Rejoin.gr - Εκπαίδευση Κατάλογος - Βιβλιοθήκες

rejoin dimos zografou logoΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου λειτουργεί ως δανειστική και διαθέτει και χώρο αναγνωστηρίου. Σε σταθερή βάση περί τους 6.000 αναγνώστες κάνουν χρήση των παροχών μας. Η συλλογή της αποτελείται από 31.000 τίτλους βιβλίων και 1850 τεύχη περιοδικού τύπου. Καλύπτει τις θεματικές κατηγορίες: Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θεολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλωσσολογία, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Τέχνες, Λογοτεχνία, Γεωγραφία και Ιστορία. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια συλλογή Λογοτεχνίας και Παιδικού βιβλίου.

Η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορά νέων τίτλων και ενισχύεται σημαντικά από δωρεές δημοτών μας.

Η οργάνωση της συλλογής γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, βιβλιοθηκονόμους, σύμφωνα με τηνΔεκαδική Ταξινόμηση Dewey και ελληνικά βιβλιοθηκονομικά πρότυπα επεξεργασίας υλικού.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου ιδρύθηκε το έτος 1964 και λειτούργησε  έως και το έτος 1975 επί της οδού Λ. Παπάγου 82.

Το 1978 μεταστεγάσθηκε στον 3ο όροφο σε νέο κτίριο επί της οδού Κρίνων 24 και Παπαναστασίου. Από το 1980 έως σήμερα λειτουργεί απρόσκοπτα για το αναγνωστικό κοινό.

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και διαθέτει και χώρο αναγνωστηρίου. Σε σταθερή βάση περί τους 6.000 αναγνώστες κάνουν χρήση των παροχών μας. Συχνά δε, πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων της περιοχής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους νεαρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και τα βιβλία.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ

Η συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγράφου αποτελείται από 31.000 τίτλους βιβλίων και 1850 τεύχη περιοδικού τύπου. Καλύπτει τις θεματικές κατηγορίες: Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θεολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλωσσολογία, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Τέχνες, Λογοτεχνία, Γεωγραφία και Ιστορία. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια συλλογή Λογοτεχνίας και Παιδικού βιβλίου.
Η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορά νέων τίτλων και ενισχύεται σημαντικά από δωρεές δημοτών μας.
Η οργάνωση της συλλογής γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, βιβλιοθηκονόμους, σύμφωνα με την Δεκαδική Ταξινόμηση Dewey και ελληνικά βιβλιοθηκονομικά πρότυπα επεξεργασίας υλικού.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

  1. Ο δανεισμός βιβλίων γίνεται μόνο στους αναγνώστες που φέρουν κάρτα-μέλους. Για την έκδοση της κάρτας μέλους είναι απαραίτητη η προσκόμιση στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης αντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας του αιτούντος μαζί με κάποιο λογαριασμό ΔΕΚΟ. Η κάρτα δανεισμού χορηγείται κατά την εγγραφή του νέου μέλους και οι αναγνώστες οφείλουν να την φέρουν μαζί τους κάθε φορά που επισκέπτονται την Βιβλιοθήκη.
  2. Για τους ανήλικους αναγνώστες υπεύθυνοι για την έκδοση κάρτας μέλους είναι οι γονείς και κηδεμόνες τους εφόσον οι ίδιοι δεν φέρουν κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης. Οι γονείς και οι κηδεμόνες είναι επίσης υπεύθυνοι για την παρουσία των ανηλίκων στον χώρο της βιβλιοθήκης καθώς και για το υλικό το οποίο δανείζονται.
  3. Κάθε μέλος έχει την δυνατότητα σε διάστημα ενός 15ημέρου να δανειστεί έως 3 βιβλία ή περιοδικά , τα οποία οφείλει να επιστρέψει εντός 15 ημερών από την ημέρα δανεισμού τους. Τα βιβλία επιστρέφονται από τον δανειζόμενο και παραδίδονται στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης κατά την ορισθείσα ημέρα λήξης του δανεισμού, ήτοι την 15η μέρα από την παραλαβή.
  4. Μετά το πέρας του 15ημέρου δανεισμού κάθε αναγνώστης οφείλει να ειδοποιεί με κάθε πρόσφορο τρόπο το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για να την χορήγησης άδειας ανανέωσης δανεισμού. Υπάρχει η δυνατότητα να εγκριθεί έως 2 φορές ανανέωση υπό την προϋπόθεση ότι για το συγκεκριμένο βιβλίο ή περιοδικό δεν έχει εκδηλωθεί μεγάλη ζήτηση ή δεν έχει αναζητηθεί από άλλο αναγνώστη.
  5. Αναγνώστης που επανειλημμένα και παρά την ειδοποίησή του για να επιστρέψει βιβλίο ή περιοδικό καθυστερεί υπαίτια να το πράξει, στερείται το δικαίωμα δανεισμού για 1 μήνα από την στιγμή που του ζητήθηκε.
  6. Ο δανειζόμενος φέρει ακέραια την ευθύνη για το βιβλίο ή περιοδικό που δανείστηκε και οφείλει να το επιστρέψει στην κατάσταση που το παρέλαβε. Τυχόν φθορά-καταστροφή ή απώλειά του βαρύνει τον ίδιο και οφείλει να το αντικαταστήσει ή να καταβάλει εύλογη αποζημίωση. Για τις περιπτώσεις που οι ως άνω φθορές προκληθούν από ανήλικο αναγνώστη υπεύθυνοι είναι οι γονείς και οι κηδεμόνες τους.
  7. Βιβλία πληροφοριακού χαρακτήρα (εγκυκλοπαίδειες , λεξικά, άτλαντες κλπ), προορίζονται μόνο για επιτόπια ανάγνωση και δεν υπάρχει δυνατότητα δανεισμού τους εκτός της Βιβλιοθήκης.
  8. Οι αναγνώστες οφείλουν να τηρούν κόσμια συμπεριφορά εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης και να μην διαταράσσουν, ιδίως με θορύβους, την ομαλή λειτουργία του αναγνωστηρίου, άλλως, το προσωπικό μπορεί να τους αποβάλλει από τον χώρο.
  9. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης είναι στην διάθεση των αναγνωστών για κάθε σχετική πληροφορία και καθοδήγηση κατά τις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Site: zografou-net/δημοτική-βιβλιοθήκη-ζωγράφου/δημοτική-βιβλιοθήκη-ζωγράφου

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Κρίνων 24, Ζωγράφου
τηλ.: 210-7704605
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημέρες και ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα και Τετάρτη 08:00 – 18:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00 – 15:00

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι