«Εξώκοσμο φως» από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα στο Ιδρυμα Ευγενίδου.

rejoin ekthesi fotografias exokosmo fws fotoΧτισμένο το 1970 σε υψόμετρο 1.750 μ. στις πλαγιές του Ψηλορείτη, το Αστεροσκοπείο Σκίνακα αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας(ΙΤΕ) και του Max-Planck Institutefor Extraterrestrial Physics της Γερμανίας. Χάρη στην προνομιακή γεωγραφική θέση του, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, και προστατευμένο από τις ατμοσφαιρικές αναταράξεις εξαιτίας του υδάτινου «κλοιού» που περιβάλλει την Κρήτη, προσφέρεται για υψηλού επιπέδου αστρονομικές παρατηρήσεις.

Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2016, εντυπωσιακές αστροφωτογραφίες τραβηγμένες με τρία τηλεσκόπια και υψηλής ευαισθησίας ψηφιακές κάμερες του Αστεροσκοπείου θα εκτεθούν στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου υπό τον τίτλο «Εξώκοσμο Φως: Το ορατό Σύμπαν μέσα από τα Τηλεσκόπια και τις Κάμερες του Αστεροσκοπείου Σκίνακα», προσφέροντας στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να αξιολογήσει την ποιότητα του έργου, που παράγει η Ομάδα Αστροφυσικής Κρήτης.

Ορισμένες από τις εικόνες ξεχωρίζουν μεταξύ των ωραιότερων και λεπτομερέστερων φωτογραφιών, που έχουν δει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς.

Αποτελούμενη από επτά καθηγητές και έναν ερευνητή, η Ομάδα Αστροφυσικής Κρήτης δραστηριοποιείται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, τα οποία έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης.

Διοργανωτής: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και λέιζερ-ιτε και το Ίδρυμα Ευγενίδου
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015
Ώρες: Δευτέρα και Τρίτη: 10:00 – 14:00
Τετάρτη έως Κυριακή: 10:00 – 21:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες)
Αίθουσες: Διάδρομοι Ισογείου, Περιστύλιο
Υπεύθυνος Οργάνωσης: κα. Γαρδίκη, κ. Θωμαΐδης, τηλ.: 210 94 69 670/676

Πηγή: kathimerini.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr