rejoin Dourgouti IslandSite-specific εργαστήριο για τη γειτονιά του Νέου Κόσμου.

Καλλιτέχνες όλων των παραστατικών τεχνών και κάτοικοι της περιοχής καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο με θέμα τη γειτονιά του Νέου Κόσμου.

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών σε συνεργασία με το Dourgouti Island Hotel Project διοργανώνουν ένα δεκαήμερο site-specific εργαστήριο με αφορμή τη γειτονιά του Νέου Κόσμου, το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου εμπνέονται από τα μυστικά του παρελθόντος και του παρόντος της τοπικής γειτονιάς των προσφυγικών κατοικιών του Νέου Κόσμου (Δουργούτι).

Χρησιμοποιούν υλικό από προφορικές μαρτυρίες κατοίκων και από την ιστορική και αισθητηριακή χαρτογράφηση της περιοχής, αποτελέσματα του Dourgouti Island Hotel Project, ενός οκτάμηνου προγράμματος συλλογικών δράσεων ανίχνευσης της γειτονιάς που οργάνωσε και υλοποίησε το 2015 η ομάδα "όχι παίζουμε".

Τα εργαστήριααπευθύνονται σε aνθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων της γειτονιάς του Νέου Κόσμου και σε έμπειρους και μη μουσικούς, performer, ηθοποιούς, χορευτές, δραματουργούς, συγγραφείς.

Πρόγραμμα:

11-13 Μαΐου 2015: Εργαστήριο μουσικής με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project.Συντονίζει ο Μανώλης Μανουσάκης, συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής. 

14 Μαΐου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου.

14-16 Μαΐου 2015: Εργαστήριο δραματουργίας και συγγραφής με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island hotel Project. 
Συντονίζει η Κατερίνα Κωνσταντινάκου, δραματουργός

17 Μαΐου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου.

17-19 Μαΐου 2015: Εργαστήριο performance με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project. 
Συντονίζει η Ειρήνη Αλεξίου, χορογράφος και ο Γιώργος Σαχίνης, σκηνοθέτης-συντονιστής DIH.

Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί περιήγηση των συμμετεχόντων στη γειτονιά του Νέου Κόσμου.

Στο τέλος των δύο πρώτων τριήμερων εργαστηρίων θα γίνουν εσωτερικές παρουσιάσεις ως παράδοση υλικού της ομάδας που ολοκληρώνει προς την επόμενη ομάδα εργασίας, ενώ τα εργαστήρια θα καταλήξουν σε μία συνολική ανοιχτή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη την Τετάρτη 20 Μαΐου το απόγευμα.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η αποστολή σύντομου σημειώματος περιγραφής της σχέσης με τη γειτονιά ή/και με τις παραστατικές τέχνες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Προϋποθέσεις: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρακολούθηση όλου του τριημέρου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να συμμετάσχουν σε ένα ή σε περισσότερα τριήμερα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 6 Μαΐου.
Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 8 Μαΐου.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν


Δεκαήμερο Εκδηλώσεων: Δευτέρα 11 έως και Τρίτη 19 Μαΐου 2015, 17:30-21:30μμ

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου: Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πληροφορίες:
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 107-109
Τηλέφωνο: 213.0178000
Site: www.sgt.gr
MailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr