαρχείο).
2. Στο δέντρο στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην οδό Χαρωνίτου.
3. Στα κάγκελα του πλαϊνού δρόμου του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σε αυτά μπορείτε να τοποθετείτε τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια κι ό,τι άλλο θέλετε να προσφέρετε, για να τα παραλάβουν συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

rejoin wall2


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr