Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Κοινωνικά Δημοτικά Φαρμακεία & Ιατρεία

rejoin checkpoint afisaΤο Thess Checkpoint είναι ένα κέντρο πρόληψης για τον HIV που απευθύνεται στον σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ενημέρωση για ασφαλέστερο σεξ, γρήγορο τεστ για HIV και διασύνδεση με τις Μονάδες Υγείας σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων.

Το Thess Checkpoint στεγάζεται σε κτήριο στο κέντρο της πόλης, Αλεξάνδρου Σβώλου 15 & Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του είναι από Τρίτη έως Σάββατο, 12:00 με 20:00.

Ραντεβού μπορεί να κλείσει κάποιος τηλεφωνικά στο 2310.282284 ή επισκεπτόμενος τα γραφεία.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του είναι από Τρίτη έως Σάββατο, 12:00 με 20:00.
Ραντεβού μπορεί να κλείσει κάποιος τηλεφωνικά στο 2310.282284 ή επισκεπτόμενος τα γραφεία.

Για την εξέταση
Στο Checkpoint μπορείς να κάνεις δωρεάν και ανώνυμα γρήγορο τεστ για HIV. Μπορείς ακόμα να πάρεις απαντήσεις αλλά και ενημέρωση μέσα σε 20λεπτά. Χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή επίσκεψης στη δομή. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 45 λεπτά και χωρίζεται σε 15 λεπτά ενημέρωση πριν την εξέταση, 15 λεπτά που είναι απαραίτητα για την εξέταση και 15 λεπτά ενημέρωσης μετά την εξέταση. Σε περίπτωση που ανιχνευτούν αντισώματα στον HIV προβλέπεται περισσότερος χρόνος για ενημέρωση μετά την εξέταση για να λάβεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και κατευθύνσεις. Tο rapid test είναι η πλέον γρήγορη εξέταση, με ποσοστό εγκυρότητας 99,9%. Σε περίπτωση που το rapid test δείξει ότι υπάρχουν αντισώματα στον HIV, θα πρέπει να ακολουθήσει το επιβεβαιωτικό τεστ σε μια Μονάδα Λοίμωξης. Μπορούμε να μεσολαβήσουμε και για αυτό το ραντεβού ακόμα και να σε συνοδεύσουμε αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος /μόνη σου.

Για την ενημέρωση
Η ενημέρωση συμπεριλαμβάνει την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εξέτασης, την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον HIV και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και την απαραίτητη κατά περίπτωση ψυχολογική υποστήριξη. Η ενημέρωση δεν εστιάζει στο «πώς να το κάνεις» αλλά στο «πώς να το κάνεις καλύτερα». Δεν θα σου μεταφέρουμε άχρηστο όγκο πληροφοριών. Θα σε ακούσουμε προσεκτικά και θα σου δώσουμε τις πληροφορίες που έχεις ανάγκη.

Η ενημέρωση έχει τους εξής στόχους:

  • Να ενδυναμώσει την απόφασή σου για έλεγχο του HIV και άμεσα αλλά και στο μέλλον.
  • Να σε βοηθήσει να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου.
  • Να σου εξηγήσουμε την “περίοδο παραθύρου”.
  • Να μάθεις τι είναι η PEP (προφύλαξη μετά την έκθεση) και κάτω από ποιες συνθήκες χορηγείται.
  • Να προσδιορίσουμε τι εννοούμε όταν μιλάμε για επικίνδυνες συμπεριφορές στο σεξ.
  • Να συζητήσουμε εκτενώς τι συνεπάγεται η μη χρήση προφυλακτικού αν είσαι σε σχέση σε σχέση με σταθερό/ή σύντροφο.rejoin checkpoint logo
  • Να συζητήσουμε για θέματα εσφαλμένης εμπιστοσύνης που αφορούν τους ερωτικούς σου συντρόφους και κάποιες σεξουαλικές πρακτικές.
  • Να συνεισφέρουμε στη βελτίωση του τρόπου που ανακοινώνεται συνήθως το αποτέλεσμα της εξέτασης.
  • Να σου γίνει ευχάριστη συνήθεια ο τακτικός έλεγχος.
contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι