Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Ψυχολογική & Συμβουλευτική Υποστήριξη

rejoin neon xora fotoΕίμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ με το όνομα «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» ξεκίνησε τη λειτουργία του! Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό διώροφο κτίριο στην Κυψέλη, στην οδό Τενέδου 21Β και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 8611132 & 210 8611134 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων έχει σχεδιαστεί να υποστηρίζει κυρίως εφήβους, μετεφήβους και νεαρούς ενήλικες (15 -25 χρόνων) με στόχο την πρόληψη της νεανικής περιθωριοποίησης, την εμψύχωση και ενδυνάμωση των νέων και την προώθηση της κοινωνικής τους συμμετοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, παράλληλα με τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια ανάπτυξης προσωπικής ταυτότητας, δεξιοτήτων και δημιουργικής έκφρασης. Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων υποστηρίζει παιδιά και νέους ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, φυλή αρκεί να δέχονται τις αρχές της δουλειάς μας όπως συνεργασία, μη χρήση βίας κλπ.

Επιδιώκοντας την σύνδεση του Κέντρου με την κοινότητα, αξιοποιούμε το εργαλείο «Mobile School», υλοποιούμε κατασκηνώσεις εθελοντικής εργασίας νέων, μετέχουμε σε ανοικτές δημόσιες εκδηλώσεις. Στόχος μας η προσέλκυση παιδιών και νέων που βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό, ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ανισότητας και περιθωρίου, αλλά και η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για ενεργή κοινωνική συμμετοχή.

Η βασική ομάδα στελεχών του Κέντρου Υποστήριξης Νέων είναι οι:

  • Ανδριώτη Ειρήνη, Εργασιακή Συμβουλευτική
  • Αντωνίου Αντώνης, Ψυχολόγος
  • Αραπίδου Γεωργία, δικηγόρος
  • Καλδάνη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός
  • Μαυροϊδόγγονα Μαρία-Σελλήνη, Κοινωνική Λειτουργός
  • Πολυχρόνη Κατερίνα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Και μαζί τους μια εξαιρετική ομάδα εθελοντών, εθελοντριών και ασκούμενων φοιτητών και φοιτητριών των ανθρωπιστικών επιστημών υπόσχονται να συνεργαστούν και υποστηρίξουν την δομή ώστε να αποτελέσει παράδειγμα, το οποίο να πολλαπλασιαστεί στο μέλλον προς όφελος των παιδιών και νέων ανθρώπων.

Την ομάδα στελεχών της ΑΡΣΙΣ πλαισιώνουν οι έμπειροι/ ες συνεργάτες/ τριες των φορέων του εταιρικού σχήματος:

  • Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ΚΕΣΟ – www.kesoiaa.gr
  • MKO Citizens In Action, CIA – www.citizensinaction.gr
  • ΜΚΟ ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής – www.elix.org.gr

rejoin arsis neon xora kato foto

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι