rejoin kalamaria ebdomada periballontosΣτις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται και άλλη μια ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες, να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη διαχείριση Περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας σε κάθε μήκος και πλάτος κ.λπ.

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας μία σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους από 2 έως 5 Ιουνίου 2015Στις εκδηλώσεις, οι οποίες συνδιοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, θα συμμετάσχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.

Την εβδομάδα περιβάλλοντος θα ανοίξει την Τρίτη 2 Ιουνίου στην Πλατεία Δημαρχείου, το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης και θα εκπαιδευτούν για το είδος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν. 
Παράλληλα την ίδια ημέρα στο 20ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς (Γ. Γεννηματά 38) οι μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, θα προχωρήσουν σε δενδροφύτευση στην αυλή τους.

Στις 3 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, στις 09:00, στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (Πάτμου 13) θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, φύτευση εποχιακών φυτών
Το απόγευμα στις 19:00, στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς (Πλατεία Δημαρχείου), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην οποία μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν ζώα της ξηράς και της θάλασσας από ανακυκλώσιμα υλικά. Την ίδια ημέρα το απόγευμα (19:00) διοργανώνονται τρεις παράλληλες δράσεις εθελοντικού καθαρισμού οι οποίες θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων ατόμων.
Η πρώτη ομάδα εθελοντών θα ξεκινήσει από το Αναψυκτήριο Αρετσούς (δίπλα από το πρώην καφενείο του Ψαρά) καθαρίζοντας το παραλιακό μέτωπο κάτω από το Πάρκο Αλεξιάδη.
Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει από το Παλατάκι καθαρίζοντας την παραλιακή διαδρομή μέχρι το Αναψυκτήριο.
Η τρίτη ομάδα θα ξεκινήσει από τη Ρέμβη καθαρίζοντας την παραλιακή διαδρομή μέχρι το Αναψυκτήριο.

Την Πέμπτη, 4 Ιουνίου στις 09:00, στο Πάρκο Φοίνικα, το 8ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο θα συμμετάσχουν σε δύο παράλληλες δράσεις. Η πρώτη δράση αποτελεί ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «Το περιβάλλον και οι εποχές του χρόνου», ενώ στη δεύτερη δράση τα παιδιά θα κατασκευάσουν από πηλό πουλιά του δάσους.

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου στις 09:00, θα υλοποιηθεί στις Καπναποθήκες Καλαμαριάς διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «Ο πλανήτης εκπέμπει SOS» με τη συμμετοχή του 6ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου.
Τέλος, την εβδομάδα περιβάλλοντος θα κλείσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:30, στην Πλατεία Δημαρχείου η ξεκαρδιστική παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη Αγάπιου Αγαπίου με τίτλο «Το Οικολογικό Σχολείο του Καραγκιόζη».

Πληροφορίες:
Αντιδημαρχία Καθαριότητας,
Ανακύκλωσης & Πρασίνου Δ. Καλαμαριάς
Τηλέφωνο: 2313.314842
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr