Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Κοινωνικά Δημοτικά Φαρμακεία & Ιατρεία

Ποιοι είμαστε

rejoin sullogos nosileia dwrean logoΟ Σύλλογος «ΝΟΣΗΛΕΙΑ» ξεκίνησε τη δράση του το 2001 με εθελοντές εργαζόμενους στη δημόσια υγεία (γιατροί, νοσηλευτές κ.ά.) για να προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι σε χρονίως πάσχοντες ανάπηρους ή κατάκοιτους που δύσκολα μετακινούνται.

Υπάγεται στις Εθελοντικές Οργανώσεις Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Πιστοποίηση Υ.Υ.Κ.Α. Γ.Π.Π:(2)γ/οικ.26739 (ΦΕΚ 836/B/19.3.12), χωρίς κρατική επιχορήγηση. Νομικά λειτουργεί με τη μορφή Σωματείου.

Έχει 3μελή Εξελεγκτική Επιτροπή που ελέγχει τη σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού και ανά έτος γίνεται απολογισμός του έργου που εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών μας.

Εκπροσωπείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τα μέλη του.

Οικονομικά στηρίζεται στις συνδρομές των μελών του, σε δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών, επιχειρήσεων και ιδρυμάτων καθώς και στα έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Τα δεδομένα που μας οδήγησαν στη δημιουργία του συλλόγου ήταν:

  1. Η έλλειψη στον τόπο μας ανάλογων υπηρεσιών (με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανάπτυξή τους)

  2. Την στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους. Οι χρονίως πάσχοντες μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία με ποικίλες επιπλοκές  που οφείλονται σε λοιμώξεις. Πολλές φορές είναι βαριές λόγω των νοσοκομειακών στελεχών μικροβίων που είναι πολυανθεκτικά σε φάρμακα.

  3. Στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών από τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα ώστε να διατίθενται περισσότερο σε οξέα πιο επείγοντα προβλήματα. Αντί να χτίζεις κλίνες, μπορείς να  χρησιμοποιείς τις υπάρχουσες καλύτερα.

Τα 13 χρόνια της δράσης μας πραγματοποιήσαμεχιλιάδες νοσηλείες στα σπίτια σε χρονίως πάσχοντες.

Νοσηλεύουμε περίπου 50-60 ασθενείς το μήνα πραγματοποιώντας 1-3 επισκέψεις την εβδομάδα ανά ασθενή.

Πολλοί ασθενείς μας παρακολουθούνται για πολλά χρόνια στα σπίτια τους και δεν χρειάστηκαν ξανά το νοσοκομείο, ζώντας στο ζεστό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τα πλείστα των προβλημάτων των ασθενών αυτών αντιμετωπίζονται καλύτερα στο σπίτι όταν εκπαιδεύεται σωστά η οικογένεια και όταν παρακολουθούνται σωστά από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η εξοικονόμηση είναι πολύ μεγάλη για τις οικογένειες, το κράτος και τις ασφάλειες.

Η κοινωνική οικονομία είναι σημαντική.

Η κοινωνική οικονομία περιλαμβάνει τους ασθενείς που δεν νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο αλλά στο σπίτι. Με δεδομένο ότι το  κόστος ανά νοσοκομειακή κλίνη ανά ημέρα  είναι 400-600 ευρώ, και με το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος νοσηλείας    ανά ασθενή είναι 8-10 ημέρες  αντιλαμβάνεστε το συνολικό όφελος όταν οι ασθενείς αυτοί μπορούν και νοσηλεύονται στο σπίτι.  Πρέπει βέβαια να συνυπολογισθούν τα έξοδα της οικογένειας ή τα μεροκάματα που χάνουν οι συγγενείς στηρίζοντας τον πάσχοντα στο νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, σε συνεργασία με  τους εθελοντές μας αποφασίσαμε να βοηθήσουμε σε πολλά επίπεδα γι’ αυτό δημιουργήσαμε τα εξής:

  1. Υπηρεσία στήριξης του μοναχικού ασθενή
  2. Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο για ανασφάλιστους
  3. Δανειστική αποθήκη ορθοπεδικών υλικών και βοηθημάτων
  4. Συλλογή τροφίμων και ρούχων για αυτούς που έχουν ανάγκη

Ο σύλλογός μας, με βάση και το καταστατικό του, έχει ως σκοπό και την ενημέρωση του κοινού γι’ αυτό εκτός από την εκπαίδευση των οικογενειών των ασθενών μας, οργανώνει και Συμπόσια επιστημονικά, για την ενημέρωση  των επιστημόνων υγείας και του κοινού.

Το έργο μας

Ο Σύλλογος «ΝΟΣΗΛΕΙΑ» υπάρχει:
  • Για να νοσηλεύει τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα στο σπίτι τους.
  • Για να ενημερώνει τους πολίτες και το υγειονομικό προσωπικό σε θέματα υγείας.
  • Για να στηρίζει τον μοναχικό ασθενή στο νοσοκομείο ή στο σπίτι του (κατά περίπτωση), με εθελοντές.
  • Για να προσφέρει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο σε άπορους , ανασφάλιστους πολίτες.
  • Για να εκπαιδεύει τις οικογένειες των ασθενών ώστε να βοηθούν καλύτερα τον πάσχοντα συγγενή τους. 
  • Για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να κινητοποιήσει την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον κάθε πολίτη στην ανάπτυξη υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι που βοηθούν τον ασθενή, την οικογένειά του και την κοινωνική οικονομία.

Τα 13 χρόνια της δράσης μας πραγματοποιήσαμεχιλιάδες νοσηλείες στα σπίτια σε χρονίως πάσχοντες.

Νοσηλεύουμε περίπου 50-60 ασθενείς το μήνα πραγματοποιώντας 1-3 επισκέψεις την εβδομάδα ανά ασθενή.

Πολλοί ασθενείς μας παρακολουθούνται για πολλά χρόνια στα σπίτια τους και δεν χρειάστηκαν ξανά το νοσοκομείο, ζώντας στο ζεστό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τα πλείστα των προβλημάτων των ασθενών αυτών αντιμετωπίζονται καλύτερα στο σπίτι όταν εκπαιδεύεται σωστά η οικογένεια και όταν παρακολουθούνται σωστά από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η εξοικονόμηση είναι πολύ μεγάλη για τις οικογένειες, το κράτος και τις ασφάλειες.

Η κοινωνική οικονομία είναι σημαντική.

Η κοινωνική οικονομία περιλαμβάνει τους ασθενείς που δεν νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο αλλά στο σπίτι. Με δεδομένο ότι το  κόστος ανά νοσοκομειακή κλίνη ανά ημέρα  είναι 400-600 ευρώ, και με το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος νοσηλείας ανά ασθενή είναι 8-10 ημέρες  αντιλαμβάνεστε το συνολικό όφελος όταν οι ασθενείς αυτοί μπορούν και νοσηλεύονται στο σπίτι.  Πρέπει βέβαια να συνυπολογισθούν τα έξοδα της οικογένειας ή τα μεροκάματα που χάνουν οι συγγενείς στηρίζοντας τον πάσχοντα στο νοσοκομείο.

Λειτουργούν τα κάτωθι Ιατρεία Ειδικοτήτων (ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού):

  1. Καρδιολογικό
  2. Νευρολογικό
  3. Ορθοπεδικό
  4. Ουρολογικό
  5. Παθολογικό
  6. Παιδιατρικό
  7. Πνευμονολογικό
  8. Ρευματολογικό
  9. Ψυχιατρικό

Υπεύθυνος είναι ο Δρ. Κωνσταντινίδης Ιωάννης.

Σύμβουλοι και συνεργάτες εθελοντές Ιατροί είναι:

  1. Βαρβουτσή-Κωνσταντινίδη Μαρία-Φιλάνθη, Παιδίατρος
  2. Βιτάκης Σπύρος, Καρδιολόγος 
  3. Γκαρνέτας Χρήστος, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής
  4. Γλυνάτσης Μικές, Χειρουργός
  5. Ιωαννίδης Θεολόγος-Θεοφάνης, Ορθοπεδικός
  6. Κοντοκώστας Κίμωνας, Νευρολόγος
  7. Κωνσταντινίδης Πολύδωρος, Παθολόγος
  8. Μπουχούτσου Δέσποινα, Παιδίατρος
  9. Ξιφαράς Μιχάλης, Νευρολόγος
  10. Πέτρου Σοφία, Παθολόγος
  11. Πίνη Ευαγγελία, Ρευματολόγος
  12. Πισιώτης Νικόλαος, Ουρολόγος
  13. Πουλάκης Νικόλαος, Πνευμονολόγος

Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη από τις 4 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. αποκλειστικά με Ραντεβού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος  θα πρέπει να επικοινωνεί  προσωπικά ή τηλεφωνικά  στο τηλ.  2102112395 με τη Γραμματεία από τις  9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. όλες τις εργάσιμες ημέρες και να καταθέτει τα στοιχεία που προβλέπονται από τον  Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα μας. Εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξή του στο Μητρώο των ασθενών μας, θα κλείνεται ραντεβού για τον ιατρό που επιθυμεί.

Site: nosilia.org.gr

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι