art-resistanceΕΚΘΕΣΗ

Το κορμί της ζωντανής ζωγραφικής
Η εικαστικός Ελένη Δερβίσογλου παρουσιάζει στην αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» (Λεμπέση 4, σταθμός Ακρόπολη) τα νέα ζωγραφικά και χαρακτικά έργα της κάτω από τον τίτλο «Οι κορμοί και το κορμί της ζωντανής ζωγραφικής». Οπως σημειώνει η δημιουργός, «ήρθε η στιγμή, ίσως για πρώτη φορά τόσο δυναμικά, που ένιωσα την ανάγκη να βιώσω τη ζωή μου, να την κάνω πιο όμορφη, μέσα από την εικαστική έκφραση. Μνήμες ξεπήδησαν από το παρελθόν, που συντηρώ μέχρι τώρα, ατέλειωτοι περίπατοι στη φύση, παιχνίδια με τα δέντρα, αγγίσματα στις ρίζες και τις πέτρες που κείτονταν κοντά τους, συνομιλίες κι ονειρικές μορφοποιήσεις». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.

ΘΕΑΤΡΟ

Από 7/6
Στα βήματα του Ζενέ
Συνεχίζοντας τη δουλειά της πάνω στο έργο του Ζαν Ζενέ, η Βάνα Πεφάνη παρουσιάζει τη διαδραστική περφόρμανς «HeavenonEarth?» σε δικά της κείμενα και σκηνοθεσία. Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο, στο παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας. Παίζουν και χορεύουν έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες: Ιερώνυμος Καλετσάνος - Κυριάκος Κοσμίδης - Νίκος Ιωαννίδης- Νικολίνα Μουαΐμη - Βάνα Πεφάνη κ.ά. Καθημερινά ως τις 17/6 στην Ελευσίνα (21.15). Κατάλληλο από 18 ετών.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Από το Αζερμπαϊτζάν στο Μέγαρο
Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Δωματίου του Αζερμπαϊτζάν θα δοθεί την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) με αζέρικη μουσική. Συμμετέχουν διακεκριμένοι αζέροι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν έργα παραδοσιακής, σύγχρονης και κλασικής μουσικής από την πολιτιστική παράδοση της πατρίδας τους.   Στις 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, με πρόσκληση. Πληροφορίες www.azerbaijani-culture.gr και τηλ. 210 6772.129.

ΘΕΑΤΡΟ

Αναγνωστάκη στον Πειραιά
«Ενέδρες της Ζωής» είναι ο τίτλος της παράστασης για τη Λούλα Αναγνωστάκη σε κείμενα και σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη που θα παιχτεί στον Πειραιά. Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση πάνω στη δραματουργία της συγγραφέως, ένα mixage. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, (2-3/6) στα Προπύλαια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με ελεύθερη είσοδο (22.15).

Κι άλλος «Ριχάρδος»
Η θεατρική περφόρμανς «Ριχάρδος ΙΙ» για τη βία της εξουσίας που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ συνεχίζεται λόγω επιτυχίας στο Βυρσοδεψείο. Μετάφραση: Κ. Καρθαίος. Σκηνοθεσία: Ελλη Παπακωνσταντίνου. Μουσική σύνθεση: Τηλέμαχος Μούσας. Σκηνικά-κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου. Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Βάλια Παπαχρήστου, Αγλαΐα Παππά, AdrianFrieling. Παράταση παραστάσεων ως τις 23 Ιουνίου - Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00.

Μια εβδομάδα ακόμη η «Πολυδούρη»
Λόγω μεγάλης προσέλευσης κοινού παρατείνονται ως την Κυριακή 8 Ιουνίου οι παραστάσεις του νέου έργου της Ρούλας Γεωργακοπούλου «Οδός Πολυδούρη», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, με την Ιωάννα Παππά, στο Θέατρο Βασιλάκου. Από Παρασκευή ως και Κυριακή, στις 21.15.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πανηγύρι της Φύσης
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει την Κυριακή 1η Ιουνίου στη Σχολή Μωραΐτη (Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Ψυχικό) το 2ο Πανηγύρι της Φύσης, με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιό του 25 περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις θα προβάλουν το έργο τους και θα ενημερώσουν το κοινό για τη δράση τους. Είσοδος ελεύθερη, ώρες λειτουργίας: 11.00 -19.00.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Πορτοκάλογλου στον Κήπο του Μεγάρου
O Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Φτερωτές Κιθάρες εμφανίζονται στις 6 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας τον νέο δίσκο του τραγουδοποιού με τίτλο «Λιμάνια ξένα». Ωρα έναρξης: 21.00.

Μελίνα Τανάγρη στην Πειραιώς 260
«Μια χοροεσπερίδα» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης της Μελίνας Τανάγρη, στην Πειραιώς 260 (Κτίριο Ε), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Τη συνοδεύουν τέσσερις μουσικοί. Ωρα έναρξης: 21.00.

Πασχαλίδης - Θηβαίος στον Βύρωνα
Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος εμφανίζονται την Πέμπτη 5 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων στον Βύρωνα. Τραγούδια-σταθμοί από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και ιστορίες που τους ένωσαν τα τελευταία 20 χρόνια της παράλληλης πορείας τους γεμίζουν το πρόγραμμά τους.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr