rejoincv1

Το νέο έτος 2017 είναι σε πλήρη εξέλιξη και η εποχή είναι κατάλληλη για νέα ξεκινήματα. Επίσης είναι η καλύτερη στιγμή για να εστιάσεις στο φρεσκάρισμα του βιογραφικού σου. Όχι, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει να απορρίψεις πλήρως το παλιό βιογραφικό σου και να ξεκινήσεις από την αρχή, αλλά να του δώσεις νέα πνοή. Αυτές είναι μερικές περιοχές που μπορείς να εξετάσεις:

Συγχώνευση πληροφοριών

Όσο και αν σου φαίνεται σαν χθες, έχουν περάσει 17 χρόνια από το 2000. Το βιογραφικό σου θα πρέπει να αναδεικνύει τα τελευταία 10-15 χρόνια της καριέρας σου, που σημαίνει πως οτιδήποτε πριν από το 2002 (ή ακόμη και το 2007) μπορεί να συγχωνευθεί. Μετακίνησε τις παλιότερες θέσεις σου σε ένα νέο τμήμα «επιπλέον εργασιακή εμπειρία», στο οποίο απλώς θα αναγράφεται η επιχείρηση, ο τίτλος και τα έτη που εργάστηκες. Ενημέρωση του βιογραφικού δεν σημαίνει μόνο προσθήκη νέων πληροφοριών, αλλά και ξεκαθάρισμα των παλιών.

Ενημέρωση ικανοτήτων

Έχεις αποκτήσει νέες δεξιότητες από την τελευταία φορά που ενημέρωσες το βιογραφικό σου; Ακόμη αναγράφεις ξεπερασμένες δεξιότητες, όπως το Microsoft Office; Χτένισε οτιδήποτε αναγράφεις στις δεξιότητές σου και επίλεξε εκείνες που είναι πιο πρόσφατες και σχετικές με το είδος της εργασίας που αναζητείς. Θα μπορούσες επίσης να κρατήσεις ένα πρωτότυπο βιογραφικό που θα απαριθμεί ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, έτσι ώστε, όταν θα το προσαρμόζεις σε μια θέση εργασίας, θα έχεις περισσότερες επιλογές, αυτό θα σε βοηθήσει επίσης να θυμηθείς πληροφορίες για μια παλιότερη θέση εργασίας που ίσως είχες ξεχάσει.

Ενημέρωση επιτευγμάτων και αριθμών

Η νέα χρονιά σημαίνει πως ένα νέο τρίμηνο έχει ξεκινήσει. Τράβηξε τα στοιχεία από το τελευταίο τρίμηνο ή το έτος ως σύνολο και ενσωμάτωσέ τα στο βιογραφικό σου. Με αυτό τον τρόπο θα παρουσιάζεις τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα και θα μπορείς να συγκρίνεις τα αποτελέσματα ανά έτος. Επίσης τόνισε τυχόν μεγάλα projects ή συμφωνίες που έχεις αναλάβει πρόσφατα. Μπορείς να αντικαταστήσεις τα λιγότερο εντυπωσιακά σημεία με τρέχοντα, που θα επιδεικνύουν όμως πιο αποτελεσματικά τις ικανότητές σου.

Επανεξέταση προσωπικών πληροφοριών

Αν έχεις μετακινηθεί, άλλαξες αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι μια καλή ιδέα να ελέγξεις ξανά τα στοιχεία επικοινωνίας και να βεβαιωθείς ότι είναι ενημερωμένα. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι εύκολο να παραβλεφθεί. Δεν θέλεις τους πιθανούς εργοδότες να έρχονται σε επαφή με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελέγχεις σπάνια ή να προσπαθούν να σε καλέσουν και να συνειδητοποιούν ότι έχεις πληκτρολογήσει λάθος τον αριθμό τηλεφώνου σου.


Θανάσης Παπαποστόλου,
Career Coach, CV Writer, LinkedIn Profile Writer @ Careerpaths.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr