rejoin ebdomada ethelontikis aimodosiasΕβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας από 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, με παράλληλη συγκέντρωση φαρμάκων για παιδιά και ενήλικες για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου
Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και τον ΑΜΚΑ.

"Ραντεβού" ανθρωπιάς και αλληλεγγύης δίνει για άλλη μια φορά σε λίγες μέρες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ένα ραντεβού σταθερό και επαναλαμβανόμενο, ένα ραντεβού με το περίσσευμα ψυχής και τη διάθεση για προσφορά που έχει μέσα του ο καθένας μας.

Πρόκειται για την πρώτη για φέτος Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που αρχίζει στις 27 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου, με χώρους υποδοχής του κοινού το δημαρχείο Νεάπολης Συκεών, το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, το Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων και το Γ’ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου.

Για άλλη μια φορά, η προσπάθεια δεν αφορά μόνο την αιμοδοσία. Για την ακρίβεια, η αιμοδοσία είναι μόνο ένα κομμάτι αυτής της εκστρατείας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια περιλαμβάνει και τη δωρεά αιμοπεταλίων (για βοήθεια σε παιδιά που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες και σε ενήλικες), τη δωρεά οργάνων σώματος και τη δήλωση για δωρεά βλαστοκυττάρων για τις εγκύους.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση για τη δωρεά βλαστοκυττάρων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σχετικά πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στα τέλη Ιανουαρίου ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στον συντονιστή διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, με τον οποίο αναζητήθηκαν πιο αποτελεσματικοί τρόποι συνεργασίας για την προώθηση της μεγάλης αυτής προσφοράς.


Ισχυρή κουλτούρα εθελοντισμού

Ποσοτικά, η μεγάλη αυτή προσπάθεια του δήμου μεταφράζεται σε περίπου 2.500 φιάλες αίματος, αλλά κυρίως σε εκατοντάδες ανθρώπους που ανταποκρίνονται κάθε φορά στο κάλεσμα του δήμου και γίνονται εθελοντές προσφοράς ζωής. 

«Με δεδομένους τους χαμηλούς δείκτες της χώρας μας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, στο δήμο μας μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το ότι όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια οικοδομήσαμε μια ισχυρή κουλτούρα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Και κάθε φορά χαιρόμαστε όταν βλέπουμε στο κίνημα αυτό να εντάσσονται όλο και περισσότεροι, όλο και νεότεροι εθελοντές», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης.

Όπως σημειώνουν, «μια σταγόνα από το αίμα μας, ένα αιμοπετάλιό μας, μπορεί για μας να μη σημαίνει τίποτα. Για όσους, όμως, τις δέχονται μπορεί να ισοδυναμεί με την ίδια τη ζωή… Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για προσφορά βλαστοκυττάρων ή δωρεά οργάνων σώματος…». «Γι’ αυτό στην εξόρμηση του Φεβρουαρίου, έχοντας γκρεμίσει τους μύθους που μας κρατούν δέσμιους και φοβισμένους, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί παρόντες και συμμέτοχοι. Προσφέροντας πολλές τέτοιες σταγόνες, όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ποταμούς ζωής», προσθέτουν.


Το πρόγραμμα

Η εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου διοργανώνεται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».
Παράλληλα, για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και για ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 9 π.μ.-2 μ.μ., Δημ. κατάστημα Πεύκων,
  • Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 8 π.μ.-2 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
  • Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
  • Τρίτη 1 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
  • Τετάρτη 2 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
  • Πέμπτη 3 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης και 4 μ.μ.-8 μ.μ. στο Γ’ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου,
  • Παρασκευή 4 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης.

Αρωγοί και συνοδοιπόροι στις εκστρατείες εθελοντικής αιμοδοσίας και ανθρωπιάς είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι Ιεροί Ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο Εργάνη και ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ.

Πληροφορίες:

  • Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής: 2313.313116, 2313.313160
  • Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313.313151, 2313.313117

Πηγή: Δελτίο Τύπου, Δήμου Νεάπολης-Συκεών

rejoin dimos neapolis sykeon logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr