podilatikos guros a8inas rejoinΠοδηλατικός Γύρος της Αθήνας.

Το κέντρο της Αθήνας θα υποδεχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης, με Μεγάλο Χορηγό την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Τεντόμας τονίζει: «Το ποδήλατο συνιστά τον φιλικότερο τρόπο μετακινήσεων στην πόλη μας. Ο Δήμος της Αθήνας προχωρά σε έργα ανάπτυξης ποδηλατόδρομων, που στόχο έχουν να εντάξουν ακόμη περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων εργάζεται καθημερινά ούτως ώστε η χρήση του ποδηλάτου να καταστεί τρόπος ζωής των Αθηναίων. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτούς καλούμαστε να υπηρετήσουμε άλλωστε και αυτοί μας δείχνουν τον δρόμων των ριζικών αλλαγών στην λειτουργία της πόλης.»

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές των 8,5χλμ. και 2,7χλμ. Η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 11:40π.μ. από τα Προπύλαια.  Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στον αύλειο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Από τις 9:00 οι παραγωγοί του music 89.2 Σπύρος Μαργαρίτης και Άντζυ Καραγιάννη  θα ντύσουν μουσικά το Ζάππειο, ενώ από τις 10:55 έως την έναρξη των αγώνων το συγκρότημα Inside Out με δυνατή μουσική  θα προετοιμάσει ευχάριστα τους δρομείς και αμέσως μετά σκυτάλη θα πάρουν τα συγκροτήματα Upon Revival και Almost There.

Το ρυθμό στη διαδρομή θα κρατήσει η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ενώ ξυλοπόδαροι θα εμψυχώνουν τους ποδηλάτες.

Διαδρομές:

  • 8,5 χλμ._Ζάππειο–Λ. Αμαλίας (αριστ)–Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα)–Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης)–Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης)–Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης)-Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης)–Αιόλου–Σταδίου–Φιλελλήνων– Ζάππειο.
  • 2,7 χλμ._Ζάππειο–Λ.Αμαλίας (δεξιά)–Πανεπιστημίου–Αρσάκη (αριστερά)–Σταδίου–Φιλελλήνων-Αμαλίας–Ζάππειο.
  • Α.με.Α (1,1χλμ)_Προπύλαια Πανεπιστημίου–Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης)–Λ.Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης)–Ζάππειο.

Εγγραφές

  • Ηλεκτρονικά, έως 24/4 και ώρα 16:00
  • Στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, έως και 24/4 σύμφωνα με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των κέντρων
  • Στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ έως 24/4, 9:00 έως 16:00 και το Σάββατο 25/4 από 9:00 έως 17:00
  • Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και την ημέρα των αγώνων στον αύλειο χώρο του Ζαππείου από 08.30 έως 10.30 το πρωί.

Δείτε όλα τα σημεία των εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων εδώ.

Παραλαβή αριθμού συμμετοχής
Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής θα γίνεται έως την Παρασκευή 24 Απριλίου.
Κεντρικά Γραφεία, Πνευματικό Κέντρο, Ακαδημίας 50, Δευτέρα–Παρασκευή 9:00–16:00 & Σάββατο 25/4, 9:00–17:00, τηλ. 210284873 και στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστά γήπεδα, κλπ.) σύμφωνα με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των κέντρων

Μετακίνηση συμμετεχόντων
Όσοι θα συμμετάσχουν στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:00  έως 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με την επίδειξη  του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής

Bike Expo του Γύρου της Αθήνας
Σε συνεργασία με το περιοδικό ΜBike θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο την ημέρα του Γύρου η «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας».
Στόχος της έκθεσης είναι να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα, τα διαφορετικά είδη ποδηλάτου και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή τους με το ποδήλατο, ακόμη πιο ευχάριστη.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού θα λειτουργήσει «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών από τις 09:00 π.μ. έως το πέρας της εκδήλωσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.

Neutral Service
Πριν την εκκίνηση οι ποδηλάτες μπορούν να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στο ποδήλατό τους από τους ειδικούς της Ideal Bikes.

Όσοι θα συμμετέχουν στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας  μπορεί να είναι ένας από τους τέσσερις τυχερούς που θα αποκτήσουν ένα ποδήλατο, αλλά και πολλά ποδηλατικά δώρα!

Πληροφορίες:

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Κόντογλου

Διεύθυνση: Ακαδημίας 50

Τηλέφωνο: 210 5284873-4

Site: http://www.opanda.gr/

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr