Rejoin.gr - Ψυχαγωγία Ειδήσεις

rejoin bradies theatrou don kamilo 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ.  
βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις 

rejoin vradies theatrou 

Οι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα, σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται επιτυχώς σε  συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων–Μενεμένης με την θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή,  από τον Θεατρικό Όμιλο Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 2 Απριλίου  2016 και ώρα 21:00στο δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Π. Γρηγορίου Ε' 12-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.

Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους,  η έντονη  πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κομμουνιστή Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.


Εμφανίζονται οι ηθοποιοί:
Τζούλια: Δόμνα Μανιάτη
Χήρα: Σοφία Ταγταλενίδου
Μάριο: Ιπποκράτης Πάχτας
Δον Καμίλο: Χαρίτων Παπαδόπουλος
Καντηλανάφτισσα: Βάσω Σαπουντζόγλου
Φλουράτος: Δημήτρης Παλλάς
Πεπόνε: Παντελής Τσιβελεκίδης
Καρδινάλιος: Απόστολος Κανταρτζής
Ασπασία:  Μάνδα Τζίκου
Φωνή Κυρίου: Απόστολος Κανταρτζής

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μουσική επένδυση: Απόστολος Κανταρτζής
Επιμέλεια σκηνικού-κοστουμιών: Απόστολος Αποστολίδης
Φωτιστής: Στέλιος Παπαναστασίου 


rejoin 6i parastasi vradies theatrou xorigoi

 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr