rejoin die8nis ek8esi bibliou thessalonikis 201512η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες της από 7 έως 10 Μαΐου 2015 στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης –μοναδική στην κατηγορία της στον ελληνικό χώρο- εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2004, με στόχο να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών εκθέσεων βιβλίου. Σύντομα κατάφερε να αναδειχθεί σε κομβικό άξονα πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ευρώπης, Βαλκανίων, Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. 

Σήμερα αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας με διεθνή αναγνώριση και  από το 2006 είναι μέλος του "κλαμπ Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου", ενώ συμμετέχει στις ετήσιες επαγγελματικές συναντήσεις που οργανώνει η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης.

Κάθε χρόνο:

  • συμμετέχουν στη διοργάνωση περισσότεροι από 400 Έλληνες επαγγελματίες του βιβλίου και 30 άλλες χώρες.
  • την επισκέπτονται περισσότερα από 65.000 άτομα ετησίως.
  • πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσία σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών, διανοούμενων, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Η  Δ.Ε.Β.Θ. διοργανώνεται από Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με τη συνεργασία της  ΔΕΒ-HELEXPO, των Ελλήνων Εκδοτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την υψηλή εποπτεία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρά τις εξαιρετικά δυσχερείς κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων χρόνων, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και των προαναφερόμενων συνδιοργανωτών, κατάφερε να σχεδιάσει ένα  πολυθεματικό πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τους εξής άξονες:

  1. Αφιέρωμα στην Ιβηροαμερικάνικη Λογοτεχνία
  2. Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών. Νέοι άνθρωποι–Νέες φωνές 
  3. Βιβλίο και τέχνες
  4. Τιμώμενοι Λογοτέχνες
  5. Η παιδική και Εφηβική Γωνιά
  6. Συμμετοχή 19 χωρών-Ξένοι Λογοτέχνες
  7. Εκδηλώσεις Των Εκδοτών

Το μήνυμα της 12ης ΔΕΒΘ
Με έμφαση στη διεύρυνση των οριζόντων της ανάγνωσης, τη διασύνδεση του βιβλίου με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές φόρμες, καθώς και την ανάδειξη νέων και παλαιότερων εγχώριων και διεθνών δημιουργών, η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης -παρά τις αντίξοες συνθήκες- δίνει και φέτος το παρόν στη χώρα μας, με 190 εκδηλώσεις, προσφέροντας βήμα σε 400 περίπου εκθέτες, φιλοξενώντας πάνω από 20 χώρες και παρουσιάζοντας περισσότερους από 200 Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Η 12η ΔΕΒΘ προσκαλεί νέους και παλαιότερους αναγνώστες, εκδότες και συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της δημιουργικής οικονομίας και όλους όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις αναγνωστικές τους προοπτικές τους σε μια 4ήμερη γιορτή του Βιβλίου, των Τεχνών και του Πολιτισμού. Με κεντρικούς άξονες το διάλογο, τη συν-δημιουργία, τη διάδραση και την ανάπτυξη μιας δυναμικής κοινότητας γύρω από το βιβλίο που θα μεταγγίσει το όραμα για πολιτιστική ανάταση στη χώρα μας,  η ΔΕΒΘ μας καλεί όλους να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε.

Ωράριο Λειτουργίας:

  • Πέμπτη 15:00-21:00
  • Παρασκευή και Κυριακή 10:00-21:00
  • Σάββατο 10:00-22:00


Πληροφορίες
:
ΔΕΘ–HELEXPO, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 13 & 15
Τηλέφωνο: 210-6776540
Sitewww.thessalonikibookfair.com
MailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr