Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Κοινωνικά Δημοτικά Φαρμακεία & Ιατρεία

rejoin dimotiko iatreio kalamariasΤο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σκοπό έχει την πρόληψη και την αγωγή υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες και μετανάστες που ζουν στην περιοχή του Δήμου Καλαμαριάς με την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Το Δημοτικό Ιατρείο έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό και στηρίζεται στη φιλοσοφία του εθελοντισμού αλλά και στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας. Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι δωρεάν

Διαδικασία παροχής ιατρικών υπηρεσιών:
Οι ωφελούμενοι προκειμένου να επισκεφθούν τους γιατρούς-εθελοντές, υποχρεούνται να επικοινωνήσουν μέσω των αρμοδίων υπαλλήλων του Δημοτικού Ιατρείου, έτσι ώστε:

  1. Να ανοιχτεί ατομική καρτέλα με τα προσωπικά στοιχεία  και το ιατρικό ιστορικό του ωφελουμένου, όταν πρόκειται για πρώτη φορά.
  2. Να ενημερώνεται κάθε φορά και εκ νέου η ατομική καρτέλα αλλά και να παρέχεται ακριβής, έγκυρη και εξατομικευμένη πληροφόρηση από τους αρμόδιους σε κάθε ωφελούμενο.  
Οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ιατρείου είναι οι μόνοι αρμόδιοι
  • για τη διευθέτηση των ραντεβού των ωφελουμένων με τους εθελοντές ιατρούς
  • για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας αλλά και απαντήσεων σε ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Δικαιούχοι των υπηρεσιών του Δημοτικού Ιατρείου είναι οι κάτοχοι του Ειδικού Ατομικού Δελτίου Παροχών Υγείας που εκδίδεται στο Ιατρείο κατόπιν καταθέσεως των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τα οποία είναι τα εξής:
  1. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ανασφάλιστος,
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  4. Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίου οικονομικού έτους (σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, υπεύθυνη δήλωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.)
  5. Βεβαίωση κατοικίας
  6. Κάρτα ανεργίας, εφόσον πρόκειται για ανέργους
  7. Νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής, εφόσον πρόκειται για μετανάστες
Οι δικαιούχοι οφείλουν να σέβονται τους εθελοντές γιατρούς, το προσωπικό, τους άλλους δικαιούχους και τους χώρους του Δημοτικού Ιατρείου-Φαρμακείου.
Είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη του Ειδικού Ατομικού Δελτίου που τους διατίθεται, του οποίου απαγορεύεται η μεταβίβαση σε άλλα άτομα.
Οφείλουν να τηρούν τον παρόντα Κανονισμό Λειτουργίας και οφείλουν να προσκομίσουν οποιοδήποτε συμπληρωματικό δικαιολογητικό ζητηθεί από την υπηρεσία.
Έχουν δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών του Δημοτικού Ιατρείου για χρονικό διάστημα ενός έτους οπότε και θα ενεργείται επανέλεγχος των δικαιολογητικών εκάστου δικαιούχου.
Το Δημοτικό Ιατρείο διαθέτει αποθήκη φαρμάκων η οποία λειτουργεί χάρη στις προσφορές των πολιτών και των φαρμακείων του Δήμου μας. Τα φάρμακα διατίθενται σε ανασφάλιστους πολίτες και μετανάστες που ζουν στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς με συνταγή γιατρού.

Στο Ιατρείο παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 40 γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, έτσι ώστε να λειτουργούν τα παρακάτω ιατρικά τμήματα:

  1. Παθολογικό-Πνευμονολογικό
  2. Παθολογικό-Υπερτασιολογικό και Διαβητολογικό
  3. Καρδιολογικό
  4. Ενδοκρινολογικό
  5. Γυναικολογικό
  6. Χειρουργικό
  7. Ουρολογικό
  8. Ορθοπεδικό
  9. Νευρολογικό
  10. Αγγειολογικό
  11. Οφθαλμολογικό
  12. Οδοντιατρικό
  13. Ακτινολογικό
  14. Δερματικών Παθήσεων
  15. Ω.Ρ.Λ.
  16. Παιδιατρικό

Πληροφορίεςrejoin dimos kalamarias logo
Διεύθυνση:
Ιερέως Παπανικολάου & Αμισού
Περιοχή: Καλαμαριά
Τηλέφωνο :
2313/314.500

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι