Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Βοήθεια στο Σπίτι

rejoin dimos lesvou logoΤο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» είναι πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Έχει τη μορφή των αντίστοιχων «home care» του Ηνωμένου Βασιλείου ή των Σκανδιναβικών χωρών δίνοντας μια νέα μορφή στην παροχή κοινωνικής προστασίας στον πολίτη.

Φιλοσοφία αυτού του προγράμματος είναι η διατήρηση και στήριξη μοναχικών, απόρων ηλικιωμένων ανθρώπων στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε παραδοσιακές συνοικίες όπως αυτές που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη Χανίων αυτή η τόνωση των σχέσεων και δυναμικών που αναπτύσσονται στην γειτονιά είναι σημεία απαρχής της λειτουργίας του Προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διασφάλιση και διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής για τα ηλικιωμένα άτομα και η προσπάθεια βελτίωσης της στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον που έχουν τα ίδια επιλέξει να ζουν.

Χρηματοδοτείται κατά 75% από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένωσης και κατά 25% από το Ελληνικό δημόσιο.

Υλοποιείται από τη περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ευθύνη του Δήμου Μυτιλήνης και φορέα υλοποίησης τη Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Μυτιλήνης (Α.Δ.Ε.Μ.), η οποία παρέχει εκτός από υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κάθε δυνατή βοήθεια που κρίνεται απαραίτητη για τη λειτουργία του προγράμματος και την καλή εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν στο σπίτι των πολιτών.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει:

Παρέχει, συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με περιοδικές επισκέψεις του προσωπικού στο σπίτι των εξυπηρετουμένων ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, με προτεραιότητα σ' αυτούς που:

  • Δεν εξυπηρετούνται πλήρως.
  • Χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. 
  • Διαβιούν μοναχικά ή είναι εγκαταλειμμένοι.
  • Δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους.
contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn