rejoin planbnb

Η Planbnb συστάθηκε μόλις το 2017 με έδρα την Καβάλα από τον Ιωάννη Τεκερίδη, όμως  η ενασχόληση του Γιάννη με το τουριστικό κομμάτι ξεκινά πολύ πιο πριν. Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην Καβάλα, ασχολείται από μικρός με τον τουρισμό με αποτέλεσμα τη σύσταση αρχικά του www.skye.gr και στη συνέχεια της Planbnb.

Η Planbnb δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές Airbnb κατοικιών να αποκτήσουν μία πιο επαγγελματική προσέγγιση στην εργασία τους. Η μόδα που ονομάζεται βραχυπρόθεσμη ενοικίαση έχει δημιουργήσει μία τεράστια ανάγκη για διαφοροποίηση από τη μάζα. Όσο μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, τόσο αυξάνεται και η ανάγκη για έναν τρόπο λειτουργίας με πρότυπα βγαλμένα από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Στην Planbnb μπορούμε να αναλάβουμε την εξ ολοκλήρου διαχείριση της κατοικίας σε Airbnb και άλλες πλατφόρμες. Αυτή αφορά είτε στην ψηφιακή διαχείριση και παρακολούθηση είτε στη φυσική αλληλεπίδραση με τον επισκέπτη, καθώς και στα check-ins, στα check-outs και στην καθαριότητα.

Επιπροσθέτως η εταιρία μας μπορεί να βοηθήσει όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να εργαστούν μόνοι τους. Από τη δημιουργία ή τη βελτιστοποίηση της καταχώρησής τους και την εκμάθηση διαχείρισης από PC ή smartphone έως τον σχεδιασμό και την εκτύπωση προωθητικού υλικού. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει τον τομέα «Αυτοδιαχείριση» στην ιστοσελίδα μας.

Εν έτει 2018 η εταιρία δεν απαριθμεί σπουδαίο αριθμό προσωπικού, αλλά η λειτουργία της βασίζεται κυρίως σε πετυχημένες συνεργασίες. Ποιος ο λόγος να δημιουργήσουμε ένα βαρύ εταιρικό σχήμα από τη στιγμή που μπορούμε να εργαστούμε με δεκάδες freelancers και συνεργάτες ανά τον πλανήτη. Για παράδειγμα, την επικοινωνία με τους επικείμενους επισκέπτες την έχει αναλάβει εταιρία PR του εξωτερικού, τον καθαρισμό των σπιτιών αναλαμβάνουν συμβεβλημένα συνεργεία κ.ο.κ. Το κομμάτι της διοίκησης αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Γιάννης.

Αυτός ο νέος εταιρικός τρόπος λειτουργίας μάς έχει επιτρέψει την υγιή οικονομική πορεία μας και έχει αποτρέψει την ανάγκη για χρηματοδότηση από τρίτους.

Μία συχνή ερώτηση που δεχόμαστε είναι «γιατί να έρθω σε σας και να μην αναλάβω εγώ τη διαχείριση του ακινήτου μου ώστε να γλιτώσω το έξτρα κόστος;». Όπως ανέφερα και παραπάνω, όσο μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, τόσο οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποκτούν μία πιο επαγγελματική προσέγγιση στην εργασία τους. Γι’ αυτό είμαστε εμείς. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η Planbnb υφίσταται είναι η ανάγκη των ιδιοκτητών για ένα επιπλέον εισόδημα. Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν τον χρόνο ή τη γνώση να διαχειριστούν την καταχώρησή τους στο Airbnb, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν τον χρόνο, αλλά όχι τις γνώσεις. Έτσι μπορούμε να επέμβουμε και να δώσουμε σε αυτούς όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ανάλογα πάντα με την περίπτωση. Ένα από τα βασικότερα μότο της εταιρίας μας είναι: «Θέλεις να διαχειριστείς μόνος σου την καταχώρησή σου; Πολύ ωραία! Μάθε από τους ειδικούς».

Μπορεί η έδρα της Planbnb να βρίσκεται στην Καβάλα, αλλά η δραστηριότητά της επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά με τη χρήση του διαδικτύου μία εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα. Στις περιπτώσεις που η εργασία μας πραγματοποιείται μέσω internet τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Στην πράξη μπορούμε να εργαστούμε από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και αν βρισκόμαστε.

Το δεύτερο κομμάτι της εργασίας μας, που αφορά στη φυσική αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, είναι το δύσκολο κομμάτι. Στην Planbnb υποδεχόμαστε προσωπικά όλους τους επισκέπτες των οικιών που διαχειριζόμαστε με ένα χαμόγελο, τους αποκαλύπτουμε όλες τις λεπτομέρειες και τους λύνουμε κάθε απορία τους.

Η φυσική αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες ξεκινά από τη στιγμή που θα επισκεφτούν την πόλη μας, με τον υπεύθυνο υποδοχής της εταιρίας μας να τους παραλαμβάνει και να τους μεταφέρει στην οικία. Μετά το πέρας της διαμονής των επισκεπτών είμαστε υπεύθυνοι να ελέγξουμε την οικία και την κατάστασή της. Επιπλέον το συνεργείο καθαρισμού μας αναλαμβάνει να προετοιμάσει την οικία για τους επόμενους επισκέπτες.

Φυσικά, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας που μας παρέχονται, μπορούμε να συντονιστούμε με το υπόλοιπο team, που είναι μοιρασμένο στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα διαθέτουμε εξειδικευμένους συνεργάτες σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μύκονο. Η επιλογή της πόλης της Καβάλας πρακτικά προέκυψε λόγω της καταγωγής του Γιάννη Τεκερίδη και πρόκειται για μία σχετικά νέα αγορά στο τουριστικό κομμάτι, που βρίσκεται σε ταχεία ανάπτυξη.

https://planbnb.gr/google-home-airbnb/

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε διάφορες δυσκολίες, αλλά με μία γρήγορη σκέψη θα έλεγα ότι το δυσκολότερο κομμάτι αφορά στην κατανόηση του «προβλήματος» του κάθε πελάτη μας. Κάθε ιδιοκτήτης και κάθε κατοικία διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που πρέπει πολύ γρήγορα να αντιληφθούμε και να δράσουμε καταλλήλως. Για παράδειγμα, αλλιώς πρέπει να εργαστούμε για έναν πελάτη που διαθέτει μία κατοικία στη Μύκονο και αλλιώς για έναν που έχει σπίτι σε μία ορεινή περιοχή. Κάθε περιοχή διαθέτει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα πρέπει να τονίσουμε στην καταχώρηση, όπως και διαφορετικό target group επισκεπτών που μπορεί να προσελκύσει.

To επόμενο project που ετοιμάζουμε αφορά στον τομέα της ασφάλισης τέτοιου είδους καταλυμάτων και το συγκεκριμένο θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όταν στα συνολικά 42.000+ καταλύματα Airbnb διαμένουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, πολλά μπορούν να συμβούν. Το νέο προϊόν μας, που ακούει στο όνομα Safebnb, θα είναι διαθέσιμο στο πρώτο τετράμηνο του νέου έτους.


Ιωάννης Τεκερίδης,
Founder – Planbnb


Πηγή: ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr