rejoin internship

Στις μέρες μας οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ι. και των Τ.Ε.Ι. της χώρας μας έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια πίεση όσον αφορά στην εύρεση εργασίας και μάλιστα σε μία αγορά εργασίας που είναι ίσως από τις πλέον ανταγωνιστικές.

Για να καταφέρεις να βρεις μία δουλειά πάνω στο αντικείμενό σου, θα πρέπει να αναλογιστείς τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις μέσα στον «χώρο» του επαγγέλματός σου. Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, την οποία μπορείς να επιτύχεις με το να αναλάβεις κάποια πρακτική άσκηση (internship) ενώ σπουδάζεις.

Δυστυχώς οι περισσότεροι φοιτητές δυσκολεύονται να βρουν κάποια πρακτική άσκηση ή διστάζουν να το κάνουν. Αυτό το άρθρο γράφεται για να σου δώσει κάποια χρήσιμα tips, που μπορούν ενδεχομένως να σου φανούν πολύ χρήσιμα.

Τελειοποίησε το βιογραφικό σημείωμά σου

Το να δημιουργήσεις το πρώτο σου βιογραφικό σημείωμα μπορεί να αποβεί αρκετά αγχωτικό, καθώς δεν έχεις πολλά να συμπεριλάβεις σε αυτό ή μάλλον νομίζεις πως δεν έχεις! Στην πραγματικότητα έχεις ποικίλες πληροφορίες να συμπεριλάβεις. Μην ξεχάσεις λοιπόν τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα (τέχνη, ανάγνωση βιβλίων κ.λπ.), τα χόμπι και τις εξωσχολικές σου δραστηριότητες (αθλήματα, μουσική κ.λπ.), τις ικανότητες που διαθέτεις και θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον προϊστάμενό σου, καθώς και τις γνώσεις που έχεις αποκτήσει στο διάστημα που παρακολουθείς τα μαθήματα της σχολής σου.

Κάνε πολλές αιτήσεις

Δημιούργησε μία λίστα με τις εταιρίες στις οποίες θα ήθελες να εργαστείς και στείλε την αίτησή σου μαζί με το βιογραφικό σου σημείωμα και ένα σύντομο κείμενο, στο οποίο θα εξηγείς όλους εκείνους τους λόγους που σε ωθούν στο να επιθυμείς να εργαστείς στη συγκεκριμένη εταιρία. Είναι σημαντικό να κάνεις πολλές αιτήσεις, καθώς δεν θα πάρεις απάντηση από όλους, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, και οι εναλλακτικές σου πρέπει να είναι πολλές.

Ασχολήσου με τον εθελοντισμό

Ενώ κάνεις έρευνα όσον αφορά στο πού θα κάνεις την πρακτική σου άσκηση, μπορείς να εργαστείς εθελοντικά σε κάποιο οργανισμό τον οποίο θαυμάζεις και σε εμπνέει λόγω του έργου του. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός και ευχάριστος τρόπος να αποκτήσεις εμπειρία στον εργασιακό χώρο και να διευρύνεις τις ικανότητές σου σε διάφορους τομείς.

Κάνε διεξοδική έρευνα

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις έρευνα για την πρακτική άσκησή σου με διάφορους τρόπους και να μην περιοριστείς μόνο σε έναν. Για παράδειγμα, πολλές αιτήσεις μπορεί να μην τις βρεις αποκλειστικά στο διαδίκτυο ή μπορεί να πληροφορηθείς για μία ενδεχόμενη θέση από κάποιο γνωστό σου.


Νεφέλη Στεφοπούλου,
Συντάκτρια – communication assistant
citycampus.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr