mporoume edw logo rejoinΜένουμε ή Φεύγουμε;

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Εξειδίκευσης 200 νέων από τη Nescafe

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Κατάρτισης κι Εξειδίκευσης με πιστοποίηση για νέους από τον Nescafé, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ) Μένουμε ή Φεύγουμε; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα σήμερα, καθώς αναρωτιούνται για το μέλλον τους και προβληματίζονται για τα επόμενα βήματα της ζωής τους. Έχουν επαρκή εφόδια για να βρουν δουλειά στη χώρα μας; Υπάρχουν θέσεις εργασίας για να τους απορροφήσουν στους τομείς ειδίκευσης που επιλέγουν;

Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η πρωτοβουλία «Μπορούμε ΕΔΩ» του Nescafé, όπως παρουσιάζεται στην ειδική ιστοσελίδα www.mporoumeedo.gr

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να προσφέρει σε 200 νέους 18-35 ετών προγράμματα κατάρτισης κι εξειδίκευσης που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και πιστοποιήσεις που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία στην Ελλάδα. Η κατάρτιση πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ), που αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευμένων νέων σε εξετάσεις για τη λήψη πιστοποιήσεων από ανεξάρτητο φορέα σε όλες τις ειδικότητες, εφ’ όσον οι ίδιοι το επιθυμούν.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος www.mporoumeedo.gr

Η πρωτοβουλία απευθύνεται:

 • Σε άνεργους απόφοιτους πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΑΤΕΙ, καθώς και σε απόφοιτους μεταδευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών.
 • Σε εργαζόμενους επαπειλούμενους με ανεργία ή εργαζόμενους που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους και σκέφτονται να την εγκαταλείψουν.
 • Σε φοιτητές/σπουδαστές.

Εκτός από τα γενικά κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα ανά κατηγορία, που αφορούν στην ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση των αιτούντων, και τα ειδικά κριτήρια, που αφορούν στο επίπεδο γνώσεων ανά ειδικότητα, θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια για προτεραιότητα σε ειδικές κι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου μαθημάτων «ΕΔΩ» θα διεξαχθεί από τα μέσα Ιανουαρίου 2016, με στόχο να εκπαιδευτούν 200 επιπλέον άτομα. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 και ολοκληρώθηκε έχοντας καταρτίσει 200 νέους.

Λεπτομερές πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των αιτήσεων.

ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφέρονται οι παρακάτω ειδικότητες / μαθήματα:

ΑΘΗΝΑ

1. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ RECEPTIONIST (30 Δ.Ω.)
2. ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ AUTOCAD 2D (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡXΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ & ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 2 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ) (20 Δ.Ω.)
3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (35 Δ.Ω.)
4. WEB DESIGNER (20 Δ.Ω.)
5. ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (17 Δ.Ω.)
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (25 Δ.Ω.)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΩΛΗΤΗ (35 Δ.Ω.)
2. Ε-COMMERCE CONSULTANT (35 Δ.Ω.)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε όλες τις ειδικότητες/μαθήματα μετά το πέρας των μαθημάτων, όσοι εκ των εκπαιδευθέντων το επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος σε εξετάσεις που διεξάγονται από ανεξάρτητο φορέα και να λάβουν, αν περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις, σχετικά πιστοποιητικά. Οι πιστοποιήσεις είναι οι ακόλουθες:

Ειδικότητες / μαθήματαΠιστοποίηση
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ AUTOCAD 2DCERTIFIED COMPUTER AIDED DESIGNER (AUTOCAD 2D)
WEB DESIGNERCERTIFIED WEB DESIGNER
Ε-COMMERCE CONSULTANTCERTIFIED E-COMMERCE CONSULTANT
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑCERTIFIED MAKING SAFE FOOD HANDLER
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣCERTIFIED HEALTH & SAFETY TECHNICIAN
ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΩΛΗΤΗCERTIFIED SALES PROFESSIONAL
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ RECEPTIONISTCERTIFIED FRONT OFFICE PROFESSIONAL (Πιστοποιημένος Υπάλληλος Υποδοχής Ξενοδοχείου)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣCERTIFIED PROFESSIONAL SECRETARIES

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα προγράμματα θα διεξαχθούν στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Ι.Β.ΕΠ.Ε. στην Αθήνα, στην πλατεία Αττικής και στην Θεσσαλονίκη, 6ο χλμ Χαριλάου Θέρμης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Γενικά

Το διάστημα για την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από τις 13/11/2015 ως και 18/12/2015. Στη συνέχεια, θα διενεργηθεί η επιλογή των προς εκπαίδευση ενδιαφερομένων, με βάση τα κριτήρια επιλογής που αναγράφονται ακολούθως και αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής και μέχρι τον αριθμό των 200 ατόμων.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν έως και 2 ειδικότητες/μαθήματα που τους ενδιαφέρει να παρακολουθήσουν, με σειρά προτίμησης (όπου 1 σημαίνει πρώτη προτίμηση). Αν κάποιος υποψήφιος έχει δηλώσει 2 ειδικότητες, θα γίνεται προσπάθεια να μπαίνει σε αυτήν που προτιμά περισσότερο, εκτός και αν δεν πληροί κάποιο από τα ειδικά κριτήρια.

Οι επιλεχθέντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης μόνο σε ένα μάθημα.

Κριτήρια εισαγωγής

Για όλους τους ενδιαφερόμενους (ανέργους, εργαζομένους και φοιτητές-σπουδαστές) θα υπάρχουν 3 κατηγορίες κριτηρίων: Γενικά, κοινωνικά και ειδικά κριτήρια. Επιπλέον, ο χρόνος υποβολής της αίτησης αποτελεί κριτήριο που θα συνυπολογίζεται στην περίπτωση που αυτό απαιτείται μετά από την εφαρμογή όλων των παραπάνω κριτηρίων.

Γενικά κριτήρια

 • Ηλικία: στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος νέοι από 18-35 ετών
 • Οικονομική κατάσταση: θα δοθεί προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους

Κοινωνικά κριτήρια

 • Ειδικές-Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες: θα προηγούνται άτομα από μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες όπου κανένας γονέας δεν εργάζεται, κ.λπ.

Ειδικά κριτήρια

 • Επίπεδο γνώσεων: ανάλογα με τις απαιτήσεις της ειδικότητας / μαθήματος, οι οποίες αναγράφονται στην περιγραφή των μαθημάτων.

Δικαιολογητικά Προγράμματος ΕΔΩ – NESCAFÉ

Tα συγκεκριμένα δικαιολογητικά προσκομίζονται στο ΣΕΒ-Ι.Β.ΕΠ.Ε. από τους ενδιαφερόμενους, μόνο όταν επιλεγούν στο πρόγραμμα.

1.

 • Άνεργοι 
  Αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας (και οι δύο πλευρές)*
 • Φοιτητές-Σπουδαστές
  Βεβαίωση φοίτησης από τον Εκπαιδευτικό Φορέα στον οποίο φοιτούν αυτή τη στιγμή, με αναφορά στο ακαδημαϊκό έτος/εξάμηνο στο οποίο βρίσκονται
 • Εργαζόμενοι
  Υπεύθυνη δήλωση
 • Μηχανικοί (όχι μισθωτοί)
  αριθμό μητρώου ΤΕΕ

2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, για πιστοποίηση της ηλικίας

3. Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Εφορίας για το οικονομικό έτος 2014 (ατομικό ή οικογενειακό)

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος είναι προστατευόμενο μέλος και δεν υποβάλει ατομική φορολογική δήλωση, θα πρέπει να προσκομίσει αντίγραφο του εκκαθαριστικού στο οποίο υπάγεται ως προστατευόμενο μέλος, καθώς και το έντυπο Ε1 όπου εμφανίζονται τα στοιχεία των προσώπων που συνοικούν με τους κυρίως φορολογούμενους και τους βαρύνουν οικονομικά.

Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πρέπει να συμπληρώσει στην αίτηση δήλωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα στο πεδίο «Φορολογητέο Εισόδημα Οικονομικού Έτους 2014» το άθροισμα των ποσών των στηλών «Υπόχρεου» και «της Συζύγου» που εμφανίζονται στον Πίνακα Γ1 στο πεδίο Φορολογητέο Εισόδημα.

forologhteo_eisodhnma

Σε περίπτωση που η φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2014 δεν ανταποκρίνεται στην παρούσα οικονομική κατάσταση του υποψηφίου (π.χ. αν ο υποψήφιος εργαζόταν το 2013, αλλά σήμερα είναι άνεργος), απαιτείται υπεύθυνη δήλωση Ν1599/1986 -με το γνήσιο της υπογραφής- που να αναφέρει την παραπάνω αλλαγή.

4. Βεβαιώσεις/δικαιολογητικά για την απόδειξη ότι ανήκουν σε Ειδικές-Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (παραδείγματα Ειδικών-Ευπαθών Κοινωνικά ομάδων: τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, γονείς πολύτεκνων οικογενειών, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μέλη οικογενειών όπου κανένας δεν εργάζεται, κ.λπ.)

5. Πτυχία, Πιστοποιητικά και άλλες απαραίτητες Βεβαιώσεις Κατάρτισης (Θα χρησιμοποιηθούν για την επιβεβαίωση των ειδικών γνώσεων που απαιτεί η παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων του προγράμματος, π.χ. γνώση συγκεκριμένων επιστημονικών αντικειμένων, γνώση ξένης γλώσσας, κ.λπ.)

* Οι ενδιαφερόμενοι που πρόσφατα έχουν αποφοιτήσει (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, μεταδευτεροβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και δεν εργάζονται, μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αφού εκδώσουν σχετική κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (σημ.: οποιοσδήποτε δεν έχει φοιτητική ή μαθητική ιδιότητα μπορεί να εκδώσει κάρτα ανεργίας).

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σε κάθε μια από τις εκπαιδευτικές ενότητες γίνεται η θεωρητική παρουσίαση με τη βοήθεια του κατάλληλου εκπαιδευτικού εξοπλισμού και η πρακτική άσκηση με τον αντίστοιχο τεχνικό εξοπλισμό, όπου είναι απαραίτητο. Όλες οι εκπαιδευτικές μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν βασίζονται στις τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων και στην προώθηση της ενεργητικής μάθησης.

Η ανάπτυξη των διαφόρων θεμάτων θα γίνει με πολλαπλές τεχνικές εκπαίδευσης, όπως:

 • Με σύντομες διαλέξεις του εκπαιδευτή
 • Με επίδειξη εκ μέρους του εκπαιδευτή
 • Με συζήτηση
 • Με την ερωτηματική μέθοδο
 • Με τη χρήση εκπαιδευτικών video
 • Με ασκήσεις επί χάρτου
 • Με καταιγισμό ιδεών, κ.λπ.

Στην πρακτική άσκηση χρησιμοποιούνται:

 • μελέτες πραγματικών περιπτώσεων
 • παιγνίδια ρόλου
 • ομαδικές εργασίες (ομάδες εργασίας αναλαμβάνουν συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο και στο τέλος αξιολογούνται για αυτό)
 • η εκπαιδευτική μέθοδος «μαθαίνω κάνοντας (learning by doing)».

Σε κάθε εκπαιδευτική ενότητα, υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται τεστ αξιολόγησης για να τεκμηριωθούν οι γνώσεις των εκπαιδευομένων. Τα τεστ αυτά θα είναι:

 • πολλαπλής επιλογής
 • σωστού – λάθους
 • σύζευξης
 • συμπλήρωσης
 • σύντομης απάντησης
 • παρουσίαση εκπαιδευτικού έργου πρακτικής άσκησης

*ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ AUTOCAD 2D, WEB DESIGNER, Ε-COMMERCE CONSULTANT, ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΩΛΗΤΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ RECEPTIONIST, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (GIS), ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr