rejoin koinoniko anoixto panepistimioΣτην Λαμπηδόνα του Βύρωνα ξεκινά φέτος στις 15 Νοέμβρη το Κοινωνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από την ομάδα Κριτικής Διεπιστημονικότητας.
Τα κίνητρα του κοινωνικού πανεπιστημίου είναι πρώτον η κριτική στον κυρίαρχο λόγο που εμφανίζεται με τον μανδύα της «ουδέτερης γνώσης» και δεύτερον η ανοιχτή στην κοινωνία, συμμετοχική και αντι-ιεραρχική διαδικασία στην παραγωγή και μετάδοση της γνώσης. Το κοινωνικό πανεπιστήμιο είναι «νομαδικό» και φιλοξενείται κάθε φορά σε κάποιον κοινωνικό χώρο.

Σκοπός του είναι να διερευνηθούν και να φωτιστούν κάτω από το πρίσμα της ανθρωπολογικής προσέγγισης τα κοινωνικά φαινόμενα γενικά και ιδιαίτερα, η παγκόσμια κρίση. Οι παρουσιάσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή 11 πμ–2 μμ. (στη Λαμπηδόνα), με 4 θεματικές  ενότητες επί 7 μήνες και η συμμετοχή σε αυτές είναι ανοικτή για όλους.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι:

  • 1η "κοινωνική ανθρωπολογία και η «φύση» του ανθρώπου",
  • 2η οικονομική ανθρωπολογία και κοινωνικός μετασχηματισμός,
  • 3η Τέχνη και λαϊκή κουλτούρα,
  • 4η μεθοδολογία των επιστημών του ανθρώπου.

Είμαστε ανοιχτοί στην μελλοντική διεύρυνση των γνωστικών αντικειμένων και με άλλες θεματικές ενότητες πέραν της ανθρωπολογίας και πέραν της κοινωνικής επιστήμης, με  βασικές κατευθύνσεις την κριτική στον επίσημο λόγο και την αντι-ιεραρχική εκπαίδευση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr