rejoin houdetsi festival 2015Το Houdetsi Festival είναι μια τετραήμερη γιορτή μουσικής, χορού, γεύσης και τέχνης που γίνεται στο χωριό Χουδέτσι, 23 χλμ από το Ηράκλειο.

Στις 6 Αυγούστου, το 6ο Houdetsi Music Festival φιλοδοξεί να ξεπεράσει, ακόμα μια φορά, τις προσδοκίες του ανθρώπου που το εμπνεύστηκε, των ανθρώπων που το στήριξαν και κυρίως των χιλιάδων επισκεπτών (35.000 το 2014!) που αναγνωρίζουν σε αυτό μια αυθεντική, ποιοτική εναλλακτική πολιτιστική πρόταση.

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε ως ευκαιρία και δυνατότητα «σύμπραξης» του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος με τη τοπική κοινωνία που το φιλοξενεί, ως ένδειξη αμοιβαίας αναγνώρισης αλλά και ως αυθόρμητη ανάγκη έκφρασης και εξωτερίκευσης μιας δράσης με παγκόσμια αναφορά. Η πολυετής, συστηματική, δυναμική δημιουργική σύνθεση στοιχείων των πιο σημαντικών μουσικών παραδόσεων έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα στο χώρο της συγκεκριμένης μουσικής.

Το Houdetsi Music Festival αναδεικνύει ακριβώς αυτή τη μαγεία της σύνθεσης των διαφορετικών μουσικών στοιχείων, τη συνδυάζει με τοπικά χρώματα,  εικόνες, αρώματα και γεύσεις, τη συνοδεύει με την αυθόρμητη διάθεση φιλοξενίας των κατοίκων της περιοχής και την προσφέρει χωρίς όρους σε αυτούς που θέλουν να αποτελέσουν μέρος αυτής της γιορτής.

Η συνειδητή επιλογή της ελεύθερης εισόδου των επισκεπτών στο Houdetsi Festival δεν έχει φυσικά να κάνει με οικονομικά δεδομένα. Τα χαρακτηριστικά και η φιλοσοφία του επιβάλουν την ελεύθερη πρόσβαση. Άλλωστε δεκάδες σπουδαίοι μουσικοί από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και εκατοντάδες άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά σε αυτή τη κατεύθυνση.

Το τετραήμερο 6-9 Αυγούστου, οι 5 ζωντανές μουσικές σκηνές, οι εκθέσεις οργανοποιίας, εικαστικών και τέχνης, τα πολυθεματικά δρώμενα και τα όμορφα, γραφικά σοκάκια του οικισμού μας, σας προσκαλούν να ακολουθήσετε τον δικό σας, μοναδικό Λαβύρινθο.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων αλλά και τη στενή συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χουδετσίου.

Πηγή Ενημέρωσης: www.houdetsifestival.com

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr