rejoin tragoudame gia mia polh ka8arhΜε μουσικές και αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα από τις μελωδικές φωνές του Λάκη Χαλκιά, του Βασίλη Λέκκα και της Ηλείας Ρίτας Αντωνοπούλου, θα πλημμυρήσει ο Λόφος του Επαρχείου στον Πύργο, την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 21:30μμ, στη μεγάλη συναυλία "Για μια πόλη καθαρή" που συνδιοργανώνουν οι Επιστημονικοί φορείς με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και την αιγίδα του Δήμου.

Μια συναυλία, την καλλιτεχνική διεύθυνση και παρουσίαση της οποίας θα έχει ο Ηλείος στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος, γνωστός σε όλους για τις σπουδαίες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Απόδημο Ελληνισμό στα Μακρίσια.

Οι πρόεδροι των Επιστημονικών φορέων (Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας, Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, Παράρτημα Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας) και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, παρουσία του Γιάννη Τζουανόπουλου, ανακοίνωσαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, τις λεπτομέρειες της συναυλίας εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή, να μην ξαναζήσει η πόλη και η Ηλεία γενικότερα τον εφιάλτη των σκουπιδιών.rejoin synavlia lekkas antonopoulou xalkias

Στο πως προέκυψε η ιδέα για τη διοργάνωση της συναυλίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νίκος Κατσαρός, υποστηρίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν πριν ακόμα η πόλη «καθαρίσει» στο πλαίσιο των δράσεων που είχαν αναπτύξει διεκδικώντας μια πόλη καθαρή. «Μέσα από αυτό το πάντρεμα των επιστημονικών φορέων με τους υπόλοιπους φορείς προέκυψε μια ιδέα. Αυτή η πόλη να μη γίνεται γνωστή για τους τόνους των απορριμμάτων της αλλά για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οργανώνουμε μια μεγάλη συναυλία, ανεξαρτήτως αν το πρόβλημα στον Πύργο έχει σχεδόν εκλείψει. Στα χωριά παραμένει και γενικότερα το θέμα των σκουπιδιών δεν έχει λυθεί οριστικά. Με την εκδήλωση αυτή, θα αναδείξουμε μια άλλη πλευρά της πόλης. Μιας πόλης με ιστορία και πολιτισμό που δικαιούται να είναι καθαρή. Με σύνθημα λοιπόν, «τραγουδάμε για μια πόλη καθαρή» και λέμε ταυτόχρονα «ναι στην ανακύκλωση».

«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε…»
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην μεγάλη αυτή εκδήλωση πολιτισμού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, τονίζοντας ότι η πόλη δεν είναι μόνο γεμάτη προβλήματα αλλά είναι μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη, μια πόλη πολιτισμού που μπορεί να προσφέρει χαρά στους κατοίκους της. «Η ταλαιπωρία με το πρόβλημα των απορριμμάτων σε αυτή την πόλη είναι παλιό και έρχεται από δεκαετίες πίσω και είχε ως αιτίες, κακούς σχεδιασμούς, ενδεχομένως και ολιγωρίες, αβελτηρίες ή διάφορα ελαττώματα που έχουν να κάνουν και με τον τόπο και γενικότερα. Σήμερα η πόλη, με τη βοήθεια όλων, βρίσκεται σε μια καλύτερη κατάσταση, είναι πιο καθαρή, πιο επισκέψιμη, δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε αλλά είμαστε σε καλά επίπεδα και ελπίζουμε να μην επανέλθει ο εφιάλτης ποτέ ξανά» είπε και πρόσθεσε ότι δε θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση να βοηθήσουν ενεργά και κυρίως οικονομικά για την υλοποίηση της συναυλίας αυτής. «Νομίζω ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως προσφορά στους κάτοικους της πόλης που κάποια στιγμή πρέπει να περάσουν καλά εδώ, να γλεντήσουν, να αισθανθούν ευτυχισμένοι και να σταλεί και στο συμβολικό επίπεδο ένα μήνυμα ότι η πόλη δε μπορεί να επανέλθει ποτέ πια στο προηγούμενο διάστημα και στα προηγούμενα χρόνια. Με τη σύμπνοια όλων μέσα από τον πολιτισμό να στείλουμε ένα μήνυμα που να περικλείεται στο σλόγκαν «ποτέ ξανά ο εφιάλτης των σκουπιδιών στον Πύργο, την Ηλεία, τη χώρα».

«Με το τραγούδι, θα αφυπνίσουμε συνειδήσεις…»
Την ιδιαίτερη τιμή, χαρά και υπερηφάνεια που για ακόμα μια φορά του εμπιστεύονται μια μεγάλη μουσική εκδήλωση στον Πύργο, εξέφρασε ο κ. Γιάννης Τζουανόπουλος υπενθυμίζοντας ότι έχει προηγηθεί η μεγάλη συναυλία με το Λάκη Λαζόπουλο, την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών στο Κλειστό του Πύργου με αφορμή τις πυρκαγιές και τώρα ξανά για ακόμα ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα. «Είναι ξεχωριστή τιμή που ξαναρχόμαστε αλλά αισθανόμαστε και πίκρα που ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, το ίδιο μεγάλο σα τις φωτιές, έρχεται να ταλαιπωρήσει τη ζωή μας και να τη δηλητηριάσει.  Θα πούμε μέσα από το τραγούδι, ποτέ πια σκουπίδια. Με το τραγούδι θα αφυπνίσουμε συνειδήσεις και θα κάνουμε πράξη αυτό που λέει ο Ρίτσος «Δε τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο αλλά για να σμίξουμε τον κόσμο». Όλοι μαζί λοιπόν στην Ηλεία να τραγουδήσουμε με τις μεγάλες φωνές. Το Λάκη Χαλκιά που θα τραγουδήσει τα μεγάλα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου και παραδοσιακά και Μίκη Θεοδωράκη, το Βασίλη Λέκκα πρώτος διδάξας σε πολλά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και τη δική μας Ρίτα Αντωνοπούλου που θα τραγουδήσει Θάνο Μικρούτσικο…».

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα ακουστεί σε παγκόσμια πρώτη, το τραγούδι που έγραψε για τα σκουπίδια  και κάθε λογής σκουπίδια σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη. «Εδώ θα τραγουδήσουμε την αγάπη, την ελπίδα και χαίρομαι που δίνεται ξανά αυτή η δυνατότητα» είπε.

«Ο πολιτισμός, δίνει λύσεις…»
«Η συναυλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της πεποίθησης που έχουμε όλοι οι φορείς και πολίτες ότι ο τρόπος που μια κοινωνία διαχειρίζεται τα απορρίμματα της είναι ξεκάθαρα πράξη πολιτισμού. Δυστυχώς αυτό επλήγη κατά τρόπο καίριο και βάναυσο που νομίζω ότι τραυμάτισε το συλλογικό υποσυνείδητο των πολιτών του Πύργου και ευρύτερα της περιφέρειας» επισήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δ. Δημητρουλόπουλος, τονίζοντας ότι η συναυλία που διοργανώνεται επιχειρεί να αποκαταστήσει κατά το δυνατόν την εικόνα στον τομέα του πολιτισμού στην περιοχή του Πύργου αναδεικνύοντας και μια άλλη διάσταση του θέματος. «Ότι ο πολιτισμός που έχει βαθιές ρίζες σε αυτή την περιοχή εξακολουθεί να προσφέρει δυνατότητες, να δίνει λύσεις σε  προβλήματα και προβάλει θετικά μηνύματα. Διότι τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε μέσω της συναυλίας, είναι η υπόμνηση ότι το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως, έχει μόνο σε ένα μεγάλο βαθμό στην πόλη και παραμένει έντονο στα χωριά και στα παραθαλάσσια αρά οι προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν και να ενταθούν και δεύτερον θέλουμε να περάσουμε το θετικό μήνυμα της προώθησης εναλλακτικών μορφών διαχείρισης των απορριμμάτων με κυριότερη την ανακύκλωση».

Κάλεσμα συμμετοχής
Η διοργάνωση αυτή, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των επιστημονικών φορέων, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Αλέκος Γαλανόπουλος καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην συναυλία αυτή. «Θα είναι μια υπέροχη βραδιά και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα «παρών» σε όλα τα προβλήματα της πόλης».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Βασίλης Κανελλόπουλος υπενθύμισε ότι επιζητούν τη συνεργασία του Δήμου Πύργου χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει ανταπόκριση, με στόχο την εξάλειψη του προβλήματος και την εξεύρεση του σωστού τρόπου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Πύργου και του Νομού γενικότερα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι με την συναυλία αυτή, θέλουν σημειολογικά να δείξουν ότι μια απάντηση στο πρόβλημα είναι ο πολιτισμός. «Και πρέπει να πούμε θαρρετά, ότι ο πολιτισμός μας επλήγη από αυτό που έχει γίνει στον Πύργο. Θέλουμε να επισημάνουμε στον κόσμο τι πρέπει να κάνει από δω και πέρα για να μην εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα το οποίο φοβόμαστε ότι είναι ακόμα εν ισχύ…».

Πηγή: www.ilialive.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr