rejoin first int

Το να βρεις δουλειά εν μέσω κρίσης είναι ίσως από τα πιο μεγάλα «θαύματα» που μπορούν να σου συμβούν, αφού όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελάχιστες θέσεις εργασίας, ενώ εσύ κυνηγάς μία θέση στον τομέα που πάντοτε ονειρευόσουν.

Κι όμως το σύμπαν συνωμοτεί όπως πάντα και το τηλέφωνο χτυπά αιφνιδιαστικά στις αρχές της εβδομάδας. Ραντεβού λοιπόν για συνέντευξη! Πώς αισθάνεσαι; Σε πνίγει το άγχος ή υπερισχύουν ο ενθουσιασμός και η χαρά;

Λογικά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού, ακόμα κι ένας έμπειρος επαγγελματίας που επιθυμεί την ανέλιξή του, θα μπλοκάρει απέναντι στο άγνωστο.

Μην ανησυχείς όμως, γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να χαλαρώσεις με χρήσιμες συμβουλές και tips που θα αποδειχτούν ωφέλιμα.

  • Κάνε την απαραίτητη έρευνα πριν βρεθείς μπροστά από τον μελλοντικό εργοδότη σου και μάθε λεπτομερώς τα προσόντα που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση εργασίας, ώστε να παρουσιάσεις τον εαυτό σου όσο το δυνατόν περισσότερο έμπειρο ως προς αυτά.
  • Φρόντισε τις ενδυματολογικές επιλογές σου τη συγκεκριμένη ημέρα, οι οποίες θα πρέπει να αρμόζουν στο ύφος της εταιρίας. Θυμάσαι για το dress code που σου έλεγαν για τα πάρτι; Κάτι τέτοιο ισχύει και στις επαγγελματικές συνεντεύξεις!
  • Το μέτρον άριστον, έλεγαν οι αρχαίοι, και αυτό πρέπει να ακολουθήσεις ως προς τη συμπεριφορά σου και τον λόγο σου. Θυμήσου πως κανένας εργοδότης δεν θα ήθελε να προσλάβει έναν υπάλληλο με υπερηφάνεια τόση, που να τον κάνει υπερόπτη και αλαζόνα. Αντιθέτως ένας φιλόδοξος χαρακτήρας που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.
  • Η οπτική επαφή είναι ένα δείγμα ότι είσαι πραγματικά διαθέσιμος να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και ότι κατανοείς πλήρως αυτά που σου λένε, οπότε επιδίωξέ την.
  • Πρόσεξε τη στάση του σώματος, γιατί αυτή μπορεί να υπονοεί πως είσαι αγχωμένος και «κλειδωμένος». Βγες από τη στάση άμυνας, κάθισε αναπαυτικά στην καρέκλα, χαμογέλα και μίλα ελεύθερα.  

Ειρήνη Διαμαντακίδου,
Συντάκτρια bovary.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr