rejoin sxoleio wikipedia logoΤο Σχολείο Βικιπαίδειας στην Καισαριανή είναι ένας φυσικός χώρος, μια στέγη στην οποία αποκτούμε εφόδια για τη συγγραφή λημμάτων στη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του ίντερνετ.
Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της δεξιότητας να συγγράφει κανείς εγκυκλοπαιδικά λήμματα. Πέρα από τη χρήση των εργαλείων και την εκμάθηση των τεχνικών που είναι σαφώς αντικείμενο διδασκαλίας, στο σχολείο αυτό μαθαίνει κανείς να γράφει σε εγκυκλοπαιδικό ύφος: να είναι αντικειμενικός, να εκφράζεται ουδέτερα, να μην μεροληπτεί, να τεκμηριώνει τον λόγο του και ταυτόχρονα να γίνεται κατανοητός από τον μη ειδικό. Ο σεβασμός στα πνευματικά δικαιώματα, η καλή πίστη, η ευγένεια, η ευθύνη του λόγου και η μετουσίωση της κριτικής μέσα σε ένα συνεργατικό περιβάλλον διδάσκονται επίσης. Το σχολείο παράγει μια φανερή αξία με τον εμπλουτισμό των λημμάτων της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, η κρυφή αξία όμως είναι η καλλιέργεια των παραπάνω δεξιοτήτων στους συντάκτες που αποκτούν την ικανότητα της ενεργητικής αλληλεπίδρασης με τη γνώση.

Από τον Μάρτιο του 2014 ο Δήμος Καισαριανής ενέκρινε και στήριξε την οργάνωση και λειτουργία του Σχολείου Βικιπαίδειας. Το Σχολείο φιλοξενείται στους χώρους που παραχωρεί το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής.
Η δράση έχει επιχορηγηθεί από το Ίδρυμα Wikimedia.

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2015:
Τα μαθήματα ξεκινούν με την έναρξη του σχολικού έτους, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Τα εισαγωγικά μαθήματα θα επαναλαμβάνονται για τους νέους συμμετέχοντες και τις επόμενες ημέρες.

Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου (2015)

  • Δευτέρα & Τετάρτη: 18:00 - 20:00μ.μ.
  • Σάββατο: με ραντεβού

Τα μαθήματα του Σαββάτου γίνονται κατόπιν ραντεβού για όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις καθημερινές. Οι ώρες που συμφωνούνται αναρτώνται στα αριστερά της ιστοσελίδας και ισχύουν για όποιον επιθυμεί επίσης να προσέλθει.

Τα μαθήματα είναι ελεύθερα και δωρεάν για όλους.

Καλείστε να δηλώσετε συμμετοχή, να αφήσετε τη γνώμη σας, να εκφράσετε απορίες και να μας ενημερώσετε για τις ημέρες που μπορείτε να συμμετέχετε. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα παρακολούθησης, ούτε τίτλου γνώσεων, για τη συμμετοχή.

Ελεύθερη προσέλευση

Στα μαθήματα μπορεί να προσέλθει οποιοσδήποτε για να λύσει επιτόπου απορίες που αφορούν τη συγγραφή στη Βικιπαίδεια, χωρίς εγγραφή. Επίσης μπορεί κανείς να συμμετέχει με λίγες ή αραιές παρακολουθήσεις εφόσον μελετά κατ' ιδίαν.

Πληροφορίες:
Διεύθυνση: Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13Β,
Περιοχή: Καισαριανή
Λεωφορείο 732, 9η στάση Φορμίωνος (περνά από Ευαγγελισμό)
Λεωφορείο 224, 9η στάση Εθν. Αντιστάσεως (διέλ. από πάρκο)
Site: wikipedia-school-kaisariani.blogspot.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr