ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ.
βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις

rejoin vradies theatrou

Οι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα, σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

rejoin 4i parastasi vradies theatrouΟι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται επιτυχώς με την θεατρική παράσταση «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου από το Θέατρο Γέννεσις σε σκηνοθεσία του Αλέξη Μίγκα, με την συνεργασία της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου, τη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 21:00στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Το έργο είναι μια σύνθεση με βάση την ΙΣΜΗΝΗ του Γ. Ρίτσου και αποσπάσματα από τις τραγωδίες του Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ και ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΣ.

Κίνητρο για το ανέβασμα αυτού του έργου είναι η σύγκρουση δυο αντίθετων θέσεων και ιδεολογιών: από τη μια ο Γ. Ρίτσος με τον ανατρεπτικό του λόγο, υπερασπίζεται το δικαίωμα του ανθρώπου να γεύεται τη ζωή πέρα από ιδεοληψίες και μεταφυσικούς περιορισμούς, να βρίσκει την ομορφιά και την αλήθεια σε πράγματα απλά, καθημερινά και από την άλλη, ο Σοφοκλής, που υποστηρίζει ότι ο πνευματικός κόσμος είναι αυτός που έχει αξία και ο άνθρωπος πρέπει να ζει ακολουθώντας τους δικούς του νόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται γι’ αυτήν την πρόσκαιρη ζωή μας.

Συντελεστές:

Η διασκευή, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Αλέξη Μίγκα, τα σκηνικά- κοστούμια του Δημήτρη Ισαακίδη, οι φωτισμοί του Νίκου Τσολάκη και παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Φουντούκη, Αλέξανδρος Δημάρατος, Πέπη Αμασόγλου, Γιάννης Καλλιαρέκος, Μίλτος Δημάρατος, Μαρία-Ευθυμία Δανιηλίδου.

***

Ακολουθούν: η παρτου Αριστοφάνηάσταση του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών και Αναδόχων Οικογενειών (Σ.Φ.Ε)του δ.β «Άγιος Θέατρο ΆρμαΣτυλιανός» με το έργο: «Εκκλησιάζουσες»του Αριστοφάνη, στις 27 Φεβρουαρίου 2016, στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» και η παράσταση από το Θέατρο Άρμα με το έργο: «Άκου να δεις» σε σύνθεση κειμένων, δραματουργική επεξεργασία Στέλιου Αμανατίδη, στις 04 Μαρτίου 2016 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος».


ΧΟΡΗΓΟΣ:

rejoin mouzenidis travel logo

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

rejoin vradies theatrou 4i parastasi xorigoi

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr