neolaia en drasei rejoinΝεολαία εν Δράσει.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής» πραγματοποιούν από 23 έως 28 Απριλίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, το Φεστιβάλ «ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝ…ΔΡΑΣΕΙ», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή του Γαλατσίου, προσφέροντας στους νέους της κίνητρο για την ενασχόλησή τους με τον Πολιτισμό.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για τρίτη φορά και έχει ως στόχο να προβάλει στο ευρύ κοινό τις δραστηριότητες των μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων και ομάδων νέων του Γαλατσίου, που αφορούν στους τομείς του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, της ζωγραφικής, των κατασκευών, της επινόησης και ευρεσιτεχνίας.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά:

  • Πέμπτη 23 Απριλίου

18.00 Θεατρική παράσταση «Blackout» του JackSharkey (90’) από το 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου σε συνεργασία με το 6ο Εργαστηριακό Κέντρο Αθήνας

Κωμωδία-παρωδία των αστυνομικών έργων της βασίλισσας του μυστηρίου Αγκάθα Κρίστι, μέσα από τη χιουμοριστική ματιά του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κατερίνα Ρηγοπούλου, Παναγιώτης Μαγαλιός και Κωνσταντίνος

Διευθυντής: Ανδρέας Αλεξανδρής

19.40 «Η επίδραση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στη μαθητική κοινότητα» από το 39ο Γυμνάσιο Αθήνας

Παρουσίαση(10΄-15΄) με βιντεοπροβολή εργασίας των μαθητών που αφορά στις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε μαθητές, σχολείο, οικογένεια και τρόποι αντιμετώπισης αρνητικών επιπτώσεων.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αθανάσιος Κοκκινόπουλος και Γιάννης Κελεπούρης

20.00 «Η αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα στην Αθήνα» από το 39ο Γυμνάσιο Αθήνας

Παρουσίαση(10΄-15΄) με βιντεοπροβολή μνημείων της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα στην Αθήνα, σπουδαίων Ελλήνων και ξένων αρχιτεκτόνων.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Νικολέτα Θεοφάνη και Μαρία Καλογεροπούλου

Διευθύντρια: Αναστασία Μελιτζάνη

 

  • Παρασκευή 24 Απριλίου

18.00 Θεατρική παράσταση «Κομέντια ή οι πανουργίες του Μπερτόλδου» του Γιώργου Σκούρτη (90’) από το 49ο Γυμνάσιο Αθήνας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Ν. Χαλκηδόνας

Μία κωμωδία που διαπερνά όλες τις εποχές και τους τόπους, διασκεδάζει, συγκινεί και προβληματίζει. Το έργο αναφέρεται στην πάλη του χωρικού Μπερτόλδου ενάντια στον εγωιστή βασιλιά της χώρας του. Ο πρώτος διαθέτει τα όπλα της εξυπνάδας, της αξιοσύνης και της υποστήριξης του λαού. Η σύνδεση με την παράδοση και τους ηρωικούς αγώνες του τόπου του καθορίζουν την έκβαση της αντιπαράθεσης. Ο δεύτερος τον αντιμετωπίζει με τα όπλα της εξουσίας, την απληστία, την αδικία και τον αυταρχισμό. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαίρη Φαφούτη , Μάρθα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Κουβαρδάς, Χαρά Μαλάμη, Πέτρος Καραθάνος, Στέλλιος Κανάτης και Δημήτρης Νικολιουδάκης

Διευθυντές: Τάσος Παπαδόπουλος και Μαρία Καραλή

19.40   Ταινία μικρού μήκους «Μιαγωγή μηδέν» από το 4ο ΕΠΑΛ Αθήνας

Παρουσίαση με βιντεοπροβολή (20’) της ιστορίας μιας τάξης, ενός σχολείου, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην κωμωδία και στον τρόμο.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ερμιόνη Τενεκίδου

20.10 Χορευτικό Xιπ – Xοπ από ομάδα μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Αθήνας

Διάρκεια: 10΄-15΄

Διευθυντής: Γιάννης Πρίντεζης

 

  • Σάββατο 25 Απριλίου

18.00 Θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά (90’) από το 24ο Γυμνάσιο Αθήνας

Η παράσταση αποτελεί μια θεατρική διασκευή του φημισμένου λογοτεχνικού έργου του Δ. Ψαθά που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1940, με την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου και στηλιτεύει τον «σουσουδισμό», τον «νεοπλουτισμό» και την κοινωνική ανισότητα, φαινόμενα που συναντά κανείς και σήμερα. Η «Μαντάμ Σουσού» είναι μια γραφική, ονειροπόλα γυναίκα που εγκαταλείπει τον βιοπαλαιστή σύζυγό της και μετακομίζει στο Κολωνάκι για να ζήσει το όνειρό της.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θεοδώρα Παπαγεωργίου, Κατερίνα Λαγού και Αγγελική Τσιμπινού-Κερασιώτη

19.40 Λογοτεχνικό Εργαστήρι μελέτης και γραφής Χαϊκού από το 24ο Γυμνάσιο Αθήνας

Παρουσίαση (10’) με βιντεοπροβολή του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου, που έχει ως σκοπό να εξοικειώσει τους μαθητές με αυτό το ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος ποίησης, που γεννήθηκε στην Ιαπωνία.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θεοδώρα Παπαγεωργίου και Σεβαστή Γιατρά

20.00 Πρόγραμμα για φιλοζωία «Οι φίλοι μας τα ζώα» από το 24ο Γυμνάσιο Αθήνας

Παρουσίαση (15΄-20΄) με βιντεοπροβολή εικόνων, από τις δράσεις και τις έρευνες των μαθητών για τις σχέσεις ανθρώπου - ζώων και την θετική αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Στόχος είναι η ανάπτυξη της φιλοζωίας και η διάχυσή της στην κοινωνία.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αικατερίνη Γαβαλά και Γεωργία Γρουμπού

Διευθυντής: Γεώργιος Τσιμπογιάννης

 

  • Κυριακή 26 Απριλίου

18.00 Θεατρική παράσταση «Σαίξπηρ άπαντα, όλα μπαμ-μπαμ» (90’) από την Ομάδα νέων «Θεατρικό Εργαστήρι της Χαράς»

Τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου, με την διδασκαλία της Χαρούλας Σαμπατάκου και την άσκηση ορθοφωνίας του Θανάση Καρλατήρα, ερμηνεύουν τους ρόλους, μπαινοβγαίνοντας στα έργα του Σαίξπηρ, ακροβατώντας με κλασσικό τρόπο ανάμεσα στο γέλιο, την ατμόσφαιρα και τη συγκίνηση.

Θεατρικό κείμενο και σκηνοθεσία: Χαρούλα Σαμπατάκου

 

  • Δευτέρα 27 Απριλίου

18.00 «Χοροί και τραγούδια στον κύκλο της ζωής» από το 24ο Λύκειο Αθήνας

Μουσικοχορευτική παράσταση (90’) με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια-μουσικά δρώμενα, που σχετίζονται με τον κύκλο της ζωής .

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δήμητρα Αγγελοπούλου

Διευθύντρια: Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου

19.40 18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά - η αστική ορνιθοπανίδα του Δήμου Γαλατσίου από το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου

Παρουσίαση (15΄) με βιντεοπροβολή εικόνων, που έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων στο μεγάλο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα της προστασίας της άγριας και αστικής ορνιθοπανίδας στη χώρα μας.

Υπεύθυνος: Σεραφείμ Κερασιώτης, Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου

 

  • Τρίτη 28 Απριλίου

18.00 Θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά (90’) από το 24ο Λύκειο Αθήνας

Ένα έργο που παραμένει πάντα επίκαιρο, παρουσιάζοντας μ’ ένα τρόπο καυστικό, αλλά και μελαγχολικό, καταστάσεις και χαρακτήρες που φαίνονται σαν να βγήκαν όχι από το χτες, αλλά από το σήμερα. Το θράσος του απατεώνα, η δειλία του τίμιου, η αφέλεια του αδέκαστου αγωνιστή και η παμπόνηρη γυναικεία παρουσία περιπλέκονται σε κωμικές καταστάσεις, προκαλώντας μας να σκεφτούμε «ως πότε θα φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης;»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, Διευθύντρια και Ευαγγελία Μπλυμάκη

19.40 Τραγούδια από την χορωδία μαθητών του σχολείου του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου

Συναυλία (15’) με τραγούδια για την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Έφη Παπαδιάδη

Διευθύντρια: Παναγιώτα Γιαννακίτσα

 

Kατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί καθημερινά, από 18.00 έως 21.00, έκθεση έργων Ζωγραφικής και Τεχνολογίας των μαθητών των σχολείων που συμμετέχουν στις δράσεις της διοργάνωσης.

 

Πληροφορίες:

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Γκράβας»

Διεύθυνση: Ταϋγέτου 60

Πόλη: Αθήνα

Τηλέφωνο: 210.2011151

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr