ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ LOCAL ACT

rejoin local act logoLocal Act (ή αλλιώς, πώς η μουσική δημιουργία και έκφραση ενδυναμώνουν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης σε κάθε γειτονιά).

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (Κ.Π.Κ.Β.) και των ανθρώπων που το στηρίζουν, η κίνηση της Local Act είναι γεγονός!

Πρόκειται για μία 15ήμερη συναυλιακή δρααστηριότητα στον φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας όπου, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες και στα συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής, ξεκινά μια διαδικασία που στόχο έχει να συσπειρώσει κάθε δημιουργική και μουσική φωνή που δρα στις γειτονιές αυτές, γύρω από έναν χώρο όπου, εκτός όλων των άλλων, επιχειρείται να αναδειχθεί και μία εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οργάνωσης μέσα από την αυτοοργάνωση, την ισότιμη συμμετοχή και την αλληλεγγύη. 

Επιπλέον, με την Local Act γίνεται μια προσπάθεια να αναδειχθεί τόσο η ανάγκη σύνδεσης της τέχνης με τους κοινωνικούς αγώνες όσο και η ανάγκη συλλογικοποίησης της καλλιτεχνικής δράσης. Ακόμα, σημαντική είναι η ενίσχυση της τοπικής μουσικής παραγωγής που παράγεται κυρίως, από κοινωνικά ενεργούς ανθρώπους και δεν πραγματώνεται με κυρίαρχους τους όρους της εμπορευματοποίησης. Έτσι, η προσπάθεια αυτή είναι ανάγκη να υλοποιηθεί δίχως χορηγούς ή κρατικές/δημοτικές επιχορηγήσεις, ενάντια στη λογική της ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης στην Τέχνη, πάντοτε με κύριους συντελεστές τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους της περιοχής και πάντοτε κοντά στην αξιόλογη ντόπια καλλιτεχνική παραγωγή.

Η συναυλιακή δράση της Local Act ξεκινάει την Κυριακή 25 Οκτώβρη.rejoin local act lampidona alsos ag.triados foto

 

Πρόγραμμα συναυλιών:

 

Κυριακή 25 Οκτώβρη: Magic de Spell, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Υπεραστικοί

Κυριακή 8 Νοέμβρη: The Cave Children, Leaving Tomorrow

Κυριακή 22 Νοέμβρη: Deux Points, Freq Professors

Κυριακή 6 Δεκέμβρη: JK One & dj Wheel M., KinGorilla8

Κυριακή 20 Δεκέμβρη: Earth of Distrust, Flesh of Gaia, Lavalanche

Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.00 μμ.

 

Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική οικονομική ενίσχυση.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

www.facebook.com/byronlocalact
Επικοινωνία-Συμμετοχές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
politistikokentrovirona.blogspot.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr