rejoin dimos neapolis sykeon logoΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δήμος Νεάπολης-Συκεών συντονίζουν τη δράση τους για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου

● Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων έξω από την Τούμπα.

rejoin agonas agapis paok fotoΔυο μεγάλοι φορείς, που διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία και προσφορά, ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για έναν ιερό σκοπό, που είναι η στήριξη και υποστήριξη ευπαθών συνανθρώπων μας που βιώνουν σκληρότερα από άλλους τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το δήμο Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν σφυρηλατήσει ισχυρές σχέσεις συνεργασίας στο κοινωνικό μέτωπο, με αποτέλεσμα να γίνεται αποτελεσματικότερος ο αγώνας των δημοτικών κοινωνικών Υπηρεσιών και δομών για την ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών, ανέργων, απόρων, ανασφάλιστων και χαμηλόμισθων που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Μετά τη στήριξη και τη χορηγία που πρόσφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην εκστρατεία της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργάνωσε στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη με μεγάλη επιτυχία, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έρχεται τώρα να στηρίξει για τρίτη φορά τον αγώνα των κοινωνικών δομών του δήμου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου, για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη δράση αναπτύχθηκε και πέρυσι, με τα στελέχη των κοινωνικών δομών να «στρατοπευδεύουν» έξω από την κεντρική Θύρα του γηπέδου της Τούμπας, όπου οι φίλαθλοι, που προσέρχονταν για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, πρόσφεραν συνολικά 1,5 τόνο τροφίμων. Όλους αυτούς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τους επιβράβευσε συμβολικά διαθέτοντας δέκα εισιτήρια για δωρεάν παρακολούθηση του αγώνα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα απηύθυνε στους φιλάθλους πρόσκληση συμμετοχής και στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αντίστροφη μέτρηση…

Η δράση αυτή επαναλαμβάνεται και φέτος στις αρχές του Δεκέμβρη με τη φιλοδοξία να γεμίσει με αγάπη, ελπίδα και χαμόγελο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για πολλούς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης. Να σημειωθεί ότι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών εξυπηρετούνται περισσότερες από 330 οικογένειες με τους ωφελούμενους να πλησιάζουν τα 1.000 άτομα, ενώ καθημερινά στο Κοινωνικό Συσσίτιο εξυπηρετούνται 180 συνάνθρωποί μας.

Την ίδια ώρα, στο Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση τουλάχιστον 100 άτομα. Από τον Μάρτιο του 2013 έως και τον περασμένο Αύγουστο έγιναν 3.500 συναλλαγές, από τις οποίες ωφελήθηκαν 380 άτομα, με την αξία των φαρμάκων να ανέρχεται στις 170.000 ευρώ και τα προϊόντα-σκευάσματα που χορηγήθηκαν να ξεπερνούν τις 19.500 συσκευασίες.

Στη συνάντηση που είχαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης και στελέχη των κοινωνικών δομών στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με εκπρόσωπο της ομάδας και του PAOKACTION, συζητήθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για το συντονισμό της δράσης. Όπως συμφωνήθηκε, η συγκέντρωση των τροφίμων και των φαρμάκων θα γίνει την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος για το πρωτάθλημα της Superleague.

Την ημέρα αυτήν, στελέχη των κοινωνικών Υπηρεσιών και των δομών του δήμου θα βρίσκονται έξω από την κεντρική Θύρα του γηπέδου της Τούμπας, όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυο πλευρές, δήμος και ΠΑΕ, θα συντονίσουν τη δράση τους για την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, προσκαλώντας τους να πάρουν μέρος στην εκστρατεία ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ σε επόμενες επαφές θα καθορισθούν επιπλέον λεπτομέρειες της κοινής προσπάθειας.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδεικνύεται σταθερά ως ένας από τους πλέον ευαίσθητους και αξιόπιστους κοινωνικούς εταίρους. Η συμμετοχή της και η στήριξη που παρέχει σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς είναι ουσιαστική και αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος της επιτυχίας του αγώνα που καταβάλλουμε ως δήμος, μέσα από τα κοινωνικά προγράμματα και τις δομές μας, για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και δίνουν με αξιοπρέπεια τον σκληρό αγώνα της επιβίωσης. Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την ΠΑΕ», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσακιρίδης τονίζει την κρισιμότητα της νέας αυτής κοινής προσπάθειας, η οποία «πρέπει να αγκαλιασθεί και να στηριχθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους».

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr