rejoin rhapsody in blueΑνοιχτή πρόσκληση για μια ακόμη μαγευτική βραδιά, αυτή τη φορά με ήχους jazz μουσικής, απευθύνει το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών.

Μεθαύριο, Κυριακή 16 Οκτωβρίου2016, στις 7.30 μ.μ., το κοινό θα απολαύσει το Rhapsody in Blue του George Gershwin με την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών. Σολίστ στο πιάνο ο Χρήστος Νούλης, σόλο κλαρινέτο ο Γρηγόρης Βασιλειάδης και διευθυντής Ορχήστρας ο Βασίλης Μπουλούσης. Θα εμφανιστούν επίσης το Σύνολο Εγχόρδων του Ωδείου και το Σύνολο Σαξοφώνων «Sax Nouveau» με έργα Αμερικανών συνθετών.

Το Rhapsody in Blue αποτελεί ένα έργο-σταθμό στην ιστορία της ορχηστρικής Jazz μουσικής, που συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα και πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Όσο για τον συνθέτη George Gershwin, παρότι έφυγε από τη ζωή πρόωρα σε ηλικία μόλις 38 ετών, οι ορχηστρικές συνθέσεις του επανεκτελέστηκαν περισσότερες φορές από τα έργα οποιουδήποτε Αμερικανού συνθέτη.

Ο σολίστ Χρήστος Νούλης σπούδασε πιάνο αρχικά στο Μακεδονικό Ωδείο και στη συνέχεια στο Royal College of  Music του Λονδίνου ως υπότροφος των Ιδρυμάτων «Exhibition» και «The Leverhulme Trust». Είναι Διδάκτωρ του Birmingham City University - Birmingham Conservatoire, όπου εντρύφησε σε ερευνητικό επίπεδο στα οφέλη των Σωματικών Μεθόδων στην ερμηνεία του πιάνου. Έχει παρουσιάσει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων (Νίκος Αστρινίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Περικλής Κούκος, Γιάννης Κωνσταντινίδης) και ξένων συνθετών (Alvin Gayle, Roger Redgate, Ηeitor Villa-Lobos) σε Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα και Καναδά και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας, σε Ελβετία, Ισπανία, Καναδά, Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Συνόλων Le Cortège d’ Orphée, The Aegean Duo και PIANDAEMONIUM. Επίσης είναι μέλος του Τrio Nexus. Ηχογράφησε για το Γ΄ Πρόγραμμα του Ελληνικού Ραδιοφώνου και για την Ελληνική Τηλεόραση 3. Έχει διδάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Royal College of Music JD και στο Francis Holland School, στο Πανεπιστήμιο της Alberta στον Καναδά και στη Σχολή “Sikorsky” του Παρισιού.

Η συναυλία, που θα δοθεί στο Δημοτικό Ωδείο, παράρτημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 72, τηλ.2310.616710), εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr