rejoinn blog xrhm

Πώς μπορεί να βγάλει ένα blog χρήματα; Πόσο καιρό θα πάρει; Είναι εύκολο; Θα απαντήσω σε κάθε ερώτηση με ειλικρίνεια και με βάση την εμπειρία μου στον χώρο του blogging τα τελευταία 6 χρόνια.

Αλλά, προτού σου δείξω με ποιους τρόπους θα είσαι σε θέση να βγάλεις χρήματα από το blog σου, θα ήθελα να σου ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα ώστε να μην απογοητευτείς κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού σου.

Δεν είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα από το blog, απαιτούνται χρόνος και προσπάθεια. Αν ο καθένας άνοιγε ένα blog και ξεκινούσε να βγάζει μέσα σε λίγες ημέρες χρήματα από αυτό, κανένας δεν θα δούλευε και όλοι θα είχαν από 5 με 6 blogs. Θα χρειαστεί να επενδύσεις χρόνο και προσπάθεια, να δεις ποιοι είναι οι στόχοι σου και να τους ακολουθήσεις πιστά. Αν κάποιος σου είπε ότι ξεκίνησε να βγάζει 400 με 900 ευρώ τον μήνα από τις πρώτες κιόλας ημέρες, σου είπε ψέματα, και μην πιστεύεις ποτέ όλες αυτές τις ιστοσελίδες και τους bloggers που λένε ότι, αν αγοράσεις κάποιο πακέτο τους, θα ξεκινήσεις να βγάζεις τα πρώτα σου χρήματα μέσα σε λίγες μόλις ημέρες (συνήθως λένε πως, αν αγοράσεις πακέτο τους αξίας 150 ευρώ για 1 μήνα, θα βγάλεις τα διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα τον πρώτο κιόλας μήνα).

Μην το βάλεις κάτω, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Υπήρξαν πολλές στιγμές που είπα: «αυτό ήταν, τέλος, κλείνω τα blogs και πηγαίνω για σερβιτόρος, τουλάχιστον εκεί θα βγάζω κάποια έξτρα λεφτά», όμως πάλι καλά που δεν το έκανα, γιατί θα το είχα μετανιώσει πικρά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν κάτι καλό, κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα και, επειδή δεν βλέπουν αποτελέσματα τους πρώτους μήνες, είτε επειδή δεν έκαναν κάτι σωστά είτε γιατί περίμεναν πως όλα θα έρχονταν πολύ εύκολα, τα παρατούν και πετούν δουλειά μηνών στα σκουπίδια. Λάθος. Πολύ μεγάλο λάθος.

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να βγάλω χρήματα από το blog μου

Πάρα πολλοί. Αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο θα γράψω μόνο για τους πιο βασικούς, αυτούς που δίνουν σίγουρα χρήματα και που χρησιμοποιώ (εγώ και εκατομμύρια άλλοι bloggers) εδώ και χρόνια για να πληρώνω τους λογαριασμούς μου. Το καλό με τα blogs και τις υπηρεσίες από τις οποίες βγάζεις χρήματα είναι πως δεν χρειάζεται να επιλέξεις μόνο μία από αυτές, μπορείς να τις χρησιμοποιείς όλες μαζί ταυτόχρονα ώστε να αυξήσεις το εισόδημά σου.

Σε πόσο καιρό θα ξεκινήσω να βγάζω τα πρώτα μου χρήματα

Την πρώτη ημέρα, μετά από έναν μήνα ή μετά από πέντε χρόνια, δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική περίοδος, όλα έχουν να κάνουν με αυτό που έχεις φτιάξει, πόσο καλά το διαχειρίζεσαι, με ποιο τρόπο προσπαθείς να βγάλεις χρήματα και πόσο κόσμο έχει.

Πόσες ώρες πρέπει να είμαι πίσω από την οθόνη

Εδώ οι απόψεις διίστανται και καθένας εκφράζει τη δική του. Είναι ανάλογα πάντα με τι έχεις να κάνεις. Εγώ προσωπικά το blogging, εκτός από χόμπι, το βλέπω και ως δουλειά, άλλωστε αυτό είναι που με πληρώνει, και κάθε δουλειά έχει τα ωράρια και τις υπερωρίες της. Την ημέρα κάθομαι τουλάχιστον ένα οκτάωρο πίσω από την οθόνη, κάποιες φορές ίσως και περισσότερο. Είμαι σίγουρος πως έχω τελειώσει με όλα όσα έχω να κάνω και δεν αφήνω τίποτα για την επόμενη ημέρα. Αν θέλεις να βγάλεις χρήματα από το blog σου, δεν πρέπει να το βλέπεις μόνο ως χόμπι, αλλά ως επιχείρηση.

Επτά τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blog σου

Βγάλε χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρα άρθρα εξηγώντας τι είναι το affiliate marketing, πως μετριούνται τα CPA, CPM, CPC, CPS, αλλά δεν νομίζω πως θα σου χρειαστούν προς το παρόν. Σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες και τα blogs προβάλλουν διαφημίσεις, από τις οποίες κερδίζουν χρήματα όταν ένας επισκέπτης κάνει κλικ σε αυτές ή μπει σε μία διαφήμιση και πραγματοποιήσει αγορά ενός προϊόντος από αυτήν.

Η πιο γνωστή και αξιόπιστη ιστοσελίδα για να ξεκινήσεις να προβάλλεις διαφημίσεις είναι η Google Adsense. Τόσα χρόνια έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλές ιστοσελίδες για να προβάλω διαφημίσεις και να βγάζω χρήματα από το κάθε κλικ, αλλά καμία δεν πλήρωνε τόσο καλά όσο η Google Adsense.

Αν και είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία, έχει πάρα πολλούς κανόνες, που θα πρέπει να ακολουθείς πιστά για να αποφύγεις τυχόν αποκλεισμό του λογαριασμού σου, κάτι το οποίο δεν θέλεις να γίνει, διότι, αν σε μπλοκάρει, δεν θα έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις ξανά λογαριασμό με τα στοιχεία σου. Οπότε μην προβάλλεις ποτέ πάνω από 3 διαφημίσεις της Adsense σε μία σελίδα, μην κάνεις κλικ στις δικές σου διαφημίσεις, μην λες σε άλλους χρήστες να κάνουν κλικ σε αυτές και ποτέ, μα ποτέ, μην έχεις διαφημίσεις της Adsense μέσα σε γυμνό ή στρατηγικά γυμνό περιεχόμενο. Περισσότερα μπορείς να μάθεις στους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

Βγάλε χρήματα πουλώντας προϊόντα άλλων εταιριών

Εκτός από τις διαφημίσεις της Google Adsense, οι οποίες σε πληρώνουν ανά κάθε κλικ που πραγματοποιεί ένας επισκέπτης, υπάρχουν διαφημίσεις ή widgets τα οποία τα προσθέτεις στο blog σου, διαφημίζοντας είτε διάφορα προϊόντα εταιριών είτε κάποια της επιλογής σου. Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμιση, μπει στη σελίδα του προϊόντος και πραγματοποιήσει αγορά, εσύ θα πάρεις το ποσοστό που σου αναλογεί. Υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν το 5% κάθε παραγγελίας, άλλες δίνουν 15% και πάει λέγοντας. Μπορείς επίσης να πουλάς προϊόντα γράφοντας γι’ αυτά σε άρθρα.

Μια καλή ελληνική υπηρεσία είναι και το Linkwi.se. Οι υπηρεσίες σού παρέχουν διάφορους τρόπους για να βγάλεις χρήματα από αυτές: προωθώντας προϊόντα σε blogs, σε social networks, μέσω e-mails, προβάλλοντας διαφημίσεις (πληρωμή ανά κλικ).

Βγάλε χρήματα μέσω της Adf.ly

Με την Adf.ly μπορείς να βγάλεις στην κυριολεξία χιλιάδες ευρώ, αλλά χρειάζεσαι απίστευτα μεγάλο traffic, αφού η εταιρία δίνει 5 δολάρια για κάθε 10.000 επισκέπτες. Συνήθως τη συγκεκριμένη υπηρεσία τη χρησιμοποιούν τα blogs με on-line ταινίες και σειρές. Αν έχεις μπει σε ένα τέτοιο blog, θα έχεις δει λογικά τη διαφήμιση που εμφανίζεται μετά από κάθε κλικ που κάνεις για να παρακολουθήσεις μία ταινία και σε αναγκάζει να περιμένεις πέντε δευτερόλεπτα.

Pop-up διαφημίσεις

Είναι σίγουρα οι πιο εκνευριστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο, δεν δίνουν πολλά χρήματα, αλλά δίνουν εγγυημένα χρήματα. Είναι τα γνωστά παράθυρα που πετάγονται από το πουθενά όταν κάνεις κλικ σε κάποιο μέρος της ιστοσελίδας και σου γεμίζουν τον περιηγητή με σελίδες διαφημίσεων. Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους ο χρήστης τις αποφεύγει, αυτές υπάρχουν ακόμα και είναι τόσο πεισματάρες! Δεν τις προτείνω ποτέ σε κανέναν, αφού είναι ο κύριος λόγος που πολλές ιστοσελίδες και blogs χάνουν τους επισκέπτες τους (προσωπική εμπειρία).

Μια άλλη εκδοχή αυτών των διαφημίσεων είναι όταν μπαίνεις σε μία σελίδα και εμφανίζεται ένα παράθυρο με μία διαφήμιση ή μία φόρμα την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι χρήστες (μπορούν πάντα να πατήσουν ακύρωση).

Δεν ξέρω γιατί θα ήθελες να προσθέσεις τέτοιες διαφημίσεις, αλλά, αν θέλεις, τότε ρίξε μια ματιά σε αυτές τις υπηρεσίες: infinityads.com και trafficjunky.com.

Δημοσιεύοντας άρθρα

Ένα από αυτά τα άρθρα είναι διαφημιστικό. Αν ξεκινήσεις να έχεις μεγάλο κοινό στο blog σου, όλο και περισσότερες εταιρίες θα ξεκινήσουν να επικοινωνούν μαζί σου. Στο Homeboy δημοσιεύω τουλάχιστον 3 άρθρα τον μήνα από διάφορες ιστοσελίδες ή υπηρεσίες και πληρώνομαι για κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά.

Δυστυχώς, για να κάνεις κάτι τέτοιο, απαιτείται να έχεις ήδη ένα κοινό το οποίο θα ξεπερνά τις 3 με 4 χιλιάδες μοναδικούς επισκέπτες ημερησίως, παρ’ όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Δωρεές (donate)

Έχω δει πάρα πολλές ιστοσελίδες και blogs να χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο, αλλά οι περισσότερες που το κάνουν δεν προβάλλουν διαφημίσεις και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μπορούσε κάτι τέτοιο να πιάσει στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις ένα widget της Paypal στο blog σου, να γράψεις ένα κειμενάκι και να αφήσεις τους επισκέπτες σου να αποφασίσουν αν θέλουν να σε ενισχύσουν.

Δημιουργώντας το δικό σου διαφημιστικό πρόγραμμα

Δημιούργησε το δικό σου διαφημιστικό πρόγραμμα με τις δικές σου τιμές και τους δικούς σου όρους. Φτιάξε σε ένα Word αρχείο ένα διαφημιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα στέλνεις (ως pdf) σε ιστοσελίδες, blogs ή διαφημιστές που θα σου το ζητούν και το οποίο θα περιέχει τρόπους με τους οποίους μπορείς να τους διαφημίσεις στο blog σου, καθώς και τους λόγους να διαφημιστούν σε αυτό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι πολύ καλά φτιαγμένο και, όταν το τελειοποιήσεις, καλό είναι να το κοιτάξεις περισσότερο ως διαφημιστής παρά ως διαχειριστής του blog. Για παράδειγμα, αν ήθελες να διαφημίσεις το προϊόν σου στο blog που έχεις τώρα, θα το διαφήμιζες με το πρόγραμμα που είδες και τον τρόπο με τον οποίο είναι διαμορφωμένο το blog;

Χρησιμοποίησε πολλούς τρόπους μαζί, αλλά μην το παρακάνεις

Διαφημίσεις Adsense: Ξεκίνα να προβάλλεις διαφημίσεις της Google Adsense στο blog σου. Έχεις το δικαίωμα να προβάλλεις έως και 3 διαφημίσεις ανά σελίδα, οπότε πρόσθεσέ τες στα σωστά σημεία και άφησε χώρο για τις υπόλοιπες διαφημίσεις.

Αξιολογήσεις (reviews): Ταυτόχρονα γράφε αξιολογήσεις για διάφορα προϊόντα που θέλεις να πουλήσεις. Ωστόσο μην γράφεις ψεύτικες αξιολογήσεις μόνο και μόνο για να καταφέρεις να πουλήσεις ένα προϊόν και να βγάλεις χρήματα, γιατί έτσι θα χάσεις την εμπιστοσύνη των αναγνωστών σου. Θα πρέπει να μεγαλώνεις το κοινό σου, όχι να το διώχνεις.

Σύνδεσμοι της Adf.ly: Μετάφερε τους επισκέπτες σου σε άλλες σελίδες χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους της Adf.ly για να βγάζεις ακόμη περισσότερα χρήματα χωρίς να γεμίζεις διαφημίσεις το blog σου. Τους συνδέσμους της Adf.ly να τους βάζεις μόνο σε συνδέσμους οι οποίοι μεταφέρουν τον χρήστη εκτός του blog σου και όχι σε σελίδες εντός του blog, εφόσον δεν θέλεις να φανείς πιεστικός.

Στο παραπάνω άρθρο κάλυψα μερικούς από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blog σου, αλλά, για να πράξεις σωστά, θα πρέπει να μπεις σε καθεμία από τις παραπάνω υπηρεσίες και να διαβάσεις προσεχτικά τι έχουν να πουν κι αυτές από μεριά τους. Κάνε μία αναζήτηση για καθεμία από αυτές και κοίταξε τι λένε οι υπόλοιποι χρήστες που τις χρησιμοποιούν, τι συμβουλές δίνουν και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείς να βρεις για να καλυτερεύσεις τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεις διαφημίσεις ή πωλείς προϊόντα μέσω του blog σου.

Θα μπορούσες επίσης να ξεκινήσεις 2 και 3 blogs με διαφορετική θεματολογία ώστε να αυξήσεις το εισόδημά σου, αλλά πιστεύω πως πρέπει πρώτα να μάθεις τα βασικά του blogging και του affiliate marketing και στη συνέχεια, αν έχεις χρόνο και όρεξη, να φτιάξεις κάτι καινούργιο. Προς το παρόν αφοσιώσου σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, δες πώς δουλεύει, γίνε καλύτερος και μάθε από τα λάθη τα δικά σου και των άλλων ώστε κατόπιν να δημιουργήσεις κάτι καλύτερο.

Σημείωση: Αν φτιάξεις ένα επιτυχημένο blog, μπορείς κάποια στιγμή να το πουλήσεις. Επίσης, αν κάποια στιγμή αποκτήσεις πολλούς (χιλιάδες) επισκέπτες ημερησίως, αρκετές διαφημιστικές εταιρίες θα έρθουν σε επικοινωνία μαζί σου για να κλείσουν συμφωνίες, γι’ αυτό θυμήσου να προσθέσεις στο blog σου το e-mail σου ή μία φόρμα επικοινωνίας.


 Παναγιώτης Σακαλάκης,

Aρθρογράφος inkstory.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr