rejoin diimerida antimetopisis sklirinsis kata plakasΤο Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών η ετήσια Επιστημονική Διημερίδα της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής.

Το θέμα της φετινής Διημερίδας είναι η «Θεραπευτική  αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας σήμερα».

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, σαν νευρολογικό νόσημα που προσβάλει συνήθως νέους ανθρώπους, αυξάνεται σταδιακά τις τελευταίες δεκαετίες. Τα επιδημιολογικά δεδομένα κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες υψηλού επιπολασμού. Συνεπεία των ανωτέρω, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι διαρκές για το δυσίατο αυτό νόσημα, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα ριζική θεραπεία.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν σήμερα αρκετά διαθέσιμα φάρμακα για την αναχαίτιση της νόσου και το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο λόγω των πολλών εν δυνάμει θεραπευτικών ουσιών που εξετάζονται στα ερευνητικά εργαστήρια και σε κλινικές δοκιμές. Διακεκριμένοι επιστήμονες του ελληνικού χώρου θα αναπτύξουν το θεραπευτικό φάσμα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, κυρίως υπό το πρίσμα των νέων θεραπειών προφύλαξης-αναχαίτισης, αλλά και της θεραπείας των υποτροπών και των συμπτωμάτων της νόσου.

Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 8:00 μμ και ο προσκεκλημένος ομιλητής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ.Χρήστος Τερέζης θα αναπτύξει το θέμα «Η ιατρική ως ανθρωπολογία στον αρχαιοελληνικό και στο βυζαντινό στοχασμό», ενώ θα ακολουθήσει «Μουσική Ανθοδέσμη» από μαθητές της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείου Πατρών της Τάξης Παναγιώτη Κυδωνιάτη.

Η Διημερίδα που μπορεί να παρακολουθηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο, γίνεται σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την τιμητική αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης με μοριοδότηση (Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση).

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr