Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Ψυχολογική & Συμβουλευτική Υποστήριξη

rejoin dimos agias varvaras logoΤο Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης & Αγωγής Υγείας «Άρηξις» είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που δημιουργήθηκε από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τη Νομαρχία Αθηνών. Μέχρι το 2005 ήταν γνωστό ως «Άρξις».

Ο ΟΚΑΝΑ έχει την επιστημονική και την οικονομική εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης, ενώ την ευθύνη της γενικότερης λειτουργίας του έχει το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους δημάρχους των τριών δήμων και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σύσταση και η λειτουργία του Κέντρου είναι καρπός της μακροχρόνιας προσπάθειας ανταπόκρισης στην ανάγκη για συστηματική οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στην τοπική κοινότητα.

Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2002 με έδρα το Δήμο Αιγάλεω. Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιουνίου 2002, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Απευθύνεται σε:

  • Γονείς που έχουν παιδιά στην προσχολική, τη σχολική και την εφηβική ηλικία
  • Εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παιδαγωγούς
  • Παιδιά, εφήβους και νέους
  • Επαγγελματίες
  • Τοπικούς φορείς
  • Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ενημέρωση ή συνεργασία σε θέματα πρόληψης και εξάρτησης.

Συνεργάζεται μ’ ένα μεγάλο αριθμό κοινωνικών φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, για αλληλοενημέρωση, δικτύωση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, παραπομπές ενδιαφερομένων, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, καθώς και για άλλες δραστηριότητες.

Στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό, κοινωνιολόγο, κοινωνική ανθρωπολόγο), ειδικευμένο σε θέματα εξάρτησης και αγωγής υγείας.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

Πληροφορίες - Επικοινωνία

Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης & Αγωγής Υγείας «Άρηξις».
Διεύθυνση: Σμύρνης 28, Αιγάλεω 12242
Τηλ-φαξ: 210 5313243
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30-14.30
Δευτέρα και Τετάρτη: 17.00-20.00

Επισκεφθείτε το blog του Κέντρου, στη διεύθυνση http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι