Rejoin.gr - Ψυχαγωγία Ειδήσεις

rejoin ekthesi lamprini mpoviatsou reflections on human

Τον αινιγματικό και γοητευτικό της κόσμο παρουσιάζει η Λαμπρινή Μποβιάτσου στη Θεσσαλονίκη με την έκθεση της Reflections on Human.

Η έκθεση φιλοξενείται στην ARTFORUM Gallery από την 1 ως τις 20 Μαρτίου. Τα νέα έργα της Λαμπρινής Μποβιάτσου αποτελούν ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος, απογυμνωμένος από τις ουτοπίες και τις ιδεολογίες του παρελθόντος, στέκει τώρα απορημένος, μέσα σε έναν άχρονο-χρόνο και σε έναν άτοπο-τόπο, παρατηρώντας, όντας παρατηρούμενος, τον εαυτό του. Μας μεταφέρουν μίαν ανήσυχη, αλλόκοτη αίσθηση ενός κόσμου παράλογου, αινιγματικού, γοητευτικά αγωνιώδη, ξένου. Του δικού μας.

Η ζωγράφος χρησιμοποιεί, για ακόμα μια φορά, ως βασικό υλικό το μολύβι, το οποίο μοιάζει, στα χέρια της, με ένα ίχνος ανθρώπινης ενέργειας. To αποτέλεσμα μοιάζει να μετουσιώνεται σε μία άυλη, πνευματική κατάσταση.

Το ανθρώπινο σώμα εκτίθεται απογυμνωμένο απέναντι από το βλέμμα του θεατή, άλλες φορές ως υπαινιγμός και άλλες φορές αποκαλύπτοντας μας αρχέγονες επιθυμίες, αγωνίες, ερωτήματα. Καλεί το θεατή παγιδεύοντάς τον σε ένα σαγηνευτικό παιχνίδι οικειότητας, αρχικά με τον αισθησιασμό του και στη συνέχεια εμπλέκοντάς τον σε μία αμφίδρομη σχέση. Αυτή η διάδραση εντείνεται με την προσθήκη μεταλλικών αντικειμένων που αντανακλούν άλλοτε το πρόσωπο του θεατή, άλλοτε το πρόσωπο της καλλιτέχνιδας, άλλοτε του γύρω χώρου, αλλά και μέρους του ίδιου του έργου.Τα μεταλλικά αυτά στοιχεία, όπως βιομηχανικά εξαρτήματα, χρηστικά αντικείμενα, εργαλεία, βρίσκονται κρεμασμένα, καρφωμένα επάνω στην κατά τα άλλα απαλή και λεπτομερειακά δουλεμένη ζωγραφική επιφάνεια, αντικαθιστώντας μέλη του ανθρώπινου σώματος, προσδίδοντας ένα στοιχείο ανησυχίας και έντασης, εγείροντας ερωτήματα γύρω από το ανθρώπινο είδος και την εξέλιξή του. Μοιάζουν με χαμένα εξαρτήματα μίας αινιγματικής μηχανής με άγνωστη χρηστικότητα.

Η ανθρώπινη φιγούρα που αποτυπώνεται πάνω σε αυτά, μέσω της ζωγραφισμένης αντανάκλασης, παραμορφωμένη, συστρέφεται παγιδευμένη μέσα στον μικρό, περίκλειστο χώρο του αντικειμένου, μεταφέροντας την αγωνία αλλά και το ξάφνιασμα, την αναμονή, τον παγωμένο χρόνο.

Είσοδος Ελεύθερη


Πηγή: lampriniboviatsou.com

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr