Rejoin.gr - Εκπαίδευση Κατάλογος - Προγράμματα-Σεμινάρια

Εκπαιδευτικά Προγράμματα!

rejoin ote omilos etaireion logoΦέτος, νέα προγράμματα, νέες ιστορίες!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συνεχίζει και φέτος για 6η συνεχή χρονιά  τις εκπαιδευτικές δράσεις του με προγράμματα για σχολικές ομάδες, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες,  προσφέροντας μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία.
Σε όλα τα προγράμματα, τα παιδιά ενημερώνονται για τις τηλεπικοινωνίες από την αρχαιότητα έως και σήμερα, ενώ διασκεδάζουν,  ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας και της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες και τις τεχνικές τους, την τεχνολογία και τις επιστήμες.
Τα προγράμματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και διαρκούν έως και τον Μάιο του 2016.

Φεστιβάλ «νέων»  καλλιτεχνών

Καινοτομία αποτελεί η παρουσίαση κάθε ενότητας των εργαστηρίων, η οποία φέτος θα γίνεται με την προβολή video art, στα διαδραστικά πάνελ.
Επίσης για πρώτη φορά φέτος τα «έργα» των μικρών δημιουργών, από κάθε σχολική ομάδα, καθώς και από τα παιδιά των μεμονωμένων επισκεπτών, θα αξιολογούνται  από επιτροπή εικαστικών και τα 2 καλύτερα από κάθε πρόγραμμα, θα αποτελέσουν «κομμάτια» μιας μεγάλης έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η έκθεση με τα καλύτερα έργα, θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Μουσείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που διοργανώνει και φιλοδοξεί να γίνει καθιερωμένος θεσμός.

Για τηλεφωνική δήλωση συμμετοχών:  210-6201 899 και 210-6201 999, καθημερινά 09:00 – 16:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Α. Βιωματικά εικαστικά εργαστήρια ​
Πότε: Κάθε Δευτέρα | ώρες: 9:30-11:00 & 11:00-12.30 | μέγιστος αριθμός ατόμων: 40
Το εικαστικό πρόγραμμα μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων χρόνων συνεχίζει την πορεία του δυναμικά, εμπλουτισμένο με μια πιο σύγχρονη εικαστική προσέγγιση δίνοντας έμφαση σε τρεις βασικούς τομείς:
Τη ζωγραφική | Τη γλυπτική | Το design
Θα πραγματοποιείται σύντομη ξενάγηση 20 λεπτών πριν το εικαστικό εργαστήριο και η παρουσίαση κάθε ενότητας θα γίνεται με την προβολή videoart στα διαδραστικά πάνελ.
Για περισσότερες Πληροφορίες πατήστε εδώ

Β. Τεχνολογικά εργαστήρια
Πότε: Κάθε Τρίτη | ώρα: 11:00 – 12:30 | μέγιστος αριθμός ατόμων: 40
Το εργαστήριο μας έχει καθαρά επιστημονικό χαρακτήρα. Προσεγγίζουμε τη τηλεφωνική επικοινωνία από τη σκοπιά της μηχανολογίας/ηλεκτρολογίας και της τεχνολογικής εξέλιξης της.
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά Ε' και ΣΤ' τάξης, εντάσσοντας στοιχεία από το γνωστικό πεδίο του μαθήματος της Φυσικής καθώς και αντίστοιχα για παιδιά Α' & Β' γυμνασίου με αυξημένο βαθμό δυσκολίας πειράματος.
Θα πραγματοποιείται σύντομη ξενάγηση 20 λεπτών πριν το τεχνολογικό εργαστήριο.
Για περισσότερες Πληροφορίες πατήστε εδώ

Γ. Θεατρική παράσταση για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
Πότε: Μία Παρασκευή κάθε μήνα | ώρα: 11:00 – 12:30 | μέγιστος αριθμός ατόμων: 120
«Η Φάρμα του Διαδικτύου»
Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση συνεχίζεται και φέτος. Η «θεατρική σκηνή», του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους, και τους ταξιδεύει με ασφάλεια, στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου.
Μια παράσταση, για παιδιά νηπιαγωγείου έως και ΣΤ΄ δημοτικού, από την θεατρική ομάδα «χιλιοδένδρι».
Με σκηνικό, εμπνευσμένο από τις συλλογές Μουσείου, κατασκευασμένο με τηλεφωνικά καλώδια και άλλα τηλεπικοινωνιακά υλικά, το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει, μέσω της δραματοποίησης, τα παιδιά να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες, για τις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις.
Χρόνος διεξαγωγής: Οκτώβριος 2015- Μάιος 2016

Δ. Προγράμματα ξεναγήσεων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 80
Σκοπός των ξεναγήσεων που προσφέρει το Μουσείο είναι να καταστεί αντιληπτή η διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, καθώς και να γίνει κατανοητό ό,τι η ιστορία των τηλεπικοινωνιών συμβαδίζει με την εξέλιξη της ιστορίας της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η οποία διαρκεί μιάμιση περίπου ώρα, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια συλλογή εκθεμάτων που διαθέτει το Μουσείο και να περιηγηθούν στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τη δορυφορική και κινητή επικοινωνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ

Μία μεγάλη ομάδα φέτος στο ΜΤ…σκιτσάρει, χαράζει και εκτοξεύει τη δημιουργικότητά της!

Τα οικογενειακά προγράμματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και διαρκούν έως και τον Μάιο του 2016. Για τη φετινή περίοδο, διευρύνουμε τα ηλικιακά όρια και υποδεχόμαστε παιδιά 4-6 ετών, με προγράμματα, που βασίζονται στη δραματοποίηση, το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά. Παράλληλα, νέες δράσεις περιμένουν και τους φίλους μας 7-17 ετών, εμπνευσμένες από τα εκθέματα του μουσείου και τη θεματική του. Mουσειοπαιδαγωγός, Εικαστικοί, Ψυχολόγος, αλλά και οι άνθρωποι του Μουσείου, αναλαμβάνουν να σας «μυήσουν» στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών, δίνοντάς σας την ευκαιρία, διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και ανακαλύπτοντας, να γίνετε και σεις μέρος της!

Και στο τέλος της χρονιάς, σας περιμένει ένα «φεστιβάλ», έκπληξη! Μείνετε σε επαφή……

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Ξενάγηση για μεμονωμένους επισκέπτες ένα σαββατοκύριακο κάθε μήνα

Φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, σας «βάζει στη θέση του ξεναγού»!

Την ιστορία των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε, μέσα από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, που προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στους μεμονωμένους φίλους του, που θέλουν να το επισκεφτούν, τα Σαββατοκύριακα, που είναι ανοιχτό. Μια ξενάγηση (ώρα 14.00-15.00), με περισσότερα διαδραστικά εκθέματα και με τη δική σας συμμετοχή. Ο επισκέπτης ξεναγείται στους χώρους του Μουσείου και ταυτόχρονα, καλείται να συμμετάσχει στη διαδικασία της ξενάγησης, καθώς μπορεί να ανακαλύψει, να αγγίξει, να χειριστεί, ο ίδιος, αντικείμενα από τη μεγάλη μας συλλογή.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρώνεται ικανός αριθμός συμμετοχών.

Όλα τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πρόγραμμα ξεναγήσεων: 210 6201999 –210 6201899,

www.ote.gr  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται σε ομάδες παιδιών, μαθητών και  ενηλίκων, καθώς και σε μεμονωμένους επισκέπτες. 

Επισκέψεις Ομάδων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση ομάδων επισκεπτών, είναι χρήσιμη προηγούμενη συνεννόηση με το Μουσείο στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

(e-mail).

Φωτογράφιση- Βιντεοσκόπηση

Επιτρέπεται η φωτογράφιση με φορητή μηχανή και φλας. Με ειδική άδεια, επιτρέπεται η χρήση τρίποδα, καθώς και η βιντεοσκόπηση.

Δωρεές

Για οποιαδήποτε δωρεά προς το Μουσείο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στα 210 6201899, 620 1999.

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn