rejoin mia proletariakh xeimwniatikh istoriaΤην Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στις 22:30, οι Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας & Νέας Σμύρνης "γυρίζουν το γρανάζι" μιας νέας πολιτικής και πολιτιστικής πρότασης. Πρώτος σταθμός, η κινηματογραφική "διανομή" της ταινίας "Μια Προλεταριακή Χειμωνιάτικη Ιστορία" (A Proletarian Winter's Tale) του 31χρονου Γερμανού σκηνοθέτη Τζούλιαν Ραντλμάγερ (Julian Radlmaier) που συμμετείχε στο πάντα "ανήσυχο" Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το 2014 (και πολλά ακόμα σημαντικά φεστιβάλ) αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την διανομή της στην Ελλάδα.

Οι Εργατικές Λέσχες Ν.Σμύρνης & Καλλιθέας εξασφάλισαν τα δικαιώματα προβολής της ταινίας στην Ελλάδα, ανέλαβαν εξολοκλήρου τον υποτιτλισμό και την προώθησή της και οργανώνουν μια μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Mikrokosmos με δωρεάν είσοδο (στον χώρο θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης).
Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η προώθηση ενός "απελευθερωτικού" πολιτιστικού έργου που συμβάλει στην τέχνη από τη σκοπιά των εργαζόμενων, κατά τα άλλα "αντιεμπορικού", που δεν βρίσκει διανομή στη χώρα μας, παρόλο που "μιλάει" στην μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας και "αγγίζει" τις σκέψεις και τους προβληματισμούς όλων μας.

Στις Εργατικές Λέσχες πιστεύουμε ότι μέσα από τη γνώση, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη αντλείται η δύναμη για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Έτσι, η ιδέα πίσω από την συγκεκριμένη προβολή και τις επόμενες που ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν, είναι η επιλογή ταινιών που δεν έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και που πιστεύουμε ότι προωθούν τους στόχους των Εργατικών Λεσχών, εκφράζουν τις σκέψεις, τους αγώνες και τις ανησυχίες μας, δίνοντας το έναυσμα σε συζητήσεις για τα εργασιακά κ.ά. δικαιώματά μας, μέσω της 7ης Τέχνης. Γι' αυτό και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των θεατών στο φουαγιέ του κινηματογράφου, χωρίς "ειδικούς" ομιλητές.

Κινηματογράφος Μικρόκοσμος
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 106
Περιοχή: Ν. Κόσμος – Κουκάκι
Πόλη: Αθήνα
Τηλέφωνο: 210.9215305
Sitewww.mikrokosmos.gr
E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr