rejoin dimos neapolis sykeon logo lnd thumbΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τηλέφωνο: 2313 313125,-6,-7,
Fax: 2310 629185,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sykies.gr

Υψηλές επιδόσεις από τους μαθητές των λυκείων μας!

● Στο 80% το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και φέτος οι επιδόσεις και οι επιτυχίες των αποφοίτων των έξι λυκείων και των δυο ΕΠΑΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από το σύνολο των 1.023 υποψηφίων μαθητών για την ανώτατη και τεχνολογική εκπαίδευση, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εισάγονται 747 μαθητές, με τον μέσο όρο του ποσοστού να αγγίζει το 80%. Το γεγονός αυτό έρχεται να πιστοποιήσει για μια ακόμη φορά το διαρκώς βελτιούμενο επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία του δήμου, τα οποία υποστηρίζονται με κάθε τρόπο από τη δημοτική αρχή.

Από τα λύκεια του δήμου φέτος ξεχωρίζει η επίδοση του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Νεάπολης με ποσοστό επιτυχίας 89,66% κι αμέσως μετά το 1ο ΓΕΛ Νεάπολης με 84,85% και το 1ο ΓΕΛ Συκεών με 80,65%. Συνολικά, από τους 1.023 υποψήφιους μαθητές των λυκείων και των ΕΠΑΛ εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 747 μαθητές, με πολλούς από αυτούς να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις στις σχολές που επέλεξαν.

«Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των παιδιών μας, τα οποία αγωνίστηκαν σκληρά και δικαιώθηκαν. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως τέτοια αξίζουν και στους γονείς τους που στήριξαν τον σκληρό αγώνα των παιδιών τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία των μαθητών», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά των επιτυχιών «σηματοδοτούν και τη συνολική ποιότητα της παρεχομένης εκπαίδευσης στα σχολεία του δήμου μας, για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε».

Αγώνας δίχως τέλος…

«Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι καλύτερη και πιο αποτελεσματική επένδυση είναι η επένδυση στην παιδεία και τη γνώση, τόσο για τους ίδιους τους νέους αλλά και για την κοινωνία συνολικά. Έτσι, δεν σταματήσαμε στιγμή να αγωνιζόμαστε για περισσότερα και καλύτερα σχολεία, για σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες σχολικές και εκπαιδευτικές υποδομές, δίνοντας τη μάχη με διάφορα συμφέροντα εργολάβων, οικοπεδοφάγων και καταπατητών για την εξασφάλιση της γης για την κατασκευή νέων σχολείων. Δεν αρκεστήκαμε και ούτε επαναπαυθήκαμε σε έργα βιτρίνας, αλλά κυνηγήσαμε και αγωνιστήκαμε για τη βαθύτερη ουσία έτσι ώστε να μπορούμε να εξασφαλίζουμε τα απαιτούμενα εφόδια στα παιδιά μας για καλύτερη μόρφωση κι εκπαίδευση. Κι αυτά με τη σειρά τους δικαιώνουν τους κόπους όλων μας, και μας υποχρεώνουν παράλληλα για περισσότερες και μεγαλύτερες διεκδικήσεις», αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Ο κ.Δανιηλίδης εξαίρει «τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι γονείς στηρίζοντας τον αγώνα των παιδιών», τους οποίους συγχαίρει και ευχαριστεί για «την άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και για την ουσιαστική συμμετοχή τους στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων», χωρίς να παραλείπει την προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν και στήριξαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου, «προσφέροντας κρίσιμες και ουσιαστικές υπηρεσίες σε πολλά παιδιά».

Την ίδια ώρα, όμως, καλεί τους μαθητές που δεν πέτυχαν στο στόχο τους «να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους». «Δεν χάθηκε ο πόλεμος, αλλά μια μάχη. Τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να καταθέσουν τα όπλα, αλλά να επιμείνουν στον αγώνα τους», τονίζει, αναφέροντας τις οργανωμένες δομές και υποδομές του δήμου που μπορούν να στηρίξουν κάθε προσπάθειά τους στο μέλλον.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
Α/ΑΛΥΚΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΣΕ ΑΕΙ & ΤΕΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (%)

1ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 585289,66
21ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ165 14084,85
31ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ15512580,65
41ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ15412379,88
52ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 19614272,45
62ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ17012372,36
7ΕΠΑΛ ΣΥΚΕΩΝ401947,50
8ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ852327,06

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr