rejoin anevresi koiliakis aortis glifadaΔωρεάν προληπτικό υπερηχογραφικό έλεγχο κοιλιακής αορτής προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από ειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες, με την χρήση φορητού υπερήχου, στον πρώτο όροφο του παλαιού Δημαρχείου, αυτό το Σάββατο το απόγευμα.

Ειδικότερα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στο παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα: «Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής-Μέτρα πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης». Η ημερίδα οργανώνεται από το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με την κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Ομιλητές της ημερίδας είναι οι κ. Απόστολος Σαλίβλερος, αγγειοχειρουργός και Γιώργος Κορμάς, ακτινοδιαγνώστης, επιστημονικός υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας.

Μετά το τέλος τα ημερίδας θα ακολουθήσει προληπτικός υπερηχογραφικός έλεγχος κοιλιακής αορτής.
Οι δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα, καθώς και για να πάρουν οδηγίες προετοιμασίας για την εξέταση, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2109602054 (9 π.μ.–5 μ.μ.). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί, μια και η ρήξη του έχει αιφνίδια κατάληξη σε ποσοστό 70%. Η διάγνωση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής εκτός από την παρακολούθηση σε μερικές περιπτώσεις χρήζει και χειρουργικής επέμβασης. Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται μια φορά με υπερηχογράφημα κοιλιακής αορτής σε άντρες και γυναίκες άνω των 65 ετών και σε άντρες και γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό άνω των 55 ετών.

Δείτε την αφίσακαι την πρόσκληση

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr