Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2015 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις και δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

rejoin ekdilosi gia tin pagkosmia imera amea thessaloniki

Ημερίδα: «Γονέας Παιδιού με Αναπηρία – Ο Διαφορετικός Γονέας»

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΜΕΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ, σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα «Γονέας Παιδιού με Αναπηρία – Ο Διαφορετικός Γονέας» που διοργανώνουν στα πλαίσια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ Ατόμων με Αναπηρία.

Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στους Γονείς των παιδιών με Αναπηρία και θα λάβει χώρα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ στη Θεσσαλονίκη (οδός Βάκχου 19-23, Πλησίον του Ν.Σ.Σταθμού, 3ος όροφος) και ώρα 17:00 το απόγευμα έως 21:00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
17.00 – 17.15: Χαιρετισμοί εκπροσώπων Κοινωνικών Φορέων
17.15-17.45: Βιώματα Γονέων Παιδιών με Αναπηρία
17.45-18.15: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της Αναπηρίας στον Γονέα, Δρ Κωνσταντίνος Κυδερίδης, Ψυχίατρος
18.15-18.45: «Τρόποι διαχείρισης συμπεριφοράς και συναισθημάτων», Στέεμαν – Κοκκαλίδου Μαρέικε, Παιδοψυχολόγος
18.45-19.15: Βιωματικό παιχνίδι
19.15-19.30: Ανακοινώσεις – διάλειμμα
19.30-20.00: Ο ρόλος του σχολείου στην υποστήριξη του Γονέα, Ντίνα Πηλείδου, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής
20.00-20.30: Ο ρόλος της Εκκλησίας στην υποστήριξη του Γονέα, Πατήρ Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης.
20.30-21.00: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγηση των καταξιωμένων ζωγράφων Βαγγέλη Κώτση και Ελένης Εμπορίδου, θα ζωγραφίσουν τη διαφορετικότητα.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του «πολιτισμού» μας απαντάμε με την τέχνη του διαφορετικού, με σεβασμό στην Αναπηρία και με έμπρακτη υποστήριξη εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη μας.

Συνδιοργανωτές της ΗΜΕΡΙΔΑΣ είναι:

  • το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ»,
  • ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑμεΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ,
  • ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
  • το ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & η ψυχολόγος ΜΑΡΕΪΚΕ ΣΤΕΕΜΑΝ – ΚΟΚΚΑΛΙΔΟΥ και
  • το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΔΟΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες: 2310.500191


ΚΟΖΑΝΗ

Το Ε.E.Ε.Ε.Κ Κοζάνης θέλοντας να συμβάλλει, περαιτέρω, στη διαμόρφωση ενός κώδικα επικοινωνίας και σχέσεων κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής υψώνει φωνή ενάντια στον αποκλεισμό. Τη δύναμη της φωνής τοy ενισχύουν η Δημοτική Κοινωφελήw Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Mέριμνας του Δήμου Κοζάνης, ο Σύλλογος ΑμεA Περ/κής Ενότητας Κοζάνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Νικόπολης «Αη Γιάννης», το Μουσικό σχολείο Πτολεμαϊδας και το Μουσικό σχολείο Σιάτιστας. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, στις 10.00π.μ. σας περιμένουμε όλους στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης για να συμμετάσχετε στις δράσεις που Θα γίνουν στο σχολείο μας.

1η Δράση: «Ας μιλήσουμε για την Αναπηρία». Το λόγο έχουν τα ΛμεΛ. Σύλλογος ΑμεΑ Περ/κης Ενότητας Κοζάνης, εκπρόσωπος Βασίλης Κούτσιανος

2η Δράση: «Παραμύθι με… νόημα!» Αφήγηση παραμυθιού στη νοηματική από τη Μαρία Γκιούρα Ι1160.50(νηπιαγωγός ειδικής αγωγής) εκπαιδευόμενη διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας.

3η Δράση: «ΟΛΟΙ ΜΛΖΙ στη Μουσική, ΟΛΟΙ ΜΛΖΙ και στη Ζωή» Μουσική συνάντηση των σχολείων Ε.Ε.Ε•.Ε_Κ Κοζάνης, Μουσικό σχολείο Πτολεμαϊδας και Μουσικό σχολείο Σιάτιστας.

Ελάτε να φωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: «Αναπηρία, Ε.Ε.Ε.Ε.. .Και λοιπόν». www.kozan.gr.


ΣΕΡΡΕΣ

rejoin ekdilosi gia tin pagkosmia imera amea serresΣτις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούςrejoin ekdilosi gia tin pagkosmia imera amea serres2 φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε έτος τις «Φωτεινές Μέρες».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διαρκεί δύο ημέρες (2 και 3 Δεκεμβρίου) και είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στους συνανθρώπους που συναντούμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους.

Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες. Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά.

Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων. Και να μας φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α. www.serrespress.gr


ΑΓΡΙΝΙΟ

«ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Πρωταγωνιστούν: Χαρισματικά άτομα με ειδικές ικανότητες ...

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), όπως καθιερώθηκε η 3η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει εκδηλώσεις, με τίτλο «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2015, δίνοντας στα Άτομα με Αναπηρία τη δυνατότητα να εκφραστούν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε με τα έργα και τις δημιουργίες τους, είτε με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου συνδιοργανώνονται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου–Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, έχουν «πρωταγωνιστές» ανθρώπους με μεγάλη δύναμη ψυχής, αληθινούς «μαχητές» της ζωής και συμπαραστάτες την Α΄/θμια και τη Β΄/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας, Συλλόγους, Φορείς, διακεκριμένους Αθλητές, Καλλιτέχνες και πολίτες.

«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ δεν είναι αποτέλεσμα των ατομικών λειτουργικών περιορισμών τους, αλλά συνέπεια των ατελειών της κοινωνίας, οι οποίες ορθώνουν εμπόδια στην ικανοποίηση των αναγκών των ατόμων αυτών. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, δηλαδή της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα. Ο Δήμος Αγρινίου θέλει όλους τους δημότες του δραστήριους και ενεργούς, σε όλους τους τομείς .Μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, γεννήθηκαν στο Δήμο Αγρινίου δράσεις συνύπαρξης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο: «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ». Με τις εκδηλώσεις αυτές, που για πρώτη φορά διοργανώνονται σε αυτή την έκταση και με τη συνεργασία τόσων φορέων, εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία και «φωτίζουμε» τις «ειδικές» ικανότητές τους. Είναι πολυήμερες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης, ότι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

26 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2015
10.00-12.00, Δημοτική Αγορά

  • Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (5ο – 1ο -3ο – 10ο & 4ο ), του Εργαστηρίου ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ΄΄, του Νηπιαγωγείου ΕΛΕΠΑΠ, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, του Ειδικού Δημοτικού ΕΛΕΠΑΠ, του 2ου και 1ου Ειδικού σχολείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου υπό την εμψύχωση των δασκάλων του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου και με «οδηγό» τη φαντασία τους, θα συνυπάρξουν, θα συνεργαστούν, θα ζωγραφίσουν, θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και θα διακοσμήσουν γωνιές της πόλης μας.
    Μαζί τους, ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πιγκγ Πογκγ στην κατηγορία ΤΤ3 κ. Αγγελούδης Παναγιώτης , ο προπονητής του κ. Γεωργίου Γεώργιος και ο κ. Χριστοδουλίδης Ρένος, για να παίξουν με τα παιδιά.
  • Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτικής Αγορά με έργα των μαθητών.

26 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2015

Ενημερωτικές Ομιλίες Ευαισθητοποίησης από τον κ. Αγγελούδη Παναγιώτη, την κ. Σιάμου Μαρίνα και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης της Β/θμιας Εκπαίδευσης ν .Αιτ/νίας κ.Χριστοδουλίδη Ρένο στα εξής σχολεία:

  • Γυμνάσιο Λεπενούς (26 Νοεμβρίου2015)
  • 6ο Λύκειο Αγρινίου(27 Νοέμβριου 2015)
  • 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου(30 Νοεμβρίου 2015)
  • 5ο Λύκειο Αγρινίου (1 Δεκεμβρίου 2015)
  • Γυμνάσιο Αγίου Κων/νου (2 Δεκεμβρίου 2015)

3 Δεκεμβρίου 2015 -11.30π.μ.

Στο κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ», οι μαθητές του δημόσιου Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σε συνεργασία με τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο «Ο γλάρος Ιωνάθαν». Ελάτε να «πετάξουμε» παρέα με το Γλάρο Ιωνάθαν στο δικό μας μαγικό ουρανό, αναζητώντας τις αληθινές αξίες της ζωής!

3 – 9 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» θα προβάλλει ταινίες, για όλα τα παιδιά της Α/θμίας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:

  • 3 Δεκεμβρίου « Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας»
  • 4 Δεκεμβρίου «Το φως που σβήνει»
  • 5 Δεκεμβρίου «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί :ο μπαμπάς μου»
  • 6 Δεκεμβρίου « Το μαύρο μπαλόνι»
  • 7 Δεκεμβρίου « Το Ασχημόπαπο»
  • 8 Δεκεμβρίου «Τα κροκοδειλάκια»
  • 9 Δεκεμβρίου « Τα νυχτολούλουδα»

Από Δευτέρα έως Παρασκευή οι ταινίες θα προβάλλονται αποκλειστικά για τα σχολεία. (Σάββατο και Κυριακή ώρα προβολής: 11.00 π.μ)

5 Δεκεμβρίου 2015-7.30 μ.μ

Προβολή της ταινίας Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: «Ο μπαμπάς μου», παρουσία της σκηνοθέτιδας κας Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

17 Δεκεμβρίου 2015

Το 1ο Ειδικό σχολείο Αγρινίου στη Δημοτική αγορά στις 9.00 το πρωί, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας και ενόψει των Χριστουγέννων, θα παρουσιάσει τις χειροτεχνίες των μαθητών «Χριστουγεννιάτικο χωριό με ευχές – Για ένα θετικό ταξίδι».

7 Δεκεμβρίου 2015
10.00 - 12.00

Στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια αγώνας επίδειξης του υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ (T.In.Basket – Total Integrated Basketball) Ένα θαυμάσιο παιχνίδι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβρη και επιτρέπει την ταυτόχρονη παρουσία αθλητών με αμαξίδιο και αρτιμελών αθλητών στον ίδιο αγωνιστικό χώρο.Στον αγώνα διάρκειας 10 λεπτών θα συμμετάσχουν 6 αθλητές με αμαξίδια του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ και 4 μαθητές από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου χωρισμένοι σε 2 ομάδες.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα αγώνες, μεταξύ μαθητών του 6ου και του 5ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου και του 1ου με το 3ου Γυμνάσιο Αγρινίου, διάρκειας 8 λεπτών. Θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές που θα συμμετάσχουν σ τους αγώνες να αγωνισθούν, είτε όρθιοι είτε με αγωνιστικό αμαξίδιο μπάσκετ.

Ο Δήμος Αγρινίου σας καλεί όλους να στηρίξετε ενεργά τις εκδηλώσεις. www.aixmi-news.gr.


ΒΟΛΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βόλου και Ν. Ιωνίας οργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στα εγκαίνια της έκθεσης «Outsider Art/ Μη Αναμενόμενη Τέχνη» με δημιουργίες ατόμων με αναπηρίες στο κτίριο Τσικρίκη (Ιάσονος 145 με Γαμβέτα 6). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 1-5 Δεκεμβρίου καθημερινά από τις 10:00-15:00 και 18:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-15:00

Την Τετάρτη 2/12/2015 και ώρα 18:00 στο θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Άσπρο πρόβατο, μαύρο πρόβατο» από τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας με τη συνοδεία μουσικού συνόλου του Δημοτικού Ωδείο Βόλου και τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

Την Πέμπτη 3/12/2015 και ώρα 11:00 στον αγώνα bocce με τα μέλη του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου στο Κέντρο Άθλησης και Νεολαίας Αδαμόπουλου με τη συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Βόλου, του Γυμνάσιου Λεχωνίων, του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και του ΕΕΕΕΚ Ειδικής Αγωγής. www.e-thessalia.gr.


ΑΜΦΙΣΣΑ

rejoin ekdilosi gia tin pagkosmia imera amea amfissaΤο Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές που διαμένουν στο νομό Φωκίδας της ΕΚΨ&ΨΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σχεδιάζει ολοήμερη δράση στην πόλη της Άμφισσας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φωκίδας και Φίλων και με τη συμβολή του Δικτύου Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ».

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί πρωινό παιχνίδι για παιδιά της Ε’ και Στ’ του 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Άμφισσας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας και της Εστίας Αγ. Νικόλαος, διάρκειας 3 ωρών από τις 10:00 έως τις 13:00, με θέμα «Πόλη ανοιχτή και προσπελάσιμη σε όλους» και με συντονιστή τον κύριο Τζουβελέκη Παναγιώτη, Εργοθεραπευτή. Παράλληλα θα πραγματοποιείται ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Best Buddies Greece και τη λειτουργία του παραρτήματος στην Άμφισσα από την ΕΚΨ&ΨΥ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας με ώρα έναρξης 17:30, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κύριο Τζουβελέκη με τίτλο «Υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα με προσβάσιμο υλικό για την εκπαίδευση στην κινητικότητα και στον προσανατολισμό μαθητών με αναπηρία σε Γενικό Σχολείο», στο χώρο του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων (Σαλώνων 29, Άμφισσα), όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρωινής διεργασίας σε συνεργασία με τα παιδιά, καθώς και υλικό από άλλες δράσεις σε σχολεία που συνεργαζόταν, σχετικά με την προσβασιμότητα των πόλεων. Κατόπιν θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο για τους παρευρισκομένους.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχύσουμε και να προάγουμε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη. www.amfissapress.gr.


Φώτης Παπαναστασίου
Ειδικός Παιδαγωγός
MSc Σχολική Ψυχολογία
rejoin eidikos paidagogos logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr