skylogiannisΟ Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, το πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα. Δέκα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες παρουσιάζουν την οπτική πολυπλοκότητα των προτάσεών τους.

Η δεύτερη έκθεση του προγράμματος, με τίτλο Do you Speak the Greek Art? του Γιώργου Σκυλογιάννη, θα διαρκέσει από 2 έως 25 Μαΐου 2014.

Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Όλο αυτό το παιγνίδι εντυπώσεων, που ωστόσο τείνουν να καταστούν όλο και πιο πυκνές, ενώ αφηγούνται πολύσημες και σχεδόν λησμονημένες ιστορίες, κρύβει πίσω του μία στρατηγική δομή που συνάδει προς τις δομές της ποίησης. Επειδή τούτη η τελευταία στηρίζεται περισσότερο σε μεταφορές που δημιουργούν συνειρμούς, παρά σε σαφή συντακτικά προαπαιτούμενα. Και δεν είναι άμοιρο του γεγονότος πως ο Σκυλογιάννης είναι και δόκιμος ποιητής που ψάχνει τα όρια των λέξεων, όπως ερευνά τα όρια της αναγνωρισιμότητας.»

Ο Γιώργος Σκυλογιάννης, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής του Δ. Μυταρά και του Δ. Κοκκινίδη ανέπτυξε τις αισθητικές του προτάσεις στην Αθήνα και το Παρίσι, ενώ σήμερα είναι καθηγητής και διευθυντής του Α’ εργαστηρίου ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Οι επόμενοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα είναι οι: Ξενοφών Σαχίνης (30/5-22/6), Γιώργος Τσάρας (27/6-20/7), Γιώργος Γκολφίνος & Άγγελος Αντωνόπουλος (29/8 – 21/9), Γιώργος Χαρβαλιάς & Δημήτρης Ζουρούδης & (26/9-19/10), Κυριάκος Μορταράκος & Τάκης Ζερδεβάς  (5/12-28/12).

Την επιμέλεια του προγράμματος eXploding έχει η Ρεγγίνα Αργυράκη.

Συνεπιμελητές: Βασίλης Γκοιμήσης, Άννα Ντινοπούλου, Δρ Ηλίας Κορομηλάς.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 2 Μαΐου, ώρα 19.30

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr