rejoin laiko epimorfotiko panepistimio neapolis sikeonΜε τον Κύκλο Ιστορίας αρχίζουν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου τα μαθήματα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, για να ακολουθήσει ο Κύκλος Ψυχολογίας.

Με στοχευμένες αλλαγές το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών εγκαινιάζει μια νέα περίοδο δράσης, λειτουργίας και προσφοράς στους πολίτες, φιλοδοξώντας να συνεχίσει να αποτελεί πηγή γνώσης, επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης.

Η περίοδος αυτή 2015-2016, που εγκαινιάζεται με το 12ο έτος λειτουργίας του, και με τα μαθήματα να ξεκινούν μεθαύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζεται από την οργανωτική ανανέωση και θεματολογική στόχευσή του. Όπως σημειώνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, ως νέος στόχος έχει τεθεί η «σύνδεση της παρεχόμενης γνώσης και μάθησης με τη ζώσα πραγματικότητα, αναζητώντας την ενίσχυση και τον πολλαπλασιασμό των γνωστικών οφελών που προκύπτουν μέσα από τη διαδικασία της παρακολούθησης των μαθημάτων-διαλέξεων, που θα γίνονται από έγκριτους στο είδος τους επιστήμονες».

«Με πυξίδα την ιστορική ρήση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού που υποστήριξε ότι ‘‘το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές’’, σχεδιάστηκε ένας κύκλος θεμάτων που αναδεικνύει ιστορικές και κρίσιμες καμπές της ιστορίας του έθνους μας. Από την άλλη, οι παρεμβάσεις ειδικών επιστημών της επιστήμης της ψυχολογίας και της ψυχικής υγείας, έρχονται να ενισχύσουν το βάθρο πάνω στο οποίο μπορούμε να σταθούμε και να δώσουμε απαντήσεις σε σύγχρονα καυτά ερωτήματα που μας ταλανίζουν και να αντιμετωπίσουμε με άλλους όρους δύσκολες καταστάσεις. Συνδετικός κρίκος και συγκολλητική ουσία των δυο αυτών κύκλων είναι η γνώση. Κι αυτή πιστεύουμε ότι υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το πρόγραμμα που εκπονήθηκε. Και η συμμετοχή μας σ’ αυτό μόνο οφέλη μπορεί να μας επιφέρει…», προσθέτουν.

Το πρόγραμμα μαθημάτων-διαλέξεων

Η πρώτη αλλαγή για την περίοδο 2015-2016 αφορά στους χώρους όπου θα πραγματοποιούνται οι διαλέξεις, που ως τέτοιοι επιλέχθηκαν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Συκεών και Νεάπολης. Είναι οι πλέον κατάλληλοι χώροι οι οποίοι από μόνοι τους συνιστούν -ουσιαστικά και συμβολικά- την πηγή της διάδοσης και μεταλαμπάδευσης της γνώσης.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στη θεματολογική στόχευση του ΛΕΠ, που φέτος ξεκινά με τον Κύκλο Ιστορίας και Ψυχολογίας. Είναι δυο ενότητες που μέσα από την κατάλληλη επιλογή και προβολή θεμάτων από τους ειδικούς επιστήμονες μπορούν να δώσουν απαντήσεις στους σημερινούς και σύγχρονους προβληματισμούς των πολιτών, είτε ως ατόμων είτε ως κοινωνίας.

Τα μαθήματα ανοίγουν με τον Κύκλο Ιστορίας, τα οποία θα γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών κάθε Τετάρτη στις 6 μ.μ., με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν.

Πρώτο θέμα που θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί από τον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ Ανδρέα Γκουτζιουκώστα είναι «Η Θεσσαλονίκη ως διοικητικό κέντρο από την πρωτοβυζαντινή περίοδο έως τους ‘‘σκοτεινούς αιώνες’’ (4ος-9ος αι.)». Ο κύκος αυτός θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, για να ανοίξει αμέσως μετά ο Κύκλος της Ψυχολογίας, με τα μαθήματα να μεταφέρονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης.

Αναλυτικά τα προγράμματα έχουν ως εξής:

Πληροφορίες:rejoin dimos neapolis sykeon logo
Δήμος Νεάπολης Συκεών
Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφάνειας
Τηλέφωνο: 2313.313125, -6, -7
Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών: Οδ. Φωκά 46, Συκιές - Τηλ.: 2310.217376
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης: Αμασείας 21, Νεάπολης - Τηλ.: 2310.635060
Mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.dimosneapolis-sykeon.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr