Rejoin.gr - Ψυχαγωγία Ειδήσεις

rejoin vimata pano se kamva sto festival vraxwn

Μία παράσταση που διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης Xορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα, απόψε 29 Ιουνίου 2016, στις 20:30μμ, γύρω από τη συνάντηση τριών τεχνών: της ζωγραφικής, της μουσικής και του χορού.

Ζωγραφικοί πίνακες από διάφορες περιόδους της ιστορίας της τέχνης ντύνονται με μουσικά έργα από την αντίστοιχη εποχή και γίνονται πηγή έμπνευσης για 15 κινητικές συνθέσεις που ερμηνεύουν οι μαθητές του Κέντρου Ντάνκαν.

Από τον Μεσαίωνα μέχρι τα σύγχρονα αισθητικά κινήματα του 20ου αιώνα, τα χρώματα και τα θέματα που απεικόνισε ο καλλιτέχνης την κάθε εποχή αλλά και η μουσική που γεννήθηκε την ίδια περίοδο μεταλλάσσονται και γίνονται κινητικά μοτίβα, αναπνοές, σχήματα και ρυθμός.

Έτσι, η θεατρική σκηνή γίνεται καμβάς, όπου κάθε ομάδα ζωγραφίζει και ερμηνεύει και μια διαφορετική περίοδο της τέχνης. Ένα ταξίδι που ξεκινά από την τέχνη του Μεσαίωνα, περνάει στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, τον Ρομαντισμό, τον Ιμπρεσιονισμό, την Αrt Νouveau, τον εξπρεσιονισμό, το φωβισμό, το σουρεαλισμό, το bauhaus, το μινιμαλισμό, την pop art, την op art και καταλήγει στη σύγχρονη τέχνη του γκράφιτι.

Μια ζωντανή έκθεση που έρχεται να συναντήσει το βλέμμα του θεατή μέσα από τη δύναμη και την ορμή της κίνησης.


Συντελεστές της παράστασης: Μαρία Βάρδη, Άννα Κίσκιλα, Βαρβάρα Κίτνα, Δέσποινα Κυριακίδη, Αλεξάνδρα Λυκερίδου, Κατερίνα Μπέλλα, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Κατερίνα Παππά, Ελευθερία Περαντινού, Όλγα Σπυράκη, Κώστας Τσιούκας.


 Ώρα Έναρξης: 20.30

Είσοδος Ελεύθερη


Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr