Rejoin.gr - Επιχειρηματικότητα Ειδήσεις

panorama epixirimatikotitas rejoin«3.700 επισκέπτες στο φετινό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας 2015» στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών το οποίο παρακολούθησαν 3.700 επισκέπτες (700 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι), κατά κύριο νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος, 170 καταξιωμένοι εισηγητές (νέοι, αλλά και πεπειραμένοι επιχειρηματίες, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη πολυεθνικών ομίλων, ακαδημαϊκοί με έντονη ερευνητική δράση) μίλησαν για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν 15 κλάδοι της οικονομίας κατά τη διάρκεια 34 εισηγήσεων, 8 workshop, 8 συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και 20 συζητήσεων χωρίς ατζέντα που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε 8 αίθουσες.

Επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι νέοι και οι νέες για τα Business Days, δηλαδή εκπαιδευτικές επισκέψεις σεμιναριακού χαρακτήρα σε μεγάλες ελληνικές και ξένες πολυεθνικές εταιρίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για τρίτη συνεχή χρονιά. 1270 αιτήσεις ενδιαφέροντος (300 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι και διπλάσιες σε σχέση με το 2013) για συμμετοχή στα 23 Business Days κατατέθηκαν το τριήμερο του Πανοράματος τα οποία θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Τα Business Days αποτελούν ένα θεσμό που αναπτύχθηκε στην ΑΣΟΕΕ στα 33 χρόνια της παρουσίας του κ. Λαδόπουλου σε αυτή και περιελάμβαναν επισκέψεις σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Χιλιάδες φοιτητές έζησαν τη μοναδική εμπειρία να δουν στην πράξη όσαν διδάσκονταν στις αίθουσες, να αντλήσουν πολύτιμες γνώσεις και να βιώσουν εμπειρίες από στελέχη της αγοράς.

Συνεχίζοντας αυτήν παράδοση και εκτός ΑΣΟΕΕ τα τρία τελευταία χρόνια, ο κ. Λαδόπουλος και η ομάδα του διοργανώνει φέτος BusinessDays με τις ακόλουθες εταιρείες/φορείς: Accenture, AXA Ασφαλιστική, Costa Navarino, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, EY, Famar, Google, ΙΚΕΑ, Intralot, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Metlife, Mondelez, Novartis, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Oracle, OTE – Cosmote, Pharmathen, Πλαίσιο, ΣΦΕΕ , Upstream, Vivartia, Wind και Vodafone.

Κάθε επίσκεψη θα έχει διάρκεια 4-8 ώρες κατά την οποία ανώτατα στελέχη των εταιρειών (πολύ συχνά και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος) ενημερώνουν αναλυτικά τους συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες της εταιρείας και του κάθε τμήματος ξεχωριστά ενώ αν υπάρχει η δυνατότητα, πραγματοποιείται ξενάγηση στο εργοστάσιο, στα γραφεία ή τα κέντρα Logistics της εκάστοτε εταιρείας.

Χρυσοί Χορηγοί του φετινού Πανοράματος ήταν οι εταιρείες Chipita, ArcadiaShipmanagement, Costa Navarino, Intralot και Crystal Cut ενώ συνολικά 53 εταιρείες και φορείς συμμετείχαν και στήριξαν το Πανόραμα.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr