rejoin psifiaki fwtografia

Με αφορμή τη νέα έκθεση "Πρόσωπα & Μορφές από τη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης" που πραγματοποιείται στην Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη), η Δημοτική Πινακοθήκη οργανώνει σεμινάριο εισαγωγής στην ψηφιακή φωτογραφία. Σε δύο συναντήσεις θα αναλυθούν τεχνικά ζητήματα της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις στο πορτρέτο και την αποτύπωση της φιγούρας. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με την ψηφιακή φωτογραφία και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιπλέον δεξιότητες πάνω στο καλλιτεχνικό κομμάτι της αποτύπωσης της ανθρώπινης μορφής, αλλά και να κατανοήσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη λήψη της. 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών η κάθε μια. 
Στην πρώτη συνάντηση, την Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 17:00 – 19:00, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και πώς αυτά μπορούν να συνδυαστούν για την επίτευξη καλύτερης λήψης. Επίσης θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση φωτογραφιών με θέμα το πορτρέτο και την μορφή που σφράγισαν την τέχνη της φωτογραφίας. 

Η δεύτερη συνάντηση, την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 17:00 – 19:00, θα μπει σε πιο δημιουργικά μονοπάτια με τη λήψη φωτογραφικού πορτρέτου και ανθρώπινης φιγούρας σε σχέση με τη χρήση του φωτός και τον περιβάλλοντα χώρο. Η έκθεση που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη θα αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για τη λήψη προσωπικών φωτογραφιών των συμμετεχόντων, οι οποίες στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν από την ομάδα. 


Αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. 
Για δηλώσεις συμμετοχής υποβάλετε συμπληρωμένη την αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Είσοδος ελεύθερη.
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος: Μάνος Δημητράκης, φοιτητής Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr