rejoin epic

Στην Epiculiar έχουμε δημιουργήσει μία πολυσυλλεκτική ομάδα με συνεργάτες από την Ελλάδα, την Ολλανδία και τη Σερβία, που διαθέτουν πολυετή πείρα σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, από τον τουρισμό, τη μετάφραση, την εκπαίδευση στελεχών και προσωπικού έως τα χρηματοοικονομικά, το retail marketing και τη γεωπονία. Πιστεύουμε ότι είναι μία μοναδική, πρωτότυπη και καινοτόμος σύνθεση, ένας συνδυασμός εμπειριών και ενθουσιασμού για τον κοινό στόχο, που έχει προσδώσει μεγάλο πλεονέκτημα και την ώθηση που επιζητούσε η εταιρία για να κάνει τα πρώτα σταθερά βήματά της στην Ελλάδα.

Οι τρεις συνιδρυτές της Epiculiar αντιλήφθηκαν και έπειτα από επισταμένη έρευνα βεβαιώθηκαν ότι έλειπε από την ελληνική τουριστική αγορά μία φρέσκια ματιά ως προς τον τρόπο παρουσίασης της χώρας μας και των πόλεων όπου ζούμε και που αγαπάμε. Το δικό μας κάλεσμα είναι λοιπόν πιο προσωπικό: Ελάτε παρέα μας να σας πάμε σε μέρη που ξεχωρίζουμε, να σας γνωρίσουμε σε ανθρώπους καθημερινούς και αυθεντικούς, που χαίρονται να μοιράζονται μαζί μας ιστορίες για το χθες και το σήμερα, για τη δουλειά και την οικογένειά τους. Θα γευτούμε σύγχρονες και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, καθώς και ονομαστά προϊόντα της χώρας, που θα συνοδεύονται από απίθανες διηγήσεις για γνωστά και άγνωστα μέρη της πόλης μας, τις πολυσύχναστες, αλλά και τις καλά κρυμμένες γωνιές της. Ελάτε να ζήσουμε το σήμερα της Ελλάδας.

H Epiculiar παρέχει σήμερα υπηρεσίες διοργάνωσης περιηγήσεων και βιωματικών εμπειριών σε μεμονωμένους επισκέπτες, ομάδες επισκεπτών ή οικογένειες από όλο τον κόσμο που θα βρεθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για λόγους αναψυχής, αλλά και επαγγελματικούς. Στις διαδρομές που προσφέρουμε συμμετέχουν έως και 6 άτομα.

Σε περιπτώσεις που φιλοξενούμε περισσότερους από 6 συμμετέχοντες, και με σκοπό να διατηρούμε πάντοτε τις υπηρεσίες μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, υπάρχει και πρόσθετος «οικοδεσπότης» (associate host), o οποίος παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη στον βασικό «οικοδεσπότη» (senior host). Συνεργαζόμαστε με οικοδεσπότες που έχουμε επιλέξει προσεκτικά και διακρίνονται από ευγένεια, διάθεση για εξυπηρέτηση, εξωστρέφεια, γνώση για την πόλη και μεταδοτική αγάπη για την Ελλάδα και την κουλτούρα μας.

Οι διαδρομές των γεύσεων περιλαμβάνουν ξεκούραστες στάσεις σε αντιπροσωπευτικά σημεία των πόλεών μας. Οι αναφορές στην ιστορία, σε έθιμα, καθώς και στην καθημερινότητα στην Ελλάδα του σήμερα κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη, που επέλεξε εμάς για να ζήσει μία αξέχαστη εμπειρία σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, προσαρμοσμένη στα δικά του χρονικά περιθώρια.

Τον Οκτώβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018 –και πάντοτε με το σκεπτικό να συμμετέχουμε όσο πιο ενεργά γίνεται στην προσπάθεια των Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού από όλο τον κόσμο– γίναμε μέλη του Athens Convention & Visitors Bureau, καθώς και του Τhessaloniki Convention Bureau.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας με τον Δήμο της Αθήνας και με σκοπό την καθιέρωση αυτής της πόλης ως του ανερχόμενου προορισμού city break στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια που εστιάζει στο γαλλικό κοινό και παρουσιάζει βιωματικές εμπειρίες, σχεδιασμένες αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Mastercard. Η Mastercard, κορυφαία εταιρία τεχνολογίας παγκοσμίως στον χώρο των πληρωμών, είναι ο χορηγός της πρωτοβουλίας αυτής. H Εpiculiar έχει σχεδιάσει μία εμπειρία εμπνευσμένη από την ελληνική γαστρονομία, που δίνει την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες που θα την επιλέξουν να βιώσουν μαζί μας στιγμές ανεκτίμητης αξίας.

Μία μεγάλη πρόκληση ήταν να αντιληφθεί άμεσα ο πιθανός πελάτης μας ή το ξενοδοχείο και ο destination manager με τον οποίο συνεργαζόμαστε τη διαφορετικότητα των προτάσεών μας και την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών μας στους δικούς του πελάτες. Είναι σαφώς δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα να αλλάξεις την οπτική ντόπιων εξαιρετικών συνεργατών και τη σχέση τους με τις «παραδοσιακές», συμβατικές ξεναγήσεις που συνήθως προσφέρονται, μία εικόνα που έχει εμπεδωθεί στο μυαλό και των επισκεπτών ως μία λίγο έως πολύ τυπική (έως «υποχρεωτική», θα λέγαμε) διαδικασία. Βρήκαμε όμως τελικά τον τρόπο με απλά λόγια και παραδείγματα να μεταδίδουμε στον ακροατή μας την αίσθηση από την εμπειρία που θα βιώσει εφόσον μας εμπιστευτεί.

Ένα σοβαρότατο εμπόδιο στην ταχύτατη ανάπτυξη της εταιρίας μας είναι η a priori απόρριψη οποιουδήποτε επενδυτικού σχεδίου από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας, του οποίου τα υφιστάμενα κριτήρια χρηματοδότησης αποκλείουν ακόμη και την υποβολή σχετικής αίτησης λόγω και μόνο του νεαρού της ηλικίας της εταιρίας μας. Οπότε η αυτοχρηματοδότηση αυτής της προσπάθειας έμοιαζε μονόδρομος από την αρχή της και πορευτήκαμε έτσι για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

O πρωταρχικός στόχος μας στο άμεσο μέλλον είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της εταιρίας μας (brand awareness) και η εδραίωση του ονόματός μας ως εγγύησης παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον συγκεκριμένο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας (experiential tourism).

Βεβαίως επιθυμούμε να διευρύνουμε άμεσα την παρουσία μας και σε άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, οι οποίοι, παρότι είναι παγκοσμίως γνωστοί και προσελκύουν επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων, δεν τους παρέχουν ακόμα συστηματικά και αξιόπιστα πρωτότυπες βιωματικές εμπειρίες.  

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι είμαστε σαφώς στον σωστό δρόμο είναι τα σχόλια που έχουν καταγραφεί από τους επισκέπτες που μας εμπιστεύθηκαν τον χρόνο τους. Παραθέτουμε μερικά από αυτά τα οποία δημοσιεύτηκαν στο TripAdvisor και μας γέμισαν υπερηφάνεια.

Suzyvance, Indiana (για την Αθήνα)

Από τις κορυφαίες στιγμές της περιήγησης ήταν η γνήσια αίσθηση της γειτονιάς, των ανθρώπων της και του τρόπου ζωής τους. Οι εμπειρίες είχαν απίστευτη ποικιλία. Η Ελένη ήταν καταπληκτική, γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό, ευγενική, έξυπνη. Σε όλα τα μέρη που πήγαμε μας περίμεναν λαχταριστές λιχουδιές, φιλόξενοι καταστηματάρχες και φανταστικές γεύσεις με μεγάλη ποικιλία σε φαγητό και ποτό.

Eli s, Amsterdam (για τη Θεσσαλονίκη)

Θαυμάσιος τρόπος να εξερευνήσεις την πόλη, να γευτείς και να ενημερωθείς για την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα/παράδοση. Υπέροχοι οικοδεσπότες, που θα σε οδηγήσουν στους κρυφούς θησαυρούς της πόλης. Σκέτη απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!

Alexandra B, Miami Beach, Florida (για τη Θεσσαλονίκη)

Η Δανάη είναι μια υπέροχη πρέσβειρα του ελληνικού τρόπου σκέψης, του ελληνικού πνεύματος, και της φιλοξενίας και είχε βαθιά γνώση της πόλης της. Είναι απολαυστικά γοητευτική, προσγειωμένη, πρακτική και συνδέεται εύκολα μαζί σου από οποιαδήποτε χώρα κι αν κατάγεσαι. Έχει ταξιδέψει πολύ και γνωρίζει καλά πώς να προσφέρει υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες στον πελάτη. Ως ξεναγός από το Miami Beach συνιστώ ανεπιφύλακτα οποιαδήποτε περιήγηση με οδηγό εκείνη. Είναι μία από τις καλύτερες ξεναγούς που έχω συναντήσει σε όλο τον κόσμο.

Δημήτρης Αθανασιάδης,

Συνιδρυτής – Epiculiar

www.epiculiar.tours


Πηγή: ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr