rejoin dwrean enisxitiki diadaskalia neapoli sykiesΆρχισαν οι εγγραφές μαθητών και οι δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στο πλευρό των μαθητών για την ενίσχυση του αγώνα τους στο δρόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ, ΤΕΙ) έρχεται να σταθεί και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, λειτουργώντας για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Εργαστήρια Δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Κοινωνικό Φροντιστήριο).

Πρόκειται για μια κρίσιμη πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την ευαισθησία και την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών του δήμου, και αποβλέπει στην παροχή διδακτικής ενίσχυσης των μαθητών που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται -λόγω των συνθηκών της οικονομικής κρίσης- να ανταποκριθούν στο κόστος των διδάκτρων ιδιωτικών φροντιστηρίων. Παράλληλα, με την προσφορά των υπηρεσιών διδακτικής ενίσχυσης, προλαμβάνεται κάθε ενδεχόμενο κοινωνικού αποκλεισμού μαθητών, δίνοντας ίσες ευκαιρίες προετοιμασίας και εκπαιδευτικής βελτίωσής τους.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς 2014-2015, λειτούργησαν για πρώτη φορά και Εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου, ενώ συνολικά περισσότερα από εκατόν πενήντα παιδιά υποστηρίχθηκαν ποιοτικά και δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα.
«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί χάριν της ευαισθησίας και εθελοντικής προσφοράς των συμπολιτών μας εκπαιδευτικών, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο για πολλούς μαθητές που αγωνίζονται για τη γνώση και διεκδικούν το μεγάλο στόχο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κι αυτό αποδεικνύεται από τις επιτυχίες υποψηφίων που δέχθηκαν τις υπηρεσίες της ενισχυτικής διδασκαλίας στο δήμο μας. Χρέος μας είναι να εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες για όλους και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Κριτήρια-αιτήσεις για μαθητές
Τα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας απευθύνονται σε όλους τους μαθητές των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, ενώ η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν. Αυτά θα παραδίδονται από εθελοντές εκπαιδευτές στη Δ.Ε. Νεάπολης (2ο Γυμνάσιο Νεάπολης), στη Δ.Ε. Πεύκων (1ο Γυμνάσιο Πεύκων) και στη  Δ.Ε. Συκεών (2ο ΓΕΛ Συκεών).

Οι εγγραφές των μαθητών έχουν ήδη αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επίσης, για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας στα τηλέφωνα: 2313.329577, -558, -559.

Με δεδομένη την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων, η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, που είναι τα εξής:

  • Βεβαίωση φοίτησης από το λύκειο,
  • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδειας Παραμονής του κηδεμόνα στην περίπτωση που είναι μετανάστες-αλλοδαποί,
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας (*),
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης δημόσιου φορέα ή νοσοκομείου ή απόκομμα καταβολής με αναφορά ποσοστού αναπηρίας(*).

(*): εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών

Προκειμένου να καλυφθεί και φέτος το σύνολο των ενδιαφερόμενων μαθητών, με δεδομένες και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ακόμη μια δύσκολη χρονιά, η δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που τους εστάλη από το Γραφείο Παιδείας, ή να την «κατεβάσουν» από το site του δήμου, και -αφού τη συμπληρώσουν-  να την αποστείλουν:

  • Μέσω fax (2310.615034), ήrejoin dimos neapolis sykeon logo
  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή
  • Τηλεφωνώντας στο Γραφείο Παιδείας στα τηλέφωνα 2313.329577, -558, -559.

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr