rejoin kinima genous arsenikou fotoTο παγκόσμιο κίνημα του Movember - συνδυασμός της λέξης μουστάκι (moustache) και Νοέμβριος (November) - απλώνει χρόνο με το χρόνο τις ρίζες του στη χώρα μας, με τους άνδρες να αφήνουν μουστάκι, ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά και τους ίδιους και όχι μόνο τις συντρόφους τους.

Η ΑΚΟΣ και φέτος γιορτάζει τον Movember και με συνοδοιπόρο τον κοινωνικά ευαίσθητο Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με την οποία τους καλεί να θέσουν ως προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας τους, εγκαταλείποντας βλαβερές συνήθειες και υιοθετώντας έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Συνεδριακό- Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (Είσοδος Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως / στάση Μετρό «Περιστέρι») με ομιλητές:

  • Δρ. Δέσποινα Κατσώχη –ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ.

«Movember: Ένα κίνημα γένους αρσενικού».

  • Δρ. Σπύρος Γκούβαλης- χειρουργός ουρολόγος/ Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

«Προστάτευσε τον προστάτη σου».

Την εκδήλωση θα συντονίσει o Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας του Δήμου Περιστερίου & Καρδιολόγος κ. Γιώργος Μπεκιάρης και θα πλαισιωθεί από προσωπικές μαρτυρίες αποθεραπευμένων από τον καρκίνο του προστάτη και το έμφραγμα.

Η ΑΚΟΣ την ημέρα της εκδήλωσης θα διανείμει για πρώτη φορά έναν «οδηγό πρόληψης» για άνδρες, με στόχο η συγκεκριμένη δράση να αποτελέσει ένα ακόμη λιθαράκι που θα συμβάλει στην ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης, που θέλει τους άνδρες αδιάφορους και ασυνεπείς σε θέματα πρόληψης.

Ο καρκίνος του προστάτη, είναι ο συχνότερος καρκίνος των ανδρών στις αναπτυγμένες χώρες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου τους από νεοπλασίες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ένας στους έξι άνδρες διαγιγνώσκεται με καρκίνο του προστάτη ενώ τα 2/3 των ασθενών είναι κατά την διάγνωση από 45 έως 75 ετών.

Movember… γιατί η πρόληψη αφορά και τους άνδρες!

  • Η ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας και πλαισιώνεται από εθελοντές, αποθεραπευμένους αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι αφιερώνουν σημαντικό μέρος των δυνάμεων και του χρόνου τους, στη μάχη της πρόληψης του καρκίνου αλλά και στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου. Το έργο της ΑΚΟΣ είναι ταυτόχρονα κοινωνικό και επιστημονικό με τη διοργάνωση αφενός συντεταγμένων δράσεων που προωθούν ένα υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και αφετέρου τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών που στόχο έχουν την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr