rejoin thymelh1Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και  το Κέντρο Πολιτισμού 
βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν την

2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ «ΘΥΜΕΛΗ» στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) 
03.11 – 07.11.2016

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Στη  «Θυμέλη» φιλοξενούμε και φέτος τις καλύτερες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας και να χειροκροτήσετε το ταλέντο αλλά και την προσπάθεια των καλλιτεχνών, που με ολοφάνερη την αγάπη τους για το θέατρο και την πίστη τους στον εθελοντισμό θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στη «Θυμέλη» θα φιλοξενηθούν τα έργα:

  • «Τσαναβάρ σα Λάχανα» Ποντιακή Ηθογραφία
  • «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη & «Θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη 
  • «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» των  Μ. Ρέππα- Θ. Παπαθανασίου
  • «Συμπέθεροι  από  τα Τίρανα» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου
  • «Περί Τυφλότητας» Διασκευή του έργου του Ζωζέ Σαραμάγκου

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων:

Πέμπτη

03.11.16

21:00

Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών Θεσσαλονίκης

Έργο: «Τσαναβάρ σα Λάχανα» - Ποντιακή Ηθογραφία

Πρόκειται για μια ποντιακή ηθογραφία η οποία είναι τοποθετημένη στη δεκαετία του ΄50 και αναδεικνύει με σπαρταριστό τρόπο τους χειρισμούς μιας Πόντιας μάνας σε έναν αταίριαστο γάμο του μοναχογιού της.

Οι μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών θα σας ανταμείψουν με ένα απολαυστικό δίωρο. Μια μητριαρχική οικογένεια, ένας αταίριαστος γάμος, ένας αγαπητικός, ο αδελφός της νύφης…και όλα γίνονται

άνω – κάτω.

"Ο διάβολον εσέγκεν τ' ουράδ' ν'ατ.

 Ο Θεόν ας βάλ'το χερ' ν' ατ."

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Έρρικα Νικολαϊδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ναρχατονίδου Τασούλα

Ηθοποιοί: Ελένη Αμπατζίδου (Αγγέλη), Κοσμάς Καρυπίδης (Στέφος),

Ευανθία Καρυπίδου (Μαμή),Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Ποπάς),

Χάρης Κωστελίδης (Πανίκας),Τασούλα Ναρχατονίδου (Ποινίκα),

Έρρικα Νικολαΐδου (Μελίκα),Μαρία Νικολαΐδου (Μικρή κόρη),

Μάκης Παπαδόπουλος (Λάζος),Μαρία Σιδηροπούλου (Προξενήτρα)

Δέσποινα Ταϊγανίδου (Ποπαδία)

Σκηνικά -Σχεδιασμός : Παύλος Νικολαΐδης & Έρρικα Νικολαΐδου

Κατασκευή : Γεώργιος Μπίλης, Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πουλαντσακλής, Ήχος – Φωτισμός: Παύλος Νικολαΐδης

Στίχοι τραγουδιών: Έρρικα Νικολαΐδου, Νταούλι:Γιάννης Πολυχρονίδης, Τραγούδι: Δάνης Νικολαΐδης, Έρρικα Νικολαΐδου και η θεατρική ομάδα του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας- Συκεών.

Παρασκευή

04.11.16

21:00

Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Λαγκαδά

Έργο: «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Πρόκειται για ένα κωμικό … δράμα.

Παίζει ένας ηθοποιός για 40 λεπτά, που με βάση ένα σκισμένο παντελόνι, αναθυμάται την καθημερινή του μιζέρια, μέσα από τον γάμο που δεν έκανε, τα παιδιά που θα ήθελε, αλλά δεν έχει, την δουλειά του. Κλαίει και γελάει με το παρελθόν , ζώντας το μοναχικό του παρόν.“Αυτός”, δεν έχει καν όνομα. Είναι ο “καθένας”.

Αυτός : Γιώργος Θεοδοσόπουλος,
Συμμετέχουν φωνητικά : Γιώτα Τζιάλα,  Λένια Σαλάμπαση,  Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου και Αντωνία Τσακαλίδου, Διδασκαλία, Οργάνωση Χώρου, Επιμέλεια Μουσικής  : Παναγιώτης Μιχαηλίδης

Έργο: «Θρύψαλα»  του Γιώργου  Σκούρτη

Είναι ένα ευχάριστο αν και γεμάτο άγχος έργο κατάστασης. 

Περιγράφει την σχέση σένα σπιτικό, όπου δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Μια γυναίκα που την εκφράζει το τραγούδι «Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά» Κινείται γεμάτη άγχος για να προλάβει το σιδέρωμα, το φαγητό, το μωρό της σε ένα ακατάστατο σπίτι, ξεχνάει όμως τον άνδρα της.
Ένας άνδρας που πνίγεται στην μοναξιά του καταφέρνει να αντιδράσει σήμερα, και την βάζει μπροστά στις ευθύνες της, της προτείνει βοήθεια που δεν την δέχεται γιατί … «τα καταφέρνει» όπως λέει. Έτσι ο άνδρας την πληροφορεί ότι θέλει να χωρίσουν, αλλά και πάλι … το παιδί κλαίει, ενώ ακούγεται το «μαμά γερνάω» της Τσανακλίδου.

Διανομή: Μάρθα  :  Βύζα Μαρία, Αλέκος  :  Τσιλιφίκας Νίκος
Διδασκαλία, Επιμέλεια Σκηνοθεσίας, Μουσικής, Σκηνικά, Ρούχα: Παναγιώτης Μιχαηλίδης

Σάββατο

05.11.16

21:00

Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού «Μ. Αλέξανδρος»

Έργο: «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου

Κεντρική ιδέα του έργου είναι ο «ανθρωπισμός» που επέζησε στα χρόνια του πολέμου και όχι μόνο και αποτέλεσε πάντα αυταπόδεικτη προϋπόθεση της ζωής. Θεσσαλονίκη 1943. Γερμανική κατοχή. Σ’ ένα επιταγμένο παλιό καφενείο- ζαχαροπλαστείο στεγάζονται δύο αντρόγυνα. O Βαγγέλης με τη Λέλα και ο Mίμης με τη Χριστίνα. Ένα κοινό σημείο ενώνει τα δύο αντρόγυνα: είναι άτεκνα. Έχουν καημό για ένα παιδί και η Παναγία δε βοηθάει, παρ’ όλες τις προσευχές. Ώσπου μια μέρα στο σπίτι τους τρυπώνει ένα εβραιόπουλο κυνηγημένο, που σώθηκε από θαύμα από το κολαστήριο του Άουσβιτς. O Mίμης και η Xριστίνα το κρύβουν με κίνδυνο της ζωής τους κρυφά από τον Bαγγέλη  ιδίως. Mόνο η Λέλα το ξέρει. Ένας από τους ταχύτερους πελαργούς, λίγο πριν τελειώσει ο πόλεμος του 40, αποφάσισε να φέρει δύο μωρά στο ίδιο σπίτι, την ίδια χρονική περίοδο, στην ίδια πόλη.

Σκηνοθεσία:  Μάγια Μπάλα
Συμμετέχουν:   Ασημίνα Καλέντζιου , Ραντμίλα Μάριαν – Κολιτσιδάκη,  Ματίνα Πετρόχειλου , Κατίνα Πλακούδη, Χρυσούλα Στοϊτσα, Βαρβάρα Νταλακούδη, Ιλόνα Ντεμούρτσεβα, Σβετλάνα Πρινάρη, Ιωάννα Παγώνη, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Βαρύτιμη Αλεξανδρίδου, Θανάσης Σαμαράς, Μέλπω Αλεξανδροπούλου, Γιώργος Φωτιάδης

Κυριακή

06.11.16

21:00

Θεατρική Ομάδα «Θεατροκάπηλοι» Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Εργο: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου

Τι κάνετε όταν η κόρη σας σάς λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός; Είμαστε ρατσιστές; Είμαστε άπληστοι; Ή είμαστε απλώς ανόητοι; Πέφτουν οι μάσκες και οι τέσσερις Έλληνες συμπέθεροι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, ανοησίας, πονηριάς και διαπλοκής. Μιας διαπλοκής που περιλαμβάνει όλο τον κοινωνικό περίγυρο της επαρχιακής πόλης, που εκπροσωπείται στο έργο από ένα νεαρό και φιλόδοξο βουλευτή της περιοχής, που είναι και υφυπουργός πολιτισμού, τον Νικήτα Λαλαμπίρδα.

Παίζουν: Στέλιος Μπουικίδης, Βασίλης Δομουκτσής, Θωμαή Ντόκου, Γιολάντα Γιάζμπεκ, Απόστολος Μπακίρης, Ντορίτα Καζίδου
Άκης Δράμος, Ευγενία Χαραλαμπίδου,  Χάρης Γεωργακάκη
Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Ρώσσης
Σκηνικά- κοστούμια: Θεατροκάπηλοι
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνος ΒασιλειάδηςΣκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηγεωργίου

Δευτέρα

07.11.16

21:00

Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Α.Π.Θ.

Έργο: «Περί τυφλότητας» - Διασκευή του έργου του ζωζέ Σαραμάγκου

Τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος χάνει την ελευθερία του; Τι γίνεται όταν τα ζωώδη ένστικτα αντικαθιστούν κάθε ανθρώπινο χαρακτηριστικό; Τι γίνεται όταν οι ηθικοί φραγμοί καταλύονται; Τι γίνεται όταν είσαι κλεισμένος σε ένα κλουβί; Τι γίνεται όταν τα βλέπεις όλα λευκά; Εσύ, μέχρι πού θα έφτανες για να επιβιώσεις ;» Τριάντα αφηγητές ανακαλύπτουν αυτή την ιστορία και τη διηγούνται σαν να συμβαίνει τώρα.

Κείμενα:  Η Ομάδα
Σκηνοθεσία:  Μανταλένα Καραβάτου
Παίζουν: Αραβιάδης Λέανδρος, Βιδάκη Σέβη, Βόλκος Κωνσταντίνος, Γεωργίου Ελλη-Άννα, Δηλανά Ελένη, Θεολογίτης Γιάννης, Ιακωβίδου Αναστασία, Καλισκάμης Παναγιώτης, Καμπούρη Φρειδερίκη, Κολίτσας Βάιος, Κολίτσα Βάσια, Κοντονικολάου Γιοβάννα, Κούση Μαρία, Ματατζή Ελένη, Μήττα Μαρία, Νάκος Αντώνης, Πατσούρα Κατερίνα, Παυλίδης Τάσος, Πλατύρραχου Έφη, Ρεμιδιανάκη Δήμητρα, Ροζάκης Κώστας, Σακελλαρίου Γλυκερία, Σεκέρογλου Στέλιος, ΣοφιανόςΜίλτος, Σταυρίδου Νίκη, Στεργίου Μάγδα, Τάκης Γιάννης, Χασιρτζόγλου Μάρκος, Χατζίδου Γιώτα, Χρηστίδου Βίκη

 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr